Loading...
 
 
Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό

       


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Δευτέρα 29 Ιούν 2020

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται το διάστημα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής του ΠΜΣ "Καρδιοπνευμονική Αποκατάσταση και Αποκατάσταση Πασχόντων ΜΕΘ", έως και την Δευτέρα 27/7/2020  

  Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ)το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) στην "Καρδιοπνευμονική Αποκατάσταση και Αποκατάσταση Πασχόντων ΜΕΘ" για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Την διοικητική υποστήριξη του ΠΜΣ ασκεί η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  Το πρόγραμμα οργαώνεται από την Α Πνευμονολογική Κλινική του ΕΚΠΑ και έχει έδρα το νοσοκομείο "Η ΣΩΤΗΡΙΑ"

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την προκύρηξη εδώ:PROKHRYXH.pdf

   
 • Τετάρτη 17 Ιούν 2020

  The Hellenic Chest Diseases Society (HCDS), in collaboration with international and national societies have put together a unique series of webinars to give to all respiratory team members an update on the clinical consequences and research potential in the Covid-19 disease.

  The webinars are under the auspices of the World Association of Sarcoidosis and other Granulomatous Disorders (WASOG), Asociación Latino Americana de Tórax (ALAT), Asociación Argentina de Medicina Respiratoria (AAMR), Associazione Italiana Pneumologi Ospedalieri (AIPO), Société de pneumologie de langue Française (SPLF), Sociedade Portuguesa de Pneumologia (SPP), Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica (SEPAR).

  Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να δείτε εδώ :https://hcds.gr/?cn-reloaded=1

  Για το  αναλυτικό πρόγραμμα του WEBINAR 1 δείτε εδώ : webinar1.pdf

  Για το  αναλυτικό πρόγραμμα του WEBINAR 2 δείτε εδώ : webinars2.pdf
   
 • Τρίτη 16 Ιούν 2020  Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, εκφράζουν τη θλίψη τους για την απροσδόκητη  απώλεια του αγαπητού  συναδέλφου και φίλου Μιχάλη Σωτηράκου.

  Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

   
 • Παρασκευή 29 Μάι 2020

   

   

  Κάθε χρόνο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τιμά την31η Μαΐου ως την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος με στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό ως προς τις βλαβερές συνέπειες της καπνιστικής έξης. Το φετινό μήνυμα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας αφορά και την προστασία των εφήβων και νεαρών ατόμων από την επιρροή της καπνοβιομηχανίας και την αναγνώριση των αρνητικών συνεπειών από τη χρήση του καπνού και της νικοτίνης.

  Κάθε χρόνο, περισσότερα από 8 εκατομμύρια άτομα χάνουν τη ζωή τους από το κάπνισμα, ενώ τους τελευταίους μήνες σε παγκόσμιο επίπεδο, η πανδημία του νέου ιού ανέδειξε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη θωράκισης της υγείας των πνευμόνων. Ο εθισμός στην νικοτίνη σε νεαρή ηλικία και πριν την εγκατάσταση της πλήρους συνειδητοποίησης και απόκτησης γνώσης των επιπτώσεων της στον ανθρώπινο οργανισμό, την καθιστά εκτός από επικίνδυνη και πιθανά δύσκολη και επίπονη τη διαδικασία απεξάρτησης και διακοπής της στην μετέπειτα ζωή.

  Τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος τόσο σε δημόσιες όσο και ιδιωτικές δομές υγείας είναι σε θέση να βοηθήσουν ολιστικά και με επιστημονικά τεκμηριωμένους τρόπους τους καπνιστές να απαλλαγούν από τον εθισμό και να βελτιώσουν κυρίως την αναπνευστική τους υγεία. Οι πνευμονολόγοι-φυματιολόγοι διαθέτουν πολυετή εμπειρία στις τεχνικές και στη θεραπεία προσπάθειας διακοπής του καπνίσματος, ενώ παράλληλα δύναται να ελέγξουν την αναπνευστική  λειτουργία και να διαγνώσουν την πνευμονολογική πάθηση, εφόσον έχει ήδη εγκατασταθεί βλάβη.

  «Μην το αναβάλλετε άλλο! Διακόψτε σήμερα!! Επισκεφτείτε έναν πνευμονολόγο και ενημερωθείτε για τη διαδικασία διακοπής!»
   
