Loading...
 
 
Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό

       


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Πέμπτη 30 Απρ 2020

  Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

     Με την ευκαιρία αναδιαμόρφωσης και ενίσχυσης του χώρου της Δημόσιας Υγείας με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση και θεραπευτική αντιμετώπιση όλων των ασθενών, παρακαλούμε πολύ για τις άμεσες ενέργειες σας για την κάλυψη με Πνευμονολόγους & Πνευμονολογικές Κλινικές ή πλήρως οργανωμένα Πνευμονολογικά Τμήματα, όλων των Πρωτοβάθμιων, Δευτεροβάθμιων και Τριτοβάθμιων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, ώστε να καταστεί δυνατή, η καλύτερη και ορθολογικότερη διαχείριση των καταστάσεων που προέκυψαν, λόγω της πανδημίας Covid 19. Η υποστελέχωση των Πνευμονολογικών Κλινικών η/και Πνευμονολογικών Τμημάτων σε πλείστα όσα Νοσοκομεία της χώρας, αν και έχει πολλαπλώς καταγραφεί στο παρελθόν, τη δεδομένη χρονική στιγμή, αποτυπώνεται περισσότερο εμφανής από ποτέ, ενώ  ταυτόχρονα η έλλειψη Πνευμονολόγων σε πολλές δομές ΠΦΥ, που κάλλιστα μπορούν να ελέγξουν και να κατευθύνουν ύποπτα ή μη περιστατικά, είναι διαπιστωμένη. Παρακαλούμε όπως δραστηριοποιούμενοι άμεσα προβείτε σε,

  Μπορείτε να διαβασέτε αναλυτικά την επιστολή εδω:AP691 EPISTOLH PROS YP YGEIAS.pdf


   
 • Τρίτη 14 Απρ 2020

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Το φετινό Πάσχα θα είναι πολύ διαφορετικό από όσα έχουμε ζήσει ως τώρα.

  Το μήνυμα όμως της Ανάστασης του Κυρίου, στις δύσκολες στιγμές που ζούμε, γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρο, γιατί κομίζει την ελπίδα της δικής μας Ανάστασης.

  Ευχόμαστε από τα βάθη της καρδίας μας, τα Πάθη του Κυρίου, η θυσία της Σταύρωσης και η λύτρωση της Ανάστασης, να καθοδηγούν τη σκέψη μας και να χαρίσουν σε όλους μας Υπομονή, Επιμονή, Υγεία, Ελπίδα και Αγάπη για τον συνάνθρωπό μας.

  Καλή Ανάσταση  και να ανταμωθούμε γρήγορα,... χωρίς μάσκες και περιορισμούς.

   
 • Τρίτη 14 Απρ 2020

                                                                                      

  Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας

  Κοινοποίηση:

  - Υπουργό Υγείας, κ. Β. Κικίλια

  - Υφυπουργό Υγείας, κ. Β. Κοντοζαμάνη

  - Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, κ. Π. Πρεζεράκο                                           

  - Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ι. Κωτσιόπουλο

  - Επιστημονικά υπεύθυνοι ΕΟΔΥ, Καθηγητή κ. Σ. Τσιόδρα

  - Εκλέκτορες Π.Ι.Σ.

  - Ιατρικές Εταιρείες της χώρας 

  Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

  Έχοντας συμπληρώσει περίπου τέσσερις εβδομάδες από τον περιορισμό της λειτουργίας μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και καθώς αφενός η νοσηρότητα των υπολοίπων παθήσεων πλην COVID-19 είναι παρούσα και η πανδημία εξαπλώνεται με διαχειρίσιμο ρυθμό, θεωρούμε αναγκαίο να αναπροσαρμόσουμε τη λειτουργία μας.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά της επιστολή ΠΙΣ προς ΙΣΑ εδώ:EPISTOLH PIS PROS ISA.pdf 

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις οδηγίες για χρήση μέσων ατομικής προστασίας εδώ:ODHGIES PIS.pdf

   
 • Τρίτη 14 Απρ 2020
  Αξιότιμοι κ. Υπουργοί, κ. Δοικητά, Πρόέδρε, Αντιπρόεδρε,

  Με την πανδημία COVID-19 σε πλήρη εξέλιξη, οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί -εργαστήρια-πολυϊατρεία, παραμένουν πιστοί στο καθήκοντους και στον όρκο τους και διατηρούν ανοικτές τις μονάδες ΠΦΥ για να εξυπηρετούν τα επέιγοντα και δοβαρά χρόνια περιστατικά, που χρήζουν επανέλεγχο.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή εδώ:CLAWBACK.pdf


   
 • Δευτέρα 30 Μάρ 2020

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας κατόπιν επικοινωνίας με τον Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων, ενημερώνει τα μέλη της ότι ο Σύλλογος προσφέρει στα μέλη μας και στους ασθενείς τους δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη για το χρονικό διάστημα που διαρκούν τα μέτρα για τον κορονοϊό.

