Loading...
 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΚΕ


Ιωάννινα 16 – 19 Σεπτεμβρίου 2021
Ξενοδοχείο Du lac

Για περισσότερες πληροφορίες: www.respiratory-ioannina.gr

Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό

       


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Τρίτη 14 Σεπ 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Tην Παρασκευή 17/9/2021 και ώρα 14.15 – 15.15, σας προσκαλούμε στο στρογγυλό τραπέζι των επαγγελματικών θεμάτων της Ε.Πν.Ελ, στην αίθουσα Κλειώ στον 1Ο όροφο, στο συνεδριακό κέντρο DuLac, το οποίο θα λάβει χώρα στα πλαίσια του Πανελληνίου Συνεδρίου μας, «What is new in Respiratory Medicine», στα Ιωάννινα από 16-19/09/2021:

  Προεδρείο :  Σ. Τσικρικά  -  Αν. Τσάτσος - Δ. Γράσσος

  Θέματα προς συζήτηση σε συνεργασία με προσκεκλημένους εκπροσώπους φορέων παροχής Υπηρεσιών Υγείας:

   ·        Νεότερα δεδομένα ΕΟΠΥΥ (Παροχές, Συμβάσεις, Clawback) 

   ·        Νεότερα δεδομένα ΗΔΙΚΑ (Βελτίωση ηλεκτρονικών συνταγών -      

            Θεραπευτικά πρωτόκολλα)

   ·        Νομικά ζητήματα στην άσκηση Ιατρικών καθηκόντων στα πλαίσια   

            της  πανδημίας   

   Τοποθετήσεις-Συζήτηση με τα μέλη της Ένωσης και τους εκπροσώπους.

  Ανδρέας Παπανδρούδης, Αντιπρόεδρος UEMS

  Θεοφάνης Ρηγάτος, Δ/νση Στρατηγικού Σχεδιασμού ΕΟΠΥΥ

  Φώτιος Πατσουράκος, Ά Αντιπρόεδρος ΙΣΑ, Προέδρος ΠΟΣΚΕ

  Άννα Τσίτουρα, Νομικός Σύμβουλος Ε.Πν.Ελ.

  H παρουσία σας θα συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία του συγκεκριμένου στρογγυλού τραπεζιού, των επαγγελματικών θεμάτων της ειδικότητας μας.

  Για διαδικτυακή παρακολούθηση :

  Link σύνδεσης

  Join Zoom Meeting
  https://us06web.zoom.us/j/84442786677?pwd=NXNYaU5xTFpCanBjWWpDSG9kUVRzUT09

  Meeting ID: 844 4278 6677
  Passcode: 408101

   
 • Παρασκευή 10 Σεπ 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Δημοσιεύθηκαν από το Υπ. Υγείας τα σήματα που πρέπει να αναρτούν τα φαρμακεία και τα ιδιωτικά ιατρεία όπως ρυθμίζει το άρθρο 36 του πρόσφατα ψηφισθέντος νομοσχεδίου «Ενίσχυση διαφάνειας και λογοδοσίας σε θεσμικούς φορείς της Πολιτείας, αποκατάσταση της ακεραιότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών»

  Υπενθυμίζουμε ότι το σχετικό εδάφιο του άρθρου 36  ορίζει τα εξής:

  «Οι επαγγελματίες που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε ιδιωτικές δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ιδιωτικά ιατρεία, φαρμακεία) οφείλουν να επικολλούν στην εξωτερική θύρα της δομής έγγραφο με το οποίο ενημερώνουν τους ασθενείς ότι όλοι οι εργαζόμενοι στη δομή έχουν εμβολιαστεί σε συμμόρφωση με το παρόν. Η παράλειψη της τήρησης της υποχρέωσης του προηγούμενου εδαφίου τιμωρείται με διοικητικό  πρόστιμο ύψους τριακοσίων (300) ευρώ».

