Loading...
 
 
Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό

       


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Πέμπτη 31 Οκτ 2019  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Επισυνάπτουμε το Δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου, με ενημέρωση για την συνάντηση που έγινε στον ΠΙΣ και στην οποία προσήλθαν και έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Πλαγιαννάκος και η Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κα. Καρποδίνη. Συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των φορέων της ΠΦΥ (Εργαστηριακοί-Κλινικοεργαστηριακοί-Όμιλοι Διαγνωστικών Κέντρων κ.λπ.)

  Μπορείτε να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου εδώ: PIS DT 301019.pdf

   
 • Παρασκευή 18 Οκτ 2019

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Tην άμεση κατάργηση του clawback και την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για ρύθμιση των οφειλών του clawback προς τον ΕΟΠΥΥ ζητά με επιστολή του ο ΙΣΑ από τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

  Παράλληλα ο ΙΣΑ έστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, με την οποία ζητά την κατά προτεραιότητα έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης για τη ρύθμιση των οφειλών των παρόχων-ιατρών και ιατρικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών ΠΦΥ προς τον ΕΟΠΥΥ.

  Μπορείτε να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου του ΙΣΑ εδώ:ISA DELTIO TYPOU 181019.pdf

  Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή του ΙΣΑ προς τον Υπ. Υγείας εδώ:EPISTOLH PROS YP. YGEIAS.pdf

  Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή του ΙΣΑ προς τον Υφ. Υγείας εδώ:EPISTOLH PROS YFYPOURGO.pdf

   
 • Τετάρτη 16 Οκτ 2019


  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Ευρεία σύσκεψη είχε σήμερα η ολομέλεια του Συντονιστικού Οργάνου των ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα γραφεία του ΙΣΑ, υπό την προεδρεία του Α’ Αντιπρόεδρου Φ. Πατσουράκου που εκπροσώπησε τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ.Πατούλη.

  Οι εκπρόσωποι του κλάδου αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματα του κλάδου που απειλείται με οικονομική καταστροφή, λόγω των άδικων και παράλογων εισπρακτικών μέτρων που έχουν επιβληθεί και συζητήθηκαν οι περαιτέρω ενέργειες για τη δυναμική διεκδίκηση των αιτημάτων τους.


  Τονίστηκε ότι ο κλάδος έχει περιέλθει σε αδιέξοδο και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω ενέργειες οι οποίες θα ανακοινωθούν σε Συνέντευξη Τύπου.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ:deltio typou151019.pdf

   
 • Τετάρτη 31 Ιούλ 2019

  Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πρόκειται να έχει το Συντονιστικό Όργανο των ιδιωτικών Φορέων ΠΦΥ(ΠΟΣΚΕ,ΠΟΣΙΠΥ,ΠΑΣΙΔΙΚ,ΠΑΝΙΔΙ), υπό την προεδρία του Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη.

  Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1/8/2019, στο Υπουργείο Υγείας.

  Πρόκειται να συζητηθούν  τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος για την επιβίωση του, τα οποία τον οδήγησαν στις δυναμικές κινητοποιήσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα .

  Η Συντονιστική Επιτροπή 

  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.) 

  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (Π.Ο.Σ.Κ.Ε) 

  Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ( ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. ) 

  Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.)

  Μπορείτε να δείτε το Δελτίο Τύπου του ΙΣΑ εδώ:http://www.isathens.gr/syndikal/8646-synantisi-pfy-isa-ypourgo-ygeias.html   
 • Τρίτη 25 Ιούν 2019

  Πρόσκληση – Προκήρυξη

  Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ):
  «Αναπνευστική Ανεπάρκεια και Μηχανικός Αερισμός» 
  (MScinRespiratoryFailureandMechanicalVentilation) για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.
   