  Στοιχεία επικοινωνίας στο email seksociology@gmail.com προς αποστολή των αιτημάτων με τα προσωπικά στοιχεία του πνευμονολόγου-φυματιολόγου ή των ασθενών.

   
 • Τετάρτη 18 Μάρ 2020

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Ο ΙΣΑ καλεί τους ιδιώτες γιατρούς της ΠΦΥ να παραμείνουν στις επάλξεις, διατηρώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους για να προστατέψουν τους ασθενείς και να συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από τις επιπλοκές των χρόνιων περιστατικών.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο τύπου του ΙΣΑ εδώ:

  https://www.isathens.gr/syndikal/8978-idiotes-iatroi-pfy.html

   

   
 • Παρασκευή 06 Μάρ 2020


  Αγαπητοί Φίλοι & Συνάδελφοι,

  Στα πλαίσια των τελευταίων γεγονότων και με γνώμονα την ασφάλεια αλλά και την Ιατρική παρακολούθηση των εξελίξεων, λόγω της εμφάνισης του SARS-CoV-2, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε το επερχόμενο Πανελλήνιο Συνέδριό μας, για 18-20 Σεπτεμβρίου 2020.

  Σύντομα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

  Με την ευκαιρία σας στέλνουμε τις θερμές ευχές μας για υγεία και δύναμη για όλους για το επόμενο διάστημα.

  Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

  Ο Πρόεδρος Ε.Πν.Ελ                                         Ο Αν. Καθ. Πνευμονολογίας

  Αναστ. Δ. Τσάτσος                                                      Κων. Κωστίκας

   

   
 • Παρασκευή 06 Μάρ 2020  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Το 2ο Μεταπτυχιακό Σεμινάριο με θέμα "ΧΑΠ", 06-08 Μαρτίου 2020 δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω της εμφάνισης του SARS-CoV-2.

  Σύντομα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

   
 • Πέμπτη 27 Φεβ 2020  Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια του αγαπητού  συναδέλφου Νίκου Κοσκινά.

  Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

   

   
 • Πέμπτη 27 Φεβ 2020

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Αυξημένη εγρήγορση αλλά και απόλυτη ψυχραιμία, συνιστά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) στους ιατρούς όλης της χώρας, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα που παρέχουν υπηρεσίες υγείας, σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού. 

  Δεδομένου ότι ο ιός COVID-19 έχει διασπαρεί και στη γειτονική Ιταλία, όπου και καταγράφονται ήδη δεκάδες κρούσματα αλλά και θάνατοι, ο ΠΙΣ εφιστά την προσοχή του ιατρικού κόσμου της χώρας, προκειμένου να τηρεί απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού.

  Στο πλαίσιο αυτό ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επικαιροποιεί όλες τις οδηγίες,

  βάσει των νέων επιδημιολογικών κριτηρίων και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ενώ υπενθυμίζει τα όσα πρέπει να τηρούν οι ιατροί όλης της χώρας στην περίπτωση που διαχειριστούν πιθανό κρούσμα κορωνοϊού.

  Οι αναλυτικές οδηγίες για τον έλεγχο και την πρόληψη διασποράς του κορωνοϊού σε χώρους παροχής υπηρεσιών Υγείας, έχουν ως εξής:

  Κατά τη διάρκεια νοσηλείας ή διαχείρισης ασθενών με πιθανή ή επιβεβαιωμένη λοίμωξη με τον ιό COVID-19, θα πρέπει να λαμβάνονται οι βασικές προφυλάξεις, καθώς και προφυλάξεις επαφής και σταγονιδίων. 

  Πρωτίστως όμως οι γιατροί θα πρέπει να λαμβάνουν το ιστορικό των ασθενών με σχολαστικό τρόπο και σύμφωνα με το παραπεμπτικό που έχουν λάβει. Σε περιπτώσεις ύποπτων περιστατικών, θα πρέπει αμέσως να επικοινωνούν με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για περαιτέρω οδηγίες στο τηλέφωνο τηλ. 210-5212000.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ το Δελτίο Τύπου του ΠΙΣ:DELTIO TYPOY PIS.pdf

  Μπορείτε να βρείτε εδώ το Παραπεμπτικό του ΠΙΣ:PARAPEMPTIKO PIS.pdf

   
366 Αντικείμενα. Σελίδα 11/37