  Το link όπου μπορείτε να  τα κατεβάσετε το επισυναπτόμενο αρχείο είναι: file:///C:/Users/user/Pictures/badgespharmacydoctors.pdf

   

   
 • Τρίτη 07 Σεπ 2021
  Αγαπητοί συναδέλφοι,

  Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την προκήρυξη για θέσεις Πνευμονολογίας εδώ :PROKHRYXH NEW.pdf
   
 • Τετάρτη 01 Σεπ 2021

  Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας θα ήθελε να συγχαρεί θερμά την εξαίρετη συνάδελφο Πνευμονολόγο-Φυματιολόγο Μίνα Γκάγκα για την ανάληψη των καθηκόντων ως η νέα Αναπλ. Υπουργός Υγείας, εκφράζοντας θερμές ευχές για κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει σε μία κρίσιμη υγειονομική περίοδο για τη χώρα μας. 

   
 • Παρασκευή 16 Ιούλ 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι, 

  Επισυνάπτουμε επιστολή προς τον Υπουργείο  Υγείας, για το αφορολόγητο οικονομικό κίνητρο στους συναδέλφους αναισθησιολόγους,  ανεξαρτήτου βαθμίδας στο ΕΣΥ, και ειδικευόμενους ειδικότητας αναισθησιολογίας, ύψους 400 ευρώ για τους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ και 250 ευρώ για τους ειδικευόμενους μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022 και όχι προς όλους τους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι εργάστηκαν και εξακολουθούν να προσφέρουν τα μέγιστα στους χρήζοντες υπηρεσιών υγείας υπό συνθήκες πανδημίας.

  Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή εδώ:AP 492 EPISTOLH PROS YP.YGEIAS.pdf

   
 • Δευτέρα 12 Ιούλ 2021
  Αγαπητοί συνάδελφοι ,

  Την Πέμπτη 08/07/2021 στον ΕΟΠΥΥ πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση του Αναπληρωτή Διοικητή ΕΟΠΥΥ κου Καλομοίρη Θεόδωρου και του Προϊστάμενου Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού κου Θεοφάνη Ρηγάτου με μέλη ΔΣ της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας και της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Από την Ε.Πν.Ελ παρευρέθηκαν η Πρόεδρος, κα Σταματούλα Τσικρικά, ο Αντιπρόεδρος κος Αναστάσιος Τσάτσος, το μέλος ΔΣ κος Μάνος Ζαχαριάδης και από την ΕΠΕ το μέλος ΔΣ κα Παρασκευή Κατσαούνου.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα που αφορούν στον αριθμό και στην ένταξη επιπρόσθετων συνταγογραφούμενων εξετάσεων, ένταξη εξετάσεων που αφορούν στην πρόληψη, στην ανακοστολόγηση των ιατρικών πράξεων, στις νέες συμβάσεις ΕΟΠΥΥ, στα φάρμακα υψηλού κόστους, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς ΕΟΠΥΥ, καθώς και στα επίκαιρα ζητήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα οποία άπτονται της ειδικότητας.  

  Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν νέες διαβουλεύσεις και συναντήσεις εκπροσώπων Ε.Πν.Ελ και ΕΠΕ με τους θεσμικούς φορείς του ΕΟΠΥΥ. 
   
 • Παρασκευή 18 Ιούν 2021


  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο:"Ενδιαφέρουσες Κλινικές Περιπτώσεις στην εποχή του Covid-19", στις 26 Ιουνίου 2021, και ώρα 18:00

  Ιστοσελίδα: https://www.projector-web.gr/Conco/gr/icu2021

  E – mail: asoubasakou@concopco.com

   
 • Δευτέρα 31 Μάι 2021
   
  Κάθε χρόνο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τιμά την 31η Μαΐου ως την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος με στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό ως προς τις βλαβερές συνέπειες της καπνιστικής έξης. Το φετινό μήνυμα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας όπως αποτυπώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και έτερους οργανισμούς Υγείας είναι «Δεσμεύομαι και Σταματώ» από τον καπνό και τα λοιπά καπνικά προϊόντα.  

  Κάθε χρόνο, περισσότερα από 8 εκατομμύρια άτομα χάνουν τη ζωή τους από το κάπνισμα, ενώ τους τελευταίους μήνες σε παγκόσμιο επίπεδο, η πανδημία του νέου ιού ανέδειξε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη θωράκισης της υγείας των πνευμόνων. Ο εθισμός στην νικοτίνη σε νεαρή ηλικία και πριν την εγκατάσταση της πλήρους συνειδητοποίησης και απόκτησης γνώσης των επιπτώσεων της στον ανθρώπινο οργανισμό, την καθιστά εκτός από επικίνδυνη και πιθανά δύσκολη και επίπονη τη διαδικασία απεξάρτησης και διακοπής της στην μετέπειτα ζωή. Εξίσου σημαντικό είναι οι καπνιστές να ενημερωθούν για τις επιπτώσεις και για τις βλαβερές συνέπειες του παθητικού και του τριτογενούς καπνίσματος.
    
  Τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος τόσο σε δημόσιες όσο και ιδιωτικές δομές υγείας είναι σε θέση να βοηθήσουν ολιστικά και με επιστημονικά τεκμηριωμένους τρόπους τους καπνιστές να απαλλαγούν από τον εθισμό και να βελτιώσουν κυρίως την αναπνευστική τους υγεία.

  Οι πνευμονολόγοι-φυματιολόγοι διαθέτουν πολυετή εμπειρία στις τεχνικές και στη θεραπεία προσπάθειας διακοπής του καπνίσματος, ενώ παράλληλα δύναται να ελέγξουν την αναπνευστική  λειτουργία και να διαγνώσουν την πνευμονολογική πάθηση, εφόσον έχει ήδη εγκατασταθεί βλάβη.

  «Μην το αναβάλλετε άλλο! Διακόψτε σήμερα!! Επισκεφτείτε έναν πνευμονολόγο και ενημερωθείτε για τη διαδικασία διακοπής!»

   

   
 • Δευτέρα 10 Μάι 2021

   

  Για περισσότερες πληροφορίες: www.winrespmed2021.gr

   
 • Τετάρτη 05 Μάι 2021
   Η Παγκόσμια Ημέρα του Άσθματος, εορτάζεται την πρώτη Τρίτη του Μαΐου, κάθε έτους και καθιερώθηκε για την ενημέρωση του κοινού για αυτή τη διαδεδομένη ασθένεια του Αναπνευστικού συστήματος.

  Τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι το 8,6% του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα έχει άσθμα. Η λέξη άσθμα προέρχεται ετυμολογικά από το ρήμα άω που σημαίνει φυσώ. Το Άσθμα είναι μια χρόνια πάθηση που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των αεραγωγών η οποία προκαλεί παροδική στένωση των βρόγχων που εμφανίζεται ως εξής: ξηρός βήχας που επέρχεται αυτομάτως ή ύστερα από σωματική άσκηση, συρίττουσα αναπνοή - το γνωστό “σφύριγμα ή βράσιμο” στο στήθος-, αίσθημα δύσπνοιας και εύκολη κόπωση καθώς και νυχτερινά συμπτώματα που ξυπνούν το άτομο τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα συμπτώματα αυτά, μπορεί να επιδεινώνονται αναλόγως του χώρου στον οποίο βρίσκεται ο ασθενής: στη δουλειά όταν εισπνέει χημικά, καπνό, σκόνη ή αέρια, σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο όταν υπάρχει κρύος ή ξηρός αέρας, σε μέρη με αλλεργιογόνα (πχ γύρη, ακάρεα οικιακής σκόνης, μούχλα, τρίχωμα ζώων).

  Η διάγνωση για το άσθμα γίνεται αποκλειστικά́ και μόνο από ειδικό γιατρό που είναι ο Πνευμονολόγος. Απαιτείται κλινική εξέταση που περιλαμβάνει λήψη ιστορικού, φυσική εξέταση, καταγραφή των συμπτωμάτων και της βαρύτητας τους καθώς και έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας με ειδικές εξετάσεις  όπως η σπιρομέτρηση, ο απεικονιστικός έλεγχος, ειδικός αιματολογικός έλεγχος καθώς και διενέργεια δερματικών δοκιμασίων δια νυγμού (skin prick tests).

  Η θεραπεία στοχεύει στον περιορισμό και την ανακούφιση από τα συμπτώματα και είναι εξατομικευμένη για κάθε ασθενή. Με τις θεραπευτικές επιλογές που υπάρχουν, το Άσθμα μπορεί να αντιμετωπιστεί με εξαιρετικά αποτελέσματα, στη μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία θεραπευτική παρέμβαση σήμερα, που να επιφέρει οριστική ίαση του Άσθματος.

  Η Προέδρος                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

  Σταματούλα Τσικρικά                                                             Δημήτριος Γράσσος

   

   

   
337 Αντικείμενα. Σελίδα 1/34
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10