Loading...
 
 
Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό

       


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Παρασκευή 21 Φεβ 2020

  Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΕΟΤΕΡΑΣ. ΘΑ ΥΠΑΡΑΞΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ.   
 • Παρασκευή 14 Φεβ 2020

     Στις 11/02/2020, ο Πρόεδρος και μέλη ΔΣ της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη προκειμένου να του εκθέσουν αναλυτικά τα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος του ιδιωτικού ή δημοσίου φορέα στην καθημερινή κλινική πράξη.

  Συζητήθηκαν αναλυτικά, θέματα που αφορούσαν την άμεση πρόσληψη και κάλυψη όλων των δομών υγείας με τους κατάλληλα εκπαιδευμένους για τα νοσήματα του αναπνευστικού, Πνευμονολόγους-Φυματιολόγους, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια, με ιδιαίτερη αναφορά στα νοσοκομεία του Ανατολικού Αιγαίου εξαιτίας των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, καθώς και την αναγκαιότητα επάνδρωσης των Κέντρων Υγείας αστικού τύπου, Τοπικών Ιατρείων, Πολυϊατρείων και Περιφερικών Ιατρείων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Επιπρόσθετα, ο υφυπουργός ενημερώθηκε διεξοδικά για τα θεραπευτικά πρωτόκολλα των χρόνιων αναπνευστικών νοσημάτων.

    Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας ανέλυσαν τα πολλαπλά οφέλη της αποκλειστικής συνταγογράφησης στη διαχείριση των νόσων από τους Πνευμονολόγους, πρωτίστως για τη διαφύλαξη της υγείας των αναπνευστικών ασθενών, όπως και για τη μείωση της οικονομικής φαρμακευτικής δαπάνης από άστοχους θεραπευτικούς χειρισμούς. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί από την ηγεσία Υγείας, με κύριο μέλημα την ορθή εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων από τους ειδικά εκπαιδευμένους επιστήμονες, κρίνονται ουσιώδους σημασίας, ως προς την κατεύθυνση βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στους πνευμονολογικούς ασθενείς.

  Τέλος, ο κ. υφυπουργός από τη μεριά του, αποδέχτηκε ότι η ειδικότητα της Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας αποτελεί βασικό πυλώνα της ιατρικής επιστήμης, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνδρομή του Πνευμονολόγου-Φυματιολόγου στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενώ δεσμεύτηκε για το κλείδωμα των θεραπευτικών πρωτοκόλλων αρκετά σύντομα. Η πολιτική ηγεσία θα προβεί σε διαβουλεύσεις και νέες συναντήσεις με την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  Μπορείτε να διαβάσετέ την επιστολή προς τον Υπ. Υγείας εδώ:AP 677 EPISTOLH PROS YP. YGEIAS.pdf

   
 • Τετάρτη 12 Φεβ 2020

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Σας ενημερώνουμε ότι ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας της Κύπρου προκηρύσσει 17 θέσεις Ιατρικών Λειτουργών. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και την 14η Φεβρουαρίου 2020.

  Την προκήρυξη μπορείτε να την διαβάσετε εδώ:24.01.20 prokyrhksi kypros.pdf

   
 • Τρίτη 11 Φεβ 2020
     

  Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας,εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια του συναδέλφου Ωτορινολαρυγγολόγου Μιχάλη Βλασταράκου, που πλέον των Ιατρικών του υπηρεσιών στους ασθενείς, ασχολήθηκε επί σειρά ετών με τα κοινά της Ιατρικής Κοινότητας........

   

   

   
 • Πέμπτη 30 Ιαν 2020

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Ευρεία σύσκεψη των ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με θέμα το claw back, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΙΣΑ, υπό την προεδρία του Α Αντιπροέδρου του ΙΣΑ Φ.Πατσουράκου. Παρέμβαση μέσω skype έκανε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, o οποίος ξεκαθάρισε ότι ο ΙΣΑ θα δώσει μάχη για να καταργηθεί το άδικο και καταστροφικό μέτρο του claw back που απειλεί τη βιωσιμότητα των εργαστηρίων.


  «Είναι ενθαρρυντικό ότι υπάρχει μια εποικοδομητική συνεργασία, τόσο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όσο και με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο αναμένουμε περαιτέρω κινήσεις για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει οι φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

   Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να διεκδικεί δυναμικά τα δικαιώματα των μελών του, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.
  Στο πλαίσιο της σύσκεψης, οι προτάσεις των εκπροσώπων των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, διαμορφώθηκαν ως εξής:

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ:

  https://www.isathens.gr/syndikal/8875-siskepsi-gia-clow-back-k-rebate.html

   

   
 • Τρίτη 21 Ιαν 2020

  Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του ΔΣ της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας (Ε.Πν.Ελ.) εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στην αγαπητή συνάδελφο Πνευμονολόγο και μέλος του ΔΣ της Ε.Πν.Ελ, κ. Σταματούλα Τσικρικά,  για την πρόσφατη εκλογή της ως Γραμματέα της ομάδας  06.03 – “Tobacoo, Smoking Control and Health Education”  της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS), πράγμα που για ακόμα φορά επιβεβαιώνει και υπογραμμίζει την αξία και την δυναμικότητα των Ελλήνων Πνευμονολόγων.

  Καλή Επιτυχία αγαπητή Μάτα.

   
 • Τρίτη 07 Ιαν 2020

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Έχουμε γίνει αποδέκτες πολλαπλών παραπόνων για δυσλειτουργία του νέου DATA CENTER του  ΕΟΠΥΥ, μετά τις 16/12/2019, ιδιαίτερα για την πρόσβαση στις επισκέψεις του ΕΟΠΥΥ (e-ΔΑΠΥ), αλλά και στις Παροχές του ΕΟΠΥΥ. Μετά από επαναλαμβανόμενες επικοινωνίες του Προέδρου της ΕΠνΕλ, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ επαναλαμβάνουμε ότι :

  α)  ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιείτε αποθηκευμένα- παλιά - link για την σύνδεσή σας.

  β) Για τις επισκέψεις ακολουθείτε εκ νέου, από την Κεντρική Σελίδα του ΕΟΠΥΥ, … ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ---> Ηλεκτρον . Υπηρεσίες ---> e ΔΑΠΥ ---> eΔΑΠΥ Ανοικτής Περίθαλψης - Επισκέψεις και συνεχίζετε με τους παλιούς κωδικούς σας

  γ) Για τις Παροχές (Οξυγόνο, Νεφελοποιητές, CPAP...),  ...ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ---> Ηλεκτρον. Υπηρεσίες ---> Ιατρικές Υπηρεσίες ---> Γνωματεύσεις Παροχών ΕΚΠΥ και συνεχίζετε με τους κωδικούς σας.

  Δυστυχώς παρά την παρέλευση ήδη εβδομάδας, καθυστερήσεις και δυσλειτουργία του Συστήματος εξακολουθεί να υπάρχει.

   

   
 •  
 • Παρασκευή 06 Δεκ 2019

  Το ΔΣ της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας εκφράζει τη θλίψη του για το χαμό του συναδέλφου Νικηφόρου Φιλίππου, πρώην διευθυντή Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ».

  Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

   
 • Πέμπτη 07 Νοέ 2019

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί  τα μέλη της όπως αποστείλουν στο e-mail:info@epnel.gr, μέχρι την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, προβλήματα που αντιμετωπίζετε κατά την διάρκεια της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με την χρήση του Πρωτοκόλλου της ΧΑΠ.

   
366 Αντικείμενα. Σελίδα 12/37