  Την διοικητική υποστήριξη του ΠΜΣ ασκεί η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
   
  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την προκήρυξη εδώ:PROKYRIXH 2019-2020.pdf
   
 • Τρίτη 18 Ιούν 2019

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο Ιωάννη Θ. Ντάνο και εκφράζει τα Εγκάρδια Συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

   
 • Πέμπτη 13 Ιούν 2019

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Η συνέχιση των κινητοποιήσεων των ιδιωτικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποφασίστηκε στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΙΣΑ από την Ολομέλεια του Συντονιστικού Οργάνου των Φορέων της ΠΦΥ, υπό την προεδρία του Γ. Πατούλη, προέδρου ΙΣΑ και με τη συμμετοχή μέσω skype της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Α. Μαστοράκου ,του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χ. Βαβουρανάκη και της γ.γραμμ. του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μ. Χατζηδημητρίου. Παρευρέθησαν επίσης εκ μέρους του ΔΣ του ΙΣΑ ο ‘Α Αντιπρόεδρος Φ. Πατσουράκος, ο Γ. Γραμματέας Σ. Τσούκαλος και το μέλος Π. Λεονάρδου.

  Οι παριστάμενοι αξιολόγησαν την πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας που διατυπώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση και αποφάσισαν ότι δεν ικανοποιεί τα αιτήματά τους και δεν συμβάλλει στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος .

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο τύπου εδώ:http://www.isathens.gr/syndikal/8572-sinexisi-kinitopoihsewn-ektakti-syskepsi.html?fbclid=IwAR0AKZ3lJijukh1Yln6bdHGbmJIEmr37hZGfWw0JUg4UrVQLkgVZLg0BKRs

   
 • Πέμπτη 06 Ιούν 2019

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Έκτακτη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχαν την Δευτέρα 4/6/19 ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης και το Συντονιστικό όργανο των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, παρουσία της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, για τις κρίσιμες εξελίξεις στον κλάδο.

  Ο Υπουργός Υγείας Α. Ξανθός και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, ενημερώθηκαν για τις καταστροφικές συνέπειες που έχει το clawback και το rebate στη βιωσιμότητα των πολυιατρείων και των εργαστηρίων .Όπως τόνισαν ο πρόεδρος του ΙΣΑ και οι εκπρόσωποι των Φορέων ,κόκκινη γραμμή για τον κλάδο, αποτελεί να μη χρεωθεί το clawback του δεύτερου εξαμήνου 2018 ,γιατί σε αντίθετη περίπτωση τα εργαστήρια οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο.

  Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση εδώ:http://www.isathens.gr/syndikal/8559-ektakti-sinantisi-yp-ygeias-isa-sintonistiko-enwsewn.html

   
 • Τρίτη 04 Ιούν 2019

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Έκτακτη σύσκεψη  συγκάλεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, με το Συντονιστικό όργανο των ιδιωτικών Ενώσεων  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προκειμένου να αποφασισθούν οι περαιτέρω ενέργειες, μετά τις δυσμενείς εξελίξεις, για τον κλάδο.

  Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρευρέθη και ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Φ. Πατσουράκος, εκφράστηκε ικανοποίηση για τη μεγάλη συμμετοχή της προηγούμενης κινητοποίησης που ξεπέρασε το 90%.

  Ξεκαθαρίστηκε ότι ο ΙΣΑ συστρατεύεται στο κοινό μέτωπο και θα δώσει μάχη για να αποφευχθεί το τραγικό αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει οι ιδιωτικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξαιτίας του clawback και του  rebate που τις οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική καταστροφή.

  Αποφασίσθηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων όλων των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με επ’ αόριστον αποχή από τα καθήκοντά τους που θα ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου και θα συνεχιστεί έως να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

  Επίσης αποφασίσθηκε να δρομολογηθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για να ενημερωθούν για τα κρίσιμα ζητήματα που απειλούν τη βιωσιμότητα του κλάδου προκειμένου να τοποθετηθούν σε αυτά.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ:ENHMEROSH.pdf

   
 • Παρασκευή 24 Μάι 2019
  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Στα πλαίσια διεξαγωγής του Ετήσιου Συνεδρίου της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, που θα διεξαχθεί από 30 Μαΐου έως 02 Ιουνίου 2019, στο ξενοδοχείο Royal Olympic (Αθ. Διάκου 28-34, Αθήνα), στην αίθουσα Καλλιρόη, επισυνάπτουμε το πρόγραμμα για την καλύτερη ενημέρωσή σας. PROGRAMMA SYNEDRIOU EPNEL 1 (1).pdf

   
366 Αντικείμενα. Σελίδα 13/37