Loading...
 
 
Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό

       


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Δευτέρα 16 Απρ 2018

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Σας κοινοποιούμε επιστολή της ΠΟΣΚΕ σχετικά με την υπουργική απόφαση του συστήματος παραπομπών από τον Οικογενειακό Ιατρό προς τους ειδικούς ιατρούς συμβεβλημένους του ΕΟΠΥΥ.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή προς τον Υπ. Υγείας και την Υπ. απόφαση εδώ:https://eelke.gr/deltia-typou/214-amesi-aposyrsi-yp-apofasis-gia-systima-parapompwn-se-oik-iatro      

   
 • Δευτέρα 02 Απρ 2018

  Το Δ.Σ. της Ε.Πν.Ελ,  

  Εύχεται από καρδιάς σε όλους, το Φως της Ανάτασης να χαρίζει ελπίδα, αδελφοσύνη, αισιοδοξία και δύναμη ! 

  Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα.

   
 • Δευτέρα 02 Απρ 2018

  Εκδήλωση ΕΚΠΑ και ΚΕΕΛΠΝΟ για την Παγκόσμια ημέρα Φυματιώσης, με συμμετοχή ΕΠΕ και Ε.Πν.Ελ.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ: PROGRAMMA EKPA.pdf

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την Εισήγηση του κ. Τσάτσου εδώ: OMILIA K. TSATSOU.pdf 

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ: DELTIO TYPOU.pdf

   
 • Τρίτη 27 Μάρ 2018

  Την άμεση απόσυρση του  καταστροφικού clawback που οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση τον ιατρικό κόσμο, ζήτησαν οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών ενώσεων ελεύθερων επαγγελματιών που συμμετείχαν στην σύσκεψη που συγκάλεσε  εκτάκτως ο ΙΣΑ, την Παρασκευή 23.3.2018,στα γραφεία του Συλλόγου, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την πρόσφατη αποστολή ειδοποιητηρίων για το clawback του 2017, στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς, εργαστήρια και πολυϊατρεία.

  Όπως είναι γνωστό το clawback σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει σε ποσοστό 48% της αξίας της εξέτασης, ώστε να καθίσταται πραγματικά ανέφικτη η ορθολογική λειτουργία ενός φορέα και να υφίσταται πλέον άμεσος κίνδυνος υποβάθμισης της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ:

  http://www.isathens.gr/syndikal/7683-amesi-aposyrsi-clawback-enwseis-se-ektakti-siskepsi-isa.html

   
 • Παρασκευή 23 Μάρ 2018

   Από 24ώρου αναρτήθηκε στο site του ΕΟΠΥΥ στην ενημέρωση συναλλασσομένων το clawback του Α’ εξαμήνου του 2017.

  Από την μελέτη του clawback προκύπτει ότι οι κωδικοί που αφορούν υπερηχογραφήματα και λοιπές εξετάσεις και πράξεις και που αφορούν ουσιαστικά τις ειδικότητες κλινικοεργαστηριακών Ιατρών, έχουν πολύ μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα για τα υπερηχογραφήματα να είναι στο 48,38%, αλλά και για τις λοιπές εξετάσεις και πράξεις όπου εκεί υπάγονται όλες οι Ιατρικές πράξεις που εκτελούν οι κλινικοεργαστηριακοί Ιατροί, στο 35,15%.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ:POSKE-katastrofikes-sinepeies-clawback-dialisi-PFY.pdf

   
 • Δευτέρα 26 Φεβ 2018

  Ημερίδα ΙΣΑ Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 με θέμα "Ο νέος κανονισμός για την προστασία προσωπικών δεδομένων στις ιδιωτικές δομές υγείας"


  Για το δελτίο τύπου πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
  http://www.isathens.gr/syndikal/7609-imer-3-3.html

   
 • Τρίτη 23 Ιαν 2018

  Παράταση καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την  ανάδειξη ενός τακτικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου και τριών αναπληρωματικών μελών, κατόχων αμφοτέρων της ιδιότητας του νοσοκομειακού ιατρού (δηλαδή κατά το άρθρο 12 του καταστατικού να ασκούν την ιατρική σε φορείς δευτεροβάθμιας περίθαλψης, του δημοσίου η ιδιωτικού τομέα).

  Τα μέλη που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για το διοικητικό  συμβούλιο, οφείλουν να το δηλώσουν εγγράφως με επιστολή η fax (210 7763742), η να στείλουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ε.Πν.Ελ. Info@epnel.gr , μέχρι και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/01/2018.

   

   
 • Τρίτη 16 Ιαν 2018
  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  Των Μελών του Σωματείου με την Επωνυμία
  «ΕΝΩΣΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ»
  Στην Γενική Συνέλευση της
  7ης Φεβρουαρίου 2018

  Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας σας καλούν στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, και ώρα 16:00  στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», Μεσογείων 152 στην Αθήνα, με μοναδικό θέμα:

   

  • Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη ενός τακτικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και τριών αναπληρωματικών μελών, κατόχων αμφότερων της ιδιότητας του νοσοκομειακού ιατρού (δηλαδή κατά το άρθρο 12 του Καταστατικού να ασκούν την ιατρική σε φορείς δευτεροβάθμιας περίθαλψης, του Δημόσιου ή Ιδιωτικού τομέα).

   

   
 • Δευτέρα 15 Ιαν 2018

  Προς το Διοικητή

  του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας

  κ. Καραβίτσα Φοίβο – Ευάγγελο

  Κοντόκλι Γουβιά, Τ.Κ: 491 00

  Κέρκυρα

   

   

   

   

                                                                          Αθήνα 12/1/2018

                                                                          Α.Π. 554/2018

   

  Κύριε Διοικητά,

  Λάβαμε γνώση της από 29.12.2017 απόφαση σας για την τοποθέτηση από 1.1.2018 στη θέση του Προσωρινά Προϊστάμενου του Πνευμονολογικού Τμήματος του Γ.Ν. Κέρκυρας, το Διευθυντή Παθολογικού Τομέα της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Δραγανίγο Φοίβο-Αντώνιο, έως την κάλυψη της οργανικής θέσης.

  Με το παρόν σας επισημαίνουμε ότι η εν λόγω απόφαση σας είναι μη νόμιμη και πρέπει άμεσα να ανακληθεί, καθώς αφενός αντίκειται στις κείμενες διατάξεις, αφετέρου θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

  Ειδικότερα σας αναφέρουμε τα ακόλουθα :AP 554 EPISTOLH PROS DIOIKHTH NOS. KERKYRAS.pdf

   
 • Δευτέρα 15 Ιαν 2018

                                                   

   Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Μετά από επικοινωνία με τις οικονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ πληροφορηθήκαμε ότι έχει δοθεί εντολή για οριστικοποίηση και πληρωμή του υπολοίπου 10% της προκαταβολής των Ιατρικών πράξεων του 2012-2015 μετά και τον συμψηφισμό του Clawback.

  Όσοι από τους συναδέλφους έχουν αποδεχτεί τον συμψηφισμό και μετά από αυτόν ο ΕΟΠΥΥ τους οφείλει χρήματα, πρέπει να προσκομίσουν  ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα εφόσον απαιτούνται στις κατά τόπους περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ. 

                                                                                                                                                               

   
357 Αντικείμενα. Σελίδα 16/36