Loading...
 
 
Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό

       


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Τρίτη 24 Οκτ 2017

  Το Δ.Σ. της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εξαίρετου συναδέλφου Μάριου Κωνσταντίνου.

  Ως ελάχιστο φόρο τιμής, στον σπουδάιο άνθρωπο και επιστήμονα, η Ε.Πν.Ελ., θα καταθέσει στεφάνι στην μνήμη του.

   
 • Τετάρτη 11 Οκτ 2017

  Ο ΕΟΠΥΥ στα πλαίσια της πλήρους καταγραφής και πιστοποίησης των γιατρών που συνταγογραφούν για όλες τις αποζημιούμενες από αυτόν παροχές (φάρμακα, διαγνωστικές εξετάσεις, φυσικοθεραπείες, είδη πρόσθετης περίθαλψης) καλεί όσους γιατρούς δεν έχουν ήδη εγγραφεί στο ηλεκτρονικό του μητρώο να το πράξουν μέχρι και την 30-06-2016.

  Μετά από αυτή την ημερομηνία συνταγές, παραπεμπτικά και ιατρικές γνωματεύσεις που εκδίδονται από γιατρούς που δεν έχουν πιστοποιηθεί δεν θα αποζημιώνονται από τον Οργανισμό.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ : YPENTHIMISH ANAKOINOSHS EOPYY.pdf

   
 • Πέμπτη 05 Οκτ 2017

  Αξιότιμε Κε Πρόεδρε,

     Στα πλαίσια της καλής συνεργασίας μας, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος και ταυτόχρονα την κοινά επιθυμητή εξυπηρέτηση και κάλυψη των ασθενών μας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει αποδέκτες πολλαπλών διαμαρτυριών, από συναδέλφους Ιατρούς Πνευμονολόγους, ιδιαίτερα της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής χώρας, σχετικά με το χρονικό πλαίσιο που δίδεται εκ του συστήματος, για τη δυνατότητα αναγραφής Οξυγονοθεραπείας ή την  ανανέωση αυτής.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ:EPISTOLH PROS EOPYY.pdf

   
 • Πέμπτη 21 Σεπ 2017

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Σας αποστέλλουμε e-mail του ΕΟΠΥΥ που ζητά να ενημερώσουμε τα μέλη μας για την αποστολή των στοιχείων τους στον οργανισμό, ώστε να πληροφορούνται απευθείας για την εξέλιξη της πορείας εκκαθάρισης των δαπανών τους.

  Για την ενημέρωση του ΕΟΠΥΥ πατήστε ΕΔΩ

   
 • Τετάρτη 06 Σεπ 2017

  Την Τετάρτη 30/8/2017, ενημερώθηκε ο Πρόεδρος και το ΔΣ της ΕΠνΕλ, από συναδέλφους Πνευμονολόγους, από περιοχές της Βορ. Ελλάδας, για προγραμματισμένο Συνέδριο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πέλλας με τίτλο «1ου Συνέδριου Υπηρεσιών Υγείας  Φαρμακείου », στο πρόγραμμα του οποίου υπήρχε Τραπέζι με ομιλίες περί Καπνίσματος (Φαρμακολογικές Μέθοδοι Διακοπής Καπνίσματος, Προσέγγιση καπνιστή και Φαρμακοθεραπεία, Επιδημιολογικές μελέτες, Διακοπή καπνίσματος-Πλάνα υποστήριξης φαρμακείου κ.α ) και περί διαχείρισης ασθενών με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια. 

  Κατόπιν επικοινωνίας με τον Πρόεδρο και συνάδελφο Πνευμονολόγο του ΙΣ Πέλλας, ο οποίος εξέφρασε τους προβληματισμούς και τις αντιρρήσεις του για τις συγκεκριμένες παρουσιάσεις, το θέμα μεταφέρθηκε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Κλινικοεργαστηριακών  Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ) και ο Πρόεδρός της, κ. Φώτης Πατσουράκος, ενημέρωσε τον ΙΣΑ. Τέλος, ενημερώθηκε η Νομική Σύμβουλος της ΕΠνΕλ και ο Πρόεδρος της ΕΠΕ. 

  Το ΔΣ της ΕΠνΕλ, απέστειλε στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πέλλας την επισυναπτόμενη επιστολή, με κοινοποίηση σε Υπουργείο Υγείας, ΠΙΣ & ΕΟΦ.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΦΑΡΜ. ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΛΛΑΣ.pdf

   
 • Δευτέρα 28 Αύγ 2017
  Το Δ.Σ. της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, για την απρόσμενη απώλεια του αγαπητού συναδέλφου Μάνου Νεονάκη εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.
   
