Loading...
 
 
Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό

       


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Τετάρτη 22 Ιούλ 2020

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ (ΠΟΣΚΕ)
  ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 12,ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ  Τ.Κ 16346, ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ  (ΠΟΣΙΠΥ)
  Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3304298

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ  (ΠΑΣΙΔΙΚ)
  Πανεπιστημίου 58, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3306487

  Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)
  Καραγεώργη Σερβίας 2, Αθήνα – Σύνταγμα Τ.Κ. 10562, ΤΗΛ.2111825400

  Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)

  Πατησίων 210, Αθήνα, Τ.Κ. 10446, ΤΗΛ. 2610639539

                                                                               Αθήνα, 23/7/2020

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Θέμα: Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού  Οργάνου των φορέων ΠΦΥ για το καταστροφικό και ληστρικό μέτρο του clawback που απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου

  Έκτακτη  σύσκεψη πραγματοποίησε σήμερα  τον Συντονιστικό Όργανο των ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προκειμένου να αξιολογήσει τις δυσμενείς για τον κλάδο εξελίξεις μετά τη δημοσιοποίηση του clawback του 2019  που ήταν άνω του 20% για τις εργαστηριακές εξετάσεις.

  Οι εκπρόσωποι του κλάδου διαμαρτύρονται εντόνως για το ληστρικό και καταστροφικό αυτό μέτρο που απειλεί τη βιωσιμότητα των ιδιωτικών εργαστηρίων και πολυιατρείων.

  Ο κλάδος παρά το γεγονός ότι επλήγη  οικονομικά κατά τη διάρκεια της καραντίνας καθώς  υπήρξε μείωση κατά 70% του τζίρου του, εντούτοις παρέμεινε στις επάλξεις στηρίζοντας τη δημόσια υγεία.

  Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει και την Ιδιωτική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που αποτελεί βασικό πυλώνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας,  ειδικά  μάλιστα εν όψει του δεύτερου επιδημικού κύματος το φθινόπωρο.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ: POSKE DTYPOY 23720.pdf

   
 • Τετάρτη 15 Ιούλ 2020

  Το Δ.Σ. της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας σύμφωνα με το καταστατικό της Ε.Πν.Ελ.  αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν τις παγκόσμιες υγειονομικές συνθήκες εν μέσω πανδημίας Covid-19, προκηρύσσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020.

  Της εκλογικής διαδικασίας θα προηγηθεί απολογιστική Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020. 

  Σχετικές πληροφορίες θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

  Για λόγους ασφαλείας και μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών του Δ.Σ.  η εκλογική διαδικασία θα γίνει αποκλειστικά με  ηλεκτρονική ψηφοφορία, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός που θα θέσει σε κίνδυνο όλους τους εμπλεκόμενους στην εκλογική διαδικασία

  Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν τα ταμειακώς εντάξει, τακτικά μέλη της Ε.Πν.Ελ. για το έτος 2020. Από το έτος 2020 ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ η κοινή εγγραφή ΕΠΕ – ΕΠΕΝΕΛ – ERS , οπότε όσοι έχουν κάνει εγγραφή στην ΕΠΕ δεν σημαίνει ότι αυτόματα είναι και μέλη της Ε.Πν.ΕΛ. 

  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ 

  Όσοι δεν είναι ταμειακώς εντάξει ΔΕΝ μπορούν να συμμετάσχουν στη εκλογική διαδικασία. Κόστος ετήσιας ανανέωσης εγγραφής €10,00. Κόστος Εγγραφής για τα ΝΕΑ Μέλη € 20,00 

  Για την εγγραφή σας θα πρέπει να συμπληρώσετε κατάλληλα την φόρμα εγγραφής και να την αποστείλετε ηλεκτρονικά στο email της Εταιρείας info@epnel.gr,  ή με φαξ: 210 7763742, μαζί με την απόδειξη κατάθεσης του ποσού στην Τράπεζα Πειριαώς.

  ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

  Αρ. λογαριασμού Ταμιευτηρίου : 5038-047423-339
  ΙΒΑΝ : GR 90 0172 0380 0050 3804 7423 339


  Μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ τη Φόρμα Εγγραφής  
  (δυνατότητα συμπλήρωσης και εκτύπωσης από word document) 

  AITHSH MELOUS.doc

  ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

  Υποψηφιότητες για την ανάδειξη νέων μελών θα γίνονται δεκτές από την Δευτέρα 20/07/2020 μέχρι και την Δευτέρα 07/9/2020 και ώρα 13.30

  Υποβολή υποψηφιότητας μπορείτε να κάνετε στέλνοντας στο email:info@epnel.gr το αίτημά μας σας, μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

  Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση χρειαστείτε παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία της Ε.Πν.Ελ., στο τηλέφωνο 210 77777 37 ή στο email : info@epnel.gr

   
 • Δευτέρα 29 Ιούν 2020

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται το διάστημα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής του ΠΜΣ "Καρδιοπνευμονική Αποκατάσταση και Αποκατάσταση Πασχόντων ΜΕΘ", έως και την Δευτέρα 27/7/2020  

  Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ)το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) στην "Καρδιοπνευμονική Αποκατάσταση και Αποκατάσταση Πασχόντων ΜΕΘ" για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Την διοικητική υποστήριξη του ΠΜΣ ασκεί η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  Το πρόγραμμα οργαώνεται από την Α Πνευμονολογική Κλινική του ΕΚΠΑ και έχει έδρα το νοσοκομείο "Η ΣΩΤΗΡΙΑ"

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την προκύρηξη εδώ:PROKHRYXH.pdf

   
 • Τετάρτη 17 Ιούν 2020

  The Hellenic Chest Diseases Society (HCDS), in collaboration with international and national societies have put together a unique series of webinars to give to all respiratory team members an update on the clinical consequences and research potential in the Covid-19 disease.

  The webinars are under the auspices of the World Association of Sarcoidosis and other Granulomatous Disorders (WASOG), Asociación Latino Americana de Tórax (ALAT), Asociación Argentina de Medicina Respiratoria (AAMR), Associazione Italiana Pneumologi Ospedalieri (AIPO), Société de pneumologie de langue Française (SPLF), Sociedade Portuguesa de Pneumologia (SPP), Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica (SEPAR).

  Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να δείτε εδώ :https://hcds.gr/?cn-reloaded=1

  Για το  αναλυτικό πρόγραμμα του WEBINAR 1 δείτε εδώ : webinar1.pdf

  Για το  αναλυτικό πρόγραμμα του WEBINAR 2 δείτε εδώ : webinars2.pdf
   
 • Τρίτη 16 Ιούν 2020  Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, εκφράζουν τη θλίψη τους για την απροσδόκητη  απώλεια του αγαπητού  συναδέλφου και φίλου Μιχάλη Σωτηράκου.

  Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

   
 • Παρασκευή 29 Μάι 2020

   

   

  Κάθε χρόνο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τιμά την31η Μαΐου ως την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος με στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό ως προς τις βλαβερές συνέπειες της καπνιστικής έξης. Το φετινό μήνυμα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας αφορά και την προστασία των εφήβων και νεαρών ατόμων από την επιρροή της καπνοβιομηχανίας και την αναγνώριση των αρνητικών συνεπειών από τη χρήση του καπνού και της νικοτίνης.

  Κάθε χρόνο, περισσότερα από 8 εκατομμύρια άτομα χάνουν τη ζωή τους από το κάπνισμα, ενώ τους τελευταίους μήνες σε παγκόσμιο επίπεδο, η πανδημία του νέου ιού ανέδειξε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη θωράκισης της υγείας των πνευμόνων. Ο εθισμός στην νικοτίνη σε νεαρή ηλικία και πριν την εγκατάσταση της πλήρους συνειδητοποίησης και απόκτησης γνώσης των επιπτώσεων της στον ανθρώπινο οργανισμό, την καθιστά εκτός από επικίνδυνη και πιθανά δύσκολη και επίπονη τη διαδικασία απεξάρτησης και διακοπής της στην μετέπειτα ζωή.

  Τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος τόσο σε δημόσιες όσο και ιδιωτικές δομές υγείας είναι σε θέση να βοηθήσουν ολιστικά και με επιστημονικά τεκμηριωμένους τρόπους τους καπνιστές να απαλλαγούν από τον εθισμό και να βελτιώσουν κυρίως την αναπνευστική τους υγεία. Οι πνευμονολόγοι-φυματιολόγοι διαθέτουν πολυετή εμπειρία στις τεχνικές και στη θεραπεία προσπάθειας διακοπής του καπνίσματος, ενώ παράλληλα δύναται να ελέγξουν την αναπνευστική  λειτουργία και να διαγνώσουν την πνευμονολογική πάθηση, εφόσον έχει ήδη εγκατασταθεί βλάβη.

  «Μην το αναβάλλετε άλλο! Διακόψτε σήμερα!! Επισκεφτείτε έναν πνευμονολόγο και ενημερωθείτε για τη διαδικασία διακοπής!»
   
 • Πέμπτη 28 Μάι 2020

  Προς

  • Πρόεδρο Επιτροπής παρακ/σης Φαρμ/κής δαπάνης & Θεραπ/κών Πρωτοκόλλω κ. ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟ  Ιωάννη, Γεν. Γραμ. Υπηρεσιών Υγείας Υπουργ. Υγείας
  • Αντιπρόεδρο Επιτροπής παρακ/σης Φαρμ/κής δαπάνης & Θεραπ/κών    Πρωτοκόλλων κ. ΠΡΕΖΕΡΑΚΟ  Παναγιώτη, Γεν.Γραμ. Δημόσιας Υγείας Υπουργ. Υγείας                                                                                                                                                                                           

  Αξιότιμοι Κύριοι,

  Με την παρούσα θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη αντίθεση μας προς την απόφαση σας να επιτραπεί σε ιατρούς μη Πνευμονολόγους η διαχείριση των Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων που αφορούν στους ασθενείς με Χρόνια Αποφρακτική  Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

  Μπορείτε να διαβάσετε αωαλυτικά την επιστολή εδώ:YP.YGEIAS AP695.pdf

   
 • Πέμπτη 28 Μάι 2020

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

   Παρακαλούμε πολύ για την τοποθέτησή σας, όσον αφορά τη δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμακευτικών σκευασμάτων της ειδικότητάς μας, από συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων, όπως εκείνη της Παθολογίας και της Γενικής Ιατρικής, χωρίς να απαιτείται η ακολουθία του πρωτοκόλλου ΧΑΠ, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η υποχρεωτική διενέργεια & καταγραφή των αποτελεσμάτων του λειτουργικού ελέγχου της αναπνοής (σπιρομέτρηση), κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή εδώ: AP694 PROS EPE.pdf

   
 • Τρίτη 12 Μάι 2020

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ)το οποίο οδηγει στην απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) στην "Καρδιοπνευμονική Αποκατάσταση και Αποκατάσταση Παρχόντων ΜΕΘ" για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Την διοικητική υποστήριξη του ΠΜΣ ασκεί η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  Το πρόγραμμα οργαώνεται από την Α Πνευμονολογική Κλινική του ΕΚΠΑ και έχει έδρα το νοσοκομείο "Η ΣΩΤΗΡΙΑ"

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την προκύρηξη εδώ:PROKHRYXH.pdf

   
 • Τρίτη 05 Μάι 2020
  Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος - 5 Μαΐου 2020

  Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την πρώτη Τρίτη του Μαΐου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Άσθματος.  Το φετινό μήνυμα της Ημέρας «EnoughAsthmaDeaths» στόχο έχει την ευαισθητοποίηση όλων, ώστε να μην υπάρχουν άλλοι θάνατοι από άσθμα.

   Τι είναι το άσθμα;                                                                                                                       

  Το άσθμα είναι μια από τις πιο συχνές, χρόνιες μη μεταδοτικές νόσους και αφορά περί  τα 334 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

  Πρόκειται για μια χρόνια νόσο του αναπνευστικού συστήματος, με σποραδικό χαρακτήρα. Συχνά ξεκινά στην παιδική ηλικία, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και στην ενήλικη ζωή και αφορά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ: ASTHMA.pdf

   
357 Αντικείμενα. Σελίδα 9/36
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13