 • Πέμπτη 28 Μάι 2020

  Προς

  • Πρόεδρο Επιτροπής παρακ/σης Φαρμ/κής δαπάνης & Θεραπ/κών Πρωτοκόλλω κ. ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟ  Ιωάννη, Γεν. Γραμ. Υπηρεσιών Υγείας Υπουργ. Υγείας
  • Αντιπρόεδρο Επιτροπής παρακ/σης Φαρμ/κής δαπάνης & Θεραπ/κών    Πρωτοκόλλων κ. ΠΡΕΖΕΡΑΚΟ  Παναγιώτη, Γεν.Γραμ. Δημόσιας Υγείας Υπουργ. Υγείας                                                                                                                                                                                           

  Αξιότιμοι Κύριοι,

  Με την παρούσα θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη αντίθεση μας προς την απόφαση σας να επιτραπεί σε ιατρούς μη Πνευμονολόγους η διαχείριση των Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων που αφορούν στους ασθενείς με Χρόνια Αποφρακτική  Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

  Μπορείτε να διαβάσετε αωαλυτικά την επιστολή εδώ:YP.YGEIAS AP695.pdf

   
 • Πέμπτη 28 Μάι 2020

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

   Παρακαλούμε πολύ για την τοποθέτησή σας, όσον αφορά τη δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμακευτικών σκευασμάτων της ειδικότητάς μας, από συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων, όπως εκείνη της Παθολογίας και της Γενικής Ιατρικής, χωρίς να απαιτείται η ακολουθία του πρωτοκόλλου ΧΑΠ, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η υποχρεωτική διενέργεια & καταγραφή των αποτελεσμάτων του λειτουργικού ελέγχου της αναπνοής (σπιρομέτρηση), κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή εδώ: AP694 PROS EPE.pdf

   
 • Τρίτη 12 Μάι 2020

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ)το οποίο οδηγει στην απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) στην "Καρδιοπνευμονική Αποκατάσταση και Αποκατάσταση Παρχόντων ΜΕΘ" για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Την διοικητική υποστήριξη του ΠΜΣ ασκεί η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  Το πρόγραμμα οργαώνεται από την Α Πνευμονολογική Κλινική του ΕΚΠΑ και έχει έδρα το νοσοκομείο "Η ΣΩΤΗΡΙΑ"

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την προκύρηξη εδώ:PROKHRYXH.pdf

   
 • Τρίτη 05 Μάι 2020
  Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος - 5 Μαΐου 2020

  Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την πρώτη Τρίτη του Μαΐου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Άσθματος.  Το φετινό μήνυμα της Ημέρας «EnoughAsthmaDeaths» στόχο έχει την ευαισθητοποίηση όλων, ώστε να μην υπάρχουν άλλοι θάνατοι από άσθμα.

   Τι είναι το άσθμα;                                                                                                                       

  Το άσθμα είναι μια από τις πιο συχνές, χρόνιες μη μεταδοτικές νόσους και αφορά περί  τα 334 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

  Πρόκειται για μια χρόνια νόσο του αναπνευστικού συστήματος, με σποραδικό χαρακτήρα. Συχνά ξεκινά στην παιδική ηλικία, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και στην ενήλικη ζωή και αφορά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ: ASTHMA.pdf

   
 • Τρίτη 05 Μάι 2020

  Από τις 4  Μαΐου ως χώρα έχουμε εισαχθεί στη νέα πραγματικότητα ως πολίτες με νέους κανόνες και τρόπους συμπεριφοράς να έχουν υιοθετηθεί στην καθημερινότητα μας. Η τήρηση των κανόνων υγιεινής και αναπνευστικής υγιεινής, η σωματική απόσταση στο ελάχιστο των 1,5 μέτρων, η αποφυγή του συγχρωτισμού και ο κατ΄οίκον περιορισμός σε συμπτώματα συμβατά με νόσο covid 19 αποτελούν τα κυριότερα μέτρα ελέγχου διασποράς του νέου ιού στην κοινότητα.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά όλο το κείμενο εδώ:MASKA COVID19.pdf

   
 • Πέμπτη 30 Απρ 2020

  Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

     Με την ευκαιρία αναδιαμόρφωσης και ενίσχυσης του χώρου της Δημόσιας Υγείας με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση και θεραπευτική αντιμετώπιση όλων των ασθενών, παρακαλούμε πολύ για τις άμεσες ενέργειες σας για την κάλυψη με Πνευμονολόγους & Πνευμονολογικές Κλινικές ή πλήρως οργανωμένα Πνευμονολογικά Τμήματα, όλων των Πρωτοβάθμιων, Δευτεροβάθμιων και Τριτοβάθμιων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, ώστε να καταστεί δυνατή, η καλύτερη και ορθολογικότερη διαχείριση των καταστάσεων που προέκυψαν, λόγω της πανδημίας Covid 19. Η υποστελέχωση των Πνευμονολογικών Κλινικών η/και Πνευμονολογικών Τμημάτων σε πλείστα όσα Νοσοκομεία της χώρας, αν και έχει πολλαπλώς καταγραφεί στο παρελθόν, τη δεδομένη χρονική στιγμή, αποτυπώνεται περισσότερο εμφανής από ποτέ, ενώ  ταυτόχρονα η έλλειψη Πνευμονολόγων σε πολλές δομές ΠΦΥ, που κάλλιστα μπορούν να ελέγξουν και να κατευθύνουν ύποπτα ή μη περιστατικά, είναι διαπιστωμένη. Παρακαλούμε όπως δραστηριοποιούμενοι άμεσα προβείτε σε,

  Μπορείτε να διαβασέτε αναλυτικά την επιστολή εδω:AP691 EPISTOLH PROS YP YGEIAS.pdf


   
275 Αντικείμενα. Σελίδα 1/28
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10