 • Τετάρτη 02 Αύγ 2017

  Αξιότιμοι Κύριοι,  

  Το πιο κάτω υπόμνημα, συντάχθηκε και κατατίθεται στα πλαίσια του Σχεδίου Νόμου Μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), από τους επίσημους Πανελλήνιους Φορείς της Πνευμονολογίας, την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, έχει δε ως στόχο την ενημέρωση σας σχετικά με τον επιστημονικό ρόλο και την θέση που οφείλει να κατέχει ο Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, στην Κοινότητα και στην ΠΦΥ.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ: THESEIS EPE EPNEL AP 4463.pdf

   
 • Τετάρτη 02 Αύγ 2017

  Αξιότιμε Κε Γεν. Γραμματέα,   

  Στη συνέχεια της πρόσφατης συνάντησής μας ,σας υποβάλλουμε την πρότασή μας, σύμφωνα και με τις συζητήσεις μας, που αφορούντην κατά τη γνώμη μας ενδεδειγμένη αντιστοίχιση Πνευμονολόγων – Φυματιολόγωνανά χιλιάδες πληθυσμού στον ελληνικό χώρο, καθώς και τις απόλυτα ενδεδειγμένες περιοχές όπου η ύπαρξη Πνευμονολόγου - Φυματιολόγου, κρίνεται απόλυτααπαραίτητη.  

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυικά το κείμενο εδώ: TELIKH EPISTOLH BARDAROY 534.pdf

   
 • Τετάρτη 12 Ιούλ 2017

  Το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά λύπης διαπιστώσαμε,  την δημιουργία από συναδέλφους Πνευμονολόγους – Φυματιολόγους, τοπικών Ενώσεων/Σωματείων ξεχωριστών από την ΕΠνΕλ, γεγονός που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και ιδιαίτερα προβληματισμένους, ως προς την πορεία της ειδικότητάς μας. Υπενθυμίζουμε ότι σκοπός ιδρύσεως της ΕΠνΕλ αποτελεί η προαγωγή, η διεκδίκηση, η διαφύλαξη και ηπροάσπιση των κοινών επαγγελματικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών, οικονομικών και επιστημονικών συμφερόντων των Πνευμονολόγων –Φυματιολόγων όλης της χώρας.    

  Κατά την πολυετή  διαδρομήτης, η  ΕΠνΕλ, λειτουργεί κύρια, ως μια επαγγελματική Ένωση, με ενωτικές διαδικασίες, ανοικτή προς διαβούλευση σε κάθε άποψη και προβληματισμό των συναδέλφων, είτε νοσοκομειακών είτε ιδιωτών, ανεξάρτητη και απαλλαγμένη από μικροπρέπειες, προσωπικά συμφέροντα και διάθεση ατομικής προβολής, αλλά με αξίες όπως η εσωτερική δημοκρατική λειτουργία, η διαφάνεια, η ισότητα και η δημιουργική συνεργασία, όχι μόνο μεταξύ των μελών της αλλά και με άλλους επιστημονικούς φορείς, δημόσιους οργανισμούς και αρχές όπως ΠΟΣΚΕ, ΕΠΕ, Υπ. Υγείας, ΠΙΣ,ΙΣΑ, ΕΟΠΥΥ κλπ.  

  Για την επίτευξη του σκοπού αυτού κρίνεται απολύτως αναγκαίος ο συντονισμός και η ενιαία στόχευση των προσπαθειών, χωρίς κατακερματισμούς και διασπάσεις με γνώμονα την προστασία και την βελτίωση του κύρους της ειδικότητας μας.                           

   Η συμπόρευση όλων των Πνευμονολόγων-Φυματιολόγων, κάτω από μια επαγγελματική Ένωση θεωρείται περισσότερο αναγκαία από ποτέ, ειδικά τώρα που η επαγγελματική ανασφάλεια των συναδέλφων ολοένα και αυξάνεται και η Πνευμονολογία-Φυματιολογία, διαβάλλεται και απειλείται σε συρρίκνωση από λοιπές ειδικότητες. Η διάσπαση σε μικρότερες Ενώσεις/Σωματεία, δημιουργεί φωνές μικρής εντάσεως και ισχύος που αποδυναμώνουν τους κεντρικούς και θεσμικούς φορείς της ειδικότητας μας. Αντίθετα η ενδυνάμωση της ΕΠνΕλ και η εκπροσώπηση όλων των συναδέλφων (Άρθρο 20 Καταστ), ανεξαρτήτως εργασιακού χώρου και περιφέρειας), θεωρούμε ότι είναι ο μοναδικός και πλέον αποτελεσματικός τρόπος διασφάλισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων και δίκαιων διεκδικήσεων μας.  

  Το  ΔΣ

   
 • Πέμπτη 06 Ιούλ 2017

  Αγαπητοί Συνάδελφοι, 

  Στο διάστημα των τελευταίων ημερών , έγιναν προγραμματισμένες συναντήσεις μελών του Δ.Σ. της Ε.Πν.Ελ., με τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Γεωργακόπουλο και τον Αναπλ. Γεν. Γραμ. Υπ. Υγείας κ. Στ. Βαρδαρό, για θέματα σχετικά με την Συνταγογράφηση και τα Πρωτόκολλα των Αναπνευστικών Παθήθεσων, αλλά και για την αναγκαιότητα ύπαρξης των Πνευμονολόγων στην ΠΦΥ. 

  Στις συναντήσεις που έγιναν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Πν.Ελ, αντάλαξαν απόψεις με τους θεσμικούς παράγοντες του ΕΟΠΥΥ και του Υπ. Υγείας και κατέθεσαν τις προτάσεις της Ε.Πν.Ελ., στα προαναφερθέντα ζητήματα της ειδικότητας.

   
328 Αντικείμενα. Σελίδα 15/33