Loading...
 
 
Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Tuesday 14 Apr 2020
  Αξιότιμοι κ. Υπουργοί, κ. Δοικητά, Πρόέδρε, Αντιπρόεδρε,

  Με την πανδημία COVID-19 σε πλήρη εξέλιξη, οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί -εργαστήρια-πολυϊατρεία, παραμένουν πιστοί στο καθήκοντους και στον όρκο τους και διατηρούν ανοικτές τις μονάδες ΠΦΥ για να εξυπηρετούν τα επέιγοντα και δοβαρά χρόνια περιστατικά, που χρήζουν επανέλεγχο.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή εδώ:CLAWBACK.pdf


   
 • Monday 30 Mar 2020

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας κατόπιν επικοινωνίας με τον Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων, ενημερώνει τα μέλη της ότι ο Σύλλογος προσφέρει στα μέλη μας και στους ασθενείς τους δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη για το χρονικό διάστημα που διαρκούν τα μέτρα για τον κορονοϊό.

  Στοιχεία επικοινωνίας στο email seksociology@gmail.com προς αποστολή των αιτημάτων με τα προσωπικά στοιχεία του πνευμονολόγου-φυματιολόγου ή των ασθενών.

   
 • Wednesday 18 Mar 2020

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Ο ΙΣΑ καλεί τους ιδιώτες γιατρούς της ΠΦΥ να παραμείνουν στις επάλξεις, διατηρώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους για να προστατέψουν τους ασθενείς και να συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από τις επιπλοκές των χρόνιων περιστατικών.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο τύπου του ΙΣΑ εδώ:

  https://www.isathens.gr/syndikal/8978-idiotes-iatroi-pfy.html

   

   
 • Friday 06 Mar 2020


  Αγαπητοί Φίλοι & Συνάδελφοι,

  Στα πλαίσια των τελευταίων γεγονότων και με γνώμονα την ασφάλεια αλλά και την Ιατρική παρακολούθηση των εξελίξεων, λόγω της εμφάνισης του SARS-CoV-2, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε το επερχόμενο Πανελλήνιο Συνέδριό μας, για 18-20 Σεπτεμβρίου 2020.

  Σύντομα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

  Με την ευκαιρία σας στέλνουμε τις θερμές ευχές μας για υγεία και δύναμη για όλους για το επόμενο διάστημα.

  Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

  Ο Πρόεδρος Ε.Πν.Ελ                                         Ο Αν. Καθ. Πνευμονολογίας

  Αναστ. Δ. Τσάτσος                                                      Κων. Κωστίκας

   

   
 • Friday 06 Mar 2020  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Το 2ο Μεταπτυχιακό Σεμινάριο με θέμα "ΧΑΠ", 06-08 Μαρτίου 2020 δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω της εμφάνισης του SARS-CoV-2.

  Σύντομα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

   
 • Thursday 27 Feb 2020  Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια του αγαπητού  συναδέλφου Νίκου Κοσκινά.

  Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

   

   
 • Thursday 27 Feb 2020

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Αυξημένη εγρήγορση αλλά και απόλυτη ψυχραιμία, συνιστά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) στους ιατρούς όλης της χώρας, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα που παρέχουν υπηρεσίες υγείας, σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού. 

  Δεδομένου ότι ο ιός COVID-19 έχει διασπαρεί και στη γειτονική Ιταλία, όπου και καταγράφονται ήδη δεκάδες κρούσματα αλλά και θάνατοι, ο ΠΙΣ εφιστά την προσοχή του ιατρικού κόσμου της χώρας, προκειμένου να τηρεί απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού.

  Στο πλαίσιο αυτό ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επικαιροποιεί όλες τις οδηγίες,

  βάσει των νέων επιδημιολογικών κριτηρίων και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ενώ υπενθυμίζει τα όσα πρέπει να τηρούν οι ιατροί όλης της χώρας στην περίπτωση που διαχειριστούν πιθανό κρούσμα κορωνοϊού.

