Loading...
 
 
Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό

       


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Δευτέρα 13 Μάι 2019

  Αγαπητοί Συνάδελφοι, στις 10/5/2019, στείλαμε e-mail στα Μέλη της Επιτροπής των Αναπνευστικών Παθήσεων, με πρόσκληση σε κοινή συζήτηση - ενημέρωση για τα Πρωτόκολλα.  

  Μπορείτε να διαβάσετε την πρόσκληση εδώ:PROSKLHSH.pdf

   
 • Τετάρτη 08 Μάι 2019

  Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, 

      Ανακοινώθηκε προ 3ημέρου το Claw back  του Α΄ εξαμήνου του 2018. Είναι περιττό να σας αναφέρουμε, γιατί το γνωρίζετε φυσικά, ότι κατά μέσο όρο μας ζητάτε να επιστρέψουμε το 30% των εισπραχθέντων δαπανών από τον ΕΟΠΥΥ. Αν συνυπολογίσουμε και το Rebate που φτάνει και ξεπερνάει το 40% είτε λόγω όγκου, είτε λόγω αυτοπαραπομπής, είναι απορίας άξιο πως πιστεύετε ότι με το υπόλοιπο 30% που απομένει είναι δυνατόν να επιβιώσουν τα ιατρεία, πολυιατρεία και εργαστήρια, αφού με αυτό που απομένει πρέπει να πληρωθούν λειτουργικές δαπάνες, ΕΦΚΑ και φόροι. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ήδη είναι σε εξέλιξη η πληρωμή σε δόσεις του Claw back 2013-2015 και 2017 και αν προστεθούν σε αυτές και οι δόσεις του Claw back του 2018,τότε αυτό σημαίνει ολοκληρωτική καταστροφή. 

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή εδώ:CLAWBACK MAIOS 2019.pdf

   
 • Τρίτη 07 Μάι 2019

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΣΘΜΑΤΟΣ

      Η Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος, καθιερώθηκε για να βοηθήσει στην ενημέρωση του κοινού για  αυτή την ευρέως διαδεδομένη ασθένεια του Αναπνευστικού συστήματος και για να βελτιώσει τις μεθόδους αντιμετώπισης της.                                                                                                    

  Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), εκτιμάται ότι 235 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από Άσθμα. Το Άσθμα αποτελεί την πιο συχνή χρόνια πάθηση μεταξύ των παιδιών    και παρουσιάζεται σε όλες τις χώρες, ανεξάρτητα από το επίπεδο ανάπτυξης τους, υπολογίζεται δε   ότι ετησίως, 180.000 άνθρωποι πεθαίνουν από Άσθμα.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ:P. HMERA ASTHMATOS 2019.pdf

   
 • Τρίτη 07 Μάι 2019

  Αγαπητοί συνάδέλφοι,

  Από τον ΕΟΠΥΥ, (Δ/ση Στρατηγικού Σχεδιασμού)*, ενημερωθήκαμε ότι αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις claw back α’ εξαμήνου 2018, στην Ενημέρωση Συναλλασσόμενων του dapy. 

  (*) Τμήμα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού & Προγραμματισμού Αναπτυξιακών Έργων

  Δ/νση Στρατηγικού Σχεδιασμού ΕΟΠΥΥ

  Διεύθυνση: Αποστόλου Παύλου 12, Τ.Κ. 15123, Μαρούσι

  Τηλ. 2108110842-844

  Email: d8.t5@eopyy.gov.gr

   
 • Τετάρτη 24 Απρ 2019

  Το Δ.Σ. της Ε.Πν.Ελ. σας εύχονται ολόθερμα Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

   
 • Δευτέρα 22 Απρ 2019

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο και φίλο Στέλιο Μιχαηλίδη και εκφράζει τα εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

  Στη μνήμη του εκλιπόντος και σεβόμενοι την επιθυμία της οικογένειας, κατατέθηκε χρηματικό ποσό €300 στην Κιβωτό του Κόσμου.

   
 • Τετάρτη 17 Απρ 2019

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το 10ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο UP TO DATE Καρκίνος Πνεύμονα με το βλέμμα στο μέλλον, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 20 - 21 Απριλίου στο ξενοδοχείο CrownePlaza

  Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου εδώ: program seminario.pdf

   
 • Τρίτη 16 Απρ 2019


  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το 7ο Ετήσιο Σεμινάριο «Παλαιάς Βουλής» για τις Διάχυτες Διάμεσες Πνευμονοπάθειες θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 20 Απριλίου στο Αμφιθέατρο της Παλαιάς Βουλής και 21 Απριλίου στο ξενοδοχείο Athens Plaza.

  Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου εδώ:FINAL PROGRAM SEMINARIOU.pdf   
 • Παρασκευή 12 Απρ 2019  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Την Τετάρτη 3/4/2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της ΠΟΣΚΕ με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ.Σταμάτη Βαρδαρο.

  Από πλευράς ΠΟΣΚΕ παρευρέθησαν ο Πρόεδρος κ.Πατσουράκος Φώτιος, ο Γενικός Γραμματέας Τσάτσος Αναστάσιος και τα μέλη του Δ.Σ. Χρονόπουλος Αναστάσιος και Μαρκάκη Λίλιαν

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το πλήρες κείμενο εδώ: 9.4.19 POSKE-YP. YGEIAS.pdf

   
 • Πέμπτη 14 Μάρ 2019
  Αγαπητοί Συνάδέλφοι,

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ που αφορά στη συνταγογράφηση των σκευασμάτων EPINEPHRINE (ACT:C01CA24) εδώ:SYNTAGOGRAFHSH EPINEPHRINE.pdf
   
355 Αντικείμενα. Σελίδα 13/36