  Οι αναλυτικές οδηγίες για τον έλεγχο και την πρόληψη διασποράς του κορωνοϊού σε χώρους παροχής υπηρεσιών Υγείας, έχουν ως εξής:

  Κατά τη διάρκεια νοσηλείας ή διαχείρισης ασθενών με πιθανή ή επιβεβαιωμένη λοίμωξη με τον ιό COVID-19, θα πρέπει να λαμβάνονται οι βασικές προφυλάξεις, καθώς και προφυλάξεις επαφής και σταγονιδίων. 

  Πρωτίστως όμως οι γιατροί θα πρέπει να λαμβάνουν το ιστορικό των ασθενών με σχολαστικό τρόπο και σύμφωνα με το παραπεμπτικό που έχουν λάβει. Σε περιπτώσεις ύποπτων περιστατικών, θα πρέπει αμέσως να επικοινωνούν με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για περαιτέρω οδηγίες στο τηλέφωνο τηλ. 210-5212000.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ το Δελτίο Τύπου του ΠΙΣ:DELTIO TYPOY PIS.pdf

  Μπορείτε να βρείτε εδώ το Παραπεμπτικό του ΠΙΣ:PARAPEMPTIKO PIS.pdf

   
 • Friday 21 Feb 2020

  Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΕΟΤΕΡΑΣ. ΘΑ ΥΠΑΡΑΞΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ.   
 • Friday 14 Feb 2020

     Στις 11/02/2020, ο Πρόεδρος και μέλη ΔΣ της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη προκειμένου να του εκθέσουν αναλυτικά τα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος του ιδιωτικού ή δημοσίου φορέα στην καθημερινή κλινική πράξη.

  Συζητήθηκαν αναλυτικά, θέματα που αφορούσαν την άμεση πρόσληψη και κάλυψη όλων των δομών υγείας με τους κατάλληλα εκπαιδευμένους για τα νοσήματα του αναπνευστικού, Πνευμονολόγους-Φυματιολόγους, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια, με ιδιαίτερη αναφορά στα νοσοκομεία του Ανατολικού Αιγαίου εξαιτίας των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, καθώς και την αναγκαιότητα επάνδρωσης των Κέντρων Υγείας αστικού τύπου, Τοπικών Ιατρείων, Πολυϊατρείων και Περιφερικών Ιατρείων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Επιπρόσθετα, ο υφυπουργός ενημερώθηκε διεξοδικά για τα θεραπευτικά πρωτόκολλα των χρόνιων αναπνευστικών νοσημάτων.

    Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας ανέλυσαν τα πολλαπλά οφέλη της αποκλειστικής συνταγογράφησης στη διαχείριση των νόσων από τους Πνευμονολόγους, πρωτίστως για τη διαφύλαξη της υγείας των αναπνευστικών ασθενών, όπως και για τη μείωση της οικονομικής φαρμακευτικής δαπάνης από άστοχους θεραπευτικούς χειρισμούς. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί από την ηγεσία Υγείας, με κύριο μέλημα την ορθή εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων από τους ειδικά εκπαιδευμένους επιστήμονες, κρίνονται ουσιώδους σημασίας, ως προς την κατεύθυνση βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στους πνευμονολογικούς ασθενείς.

  Τέλος, ο κ. υφυπουργός από τη μεριά του, αποδέχτηκε ότι η ειδικότητα της Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας αποτελεί βασικό πυλώνα της ιατρικής επιστήμης, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνδρομή του Πνευμονολόγου-Φυματιολόγου στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενώ δεσμεύτηκε για το κλείδωμα των θεραπευτικών πρωτοκόλλων αρκετά σύντομα. Η πολιτική ηγεσία θα προβεί σε διαβουλεύσεις και νέες συναντήσεις με την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  Μπορείτε να διαβάσετέ την επιστολή προς τον Υπ. Υγείας εδώ:AP 677 EPISTOLH PROS YP. YGEIAS.pdf

   
 • Wednesday 12 Feb 2020

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Σας ενημερώνουμε ότι ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας της Κύπρου προκηρύσσει 17 θέσεις Ιατρικών Λειτουργών. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και την 14η Φεβρουαρίου 2020.

  Την προκήρυξη μπορείτε να την διαβάσετε εδώ:24.01.20 prokyrhksi kypros.pdf

   
423 Αντικείμενα. Σελίδα 17/43