Loading...
 
 
Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της ΠΟΣΚΕ
 • Tuesday 08 Dec 2020

   Οι Ιδιωτικοί φορείς ΠΦΥ, Ιατροί, διαγνωστικά εργαστήρια και Πολυιατρεία έχουν δείξει έμπρακτα την συνδρομή τους στην πανδημία και στην στήριξη των ασθενών και της Δημόσιας Υγείας διατηρώντας ανοικτά τις δομές τους με μεγάλη ελάττωση του κύκλου  εργασιών τους ενώ τα λειτουργικά έξοδα παραμένουν ανεπηρέαστα και μάλιστα υψηλότερα λόγω μέτρων προστασίας.

  Τα ιατρεία και διαγνωστικά εργαστήρια της γειτονιάς προσφέρουν  τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς δρώντας ως ανάχωμα για να μην πηγαίνουν οι ασθενείς στα Δημόσια Νοσοκομεία και έτσι να αντέχουν οι υποδομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

  Ο κλινικο-εργαστηριακός κλάδος των ιατρών υφίσταται από το 2013 ένα άνευ προηγουμένου κούρεμα των δεδουλευμένων του (οι ιατρικές πράξεις παραμένουν σε τιμές του 1991) με τα γνωστά Rebate και Clawback. Στην πράξη υφίσταται κούρεμα έως και 65% των δεδουλευμένων μας ενώ υποχρεούμαστε να κάνουμε όλες τις εξετάσεις, σε επίπεδα κάτω του κόστους σε μερικές εξ'αυτών. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η γενική αίματος αμείβεται με λιγότερο από 2 ευρώ, η δοκιμασία κοπώσεως με 14 ευρώ και η ακτινογραφία θώρακος με 2,5 ευρώ.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ: POSKE DELTIO TYPOY 71220.pdf

   
 • Monday 01 Jul 2019
  Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. - Π.Ο.Σ.Κ.Ε - ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. - ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.
  Αθήνα, 29/6/2019

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Θέμα: Συνάντηση Συντονιστικού Οργάνου Εργαστηριακών – Κλινικοεργαστηριακων Ιατρών Διαγνωστικών Κέντρων και Πολυιατρείων με Προέδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και Υποδιοικητή ΕΦΚΑ για Ληξιπρόθεσμες και Δόσεις

  Όχι στον αφανισμό των ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών.

              Σε συνέχεια των συναντήσεων με Υπουργό Υγείας για τα θέματα που αφορούν τα οικονομικά προβλήματα των εργαστηριακών, κλινικοεργαστηριακών ιατρών πολυϊατρείων και διαγνωστικών κέντρων έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Βασίλη Πλαγιανάκο και τον Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ κ. Τσακίρη Δημήτριο.
   
  Η συνάντηση με τον πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αφορούσε την δυνατότητα να ενσωματωθεί το clawback παρελθόντων ετών με του 2018 και να γίνει σε 120 δόσεις. Συμφωνήθηκε να διερευνηθεί αυτή η δυνατότητα αφού άπτεται και αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Οικονομικών. Για τα 30.000.000 που τοποθετήθηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τα διαγνωστικά για τον προϋπολογισμό του 2019, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Υπουργείου, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μας ενημέρωσε ότι στον κωδικό για τα διαγνωστικά τοποθετήθηκαν 27.000.000 και τα υπόλοιπα 3.000.000 τοποθετήθηκαν στους φυσικοθεραπευτές.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ:DELTIO TYPOY POSKE 29.6.pdf

   
 • Tuesday 25 Jun 2019

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

   

  Ο κλάδος των  εργαστηριακών, κλινικοεργαστηριακών, ιατρών, πολυιατρείων και διαγνωστικών κέντρων διαμαρτύρεται  εντόνως ,για την άγνοια και την αναλγησία, με την οποία εκφράστηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΤ3, για τα διαγνωστικά κέντρα και τα εργαστήρια της χώρας τα οποία έχουν υποστεί οικονομική ασφυξία.

  Δεν γίνεται αντιληπτό από που προκύπτει ότι ζητάμε μπροστά λεφτά που δεν μας ανήκουν ,όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός, ενώ αντιθέτως εξετάζουμε δωρεάν μας κουρεύουν τα δεδουλευμένα μας και μας πληρώνουν μετά από μήνες.

  Για το λόγο αυτό αποστέλλει την παρακάτω επιστολή, με την οποία ενημερώνει τον Πρωθυπουργό ,για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και τις αιτίες που τον οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή εδώ:POSKE DELTIO TYPOY.pdf

   
 • Thursday 13 Jun 2019

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Η συνέχιση των κινητοποιήσεων των ιδιωτικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποφασίστηκε στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΙΣΑ από την Ολομέλεια του Συντονιστικού Οργάνου των Φορέων της ΠΦΥ, υπό την προεδρία του Γ. Πατούλη, προέδρου ΙΣΑ και με τη συμμετοχή μέσω skype της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Α. Μαστοράκου ,του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χ. Βαβουρανάκη και της γ.γραμμ. του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μ. Χατζηδημητρίου. Παρευρέθησαν επίσης εκ μέρους του ΔΣ του ΙΣΑ ο ‘Α Αντιπρόεδρος Φ. Πατσουράκος, ο Γ. Γραμματέας Σ. Τσούκαλος και το μέλος Π. Λεονάρδου.

  Οι παριστάμενοι αξιολόγησαν την πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας που διατυπώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση και αποφάσισαν ότι δεν ικανοποιεί τα αιτήματά τους και δεν συμβάλλει στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος .

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο τύπου εδώ:http://www.isathens.gr/syndikal/8572-sinexisi-kinitopoihsewn-ektakti-syskepsi.html?fbclid=IwAR0AKZ3lJijukh1Yln6bdHGbmJIEmr37hZGfWw0JUg4UrVQLkgVZLg0BKRs

   
 • Friday 14 Dec 2018

  Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

   

  Σε συνεχείς ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας και παρεμβάσεις στα ΜΜΕ εκπροσώπων του Υπουργείου γίνεται προσπάθεια εξωραϊσμού της αποτυχίας του θεσμού του Οικογενειακού Ιατρού με στοιχεία τα οποία δεν αντιστοιχούν στη πραγματικότητα.

  Αναφέρθηκε ότι υπάρχουν διαθέσιμοι 4000 οικογενειακοί ιατροί εκ των οποίων οι περίπου 1000 είναι των ΤΟΜΥ και συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και οι υπόλοιποι 3000 είναι αυτοί που υπηρετούν στα κέντρα Υγείας. Αποκρύπτεται σκοπίμως λοιπόν ότι ουσιαστικά 1000 είναι αυτοί που είναι πραγματικά οικογενειακοί ιατροί, ενώ οι άλλοι επιτάχθηκαν να κάνουν τον οικογενειακό παράλληλα με τα καθήκοντα τους στα κέντρα Υγείας και φυσικά εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα : Ποιο από τα καθήκοντα  τους θα κάνουν αφού για να κάνουν τον οικογενειακό θα εγκαταλείψουν την δουλειά για την οποία προσλήφθηκαν δηλαδή την παροχή των υπηρεσιών τους στο κέντρο Υγείας. Ο σοφός λαός κύριε Υπουργέ λέει σε αυτές τις περιπτώσεις ότι «δύο καρπούζια δεν χωρούν στην ίδια μασχάλη». Στο σημείο αυτό  θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι εκκρεμεί και δικαστική απόφαση με προσφυγή των ιατρών των Κέντρων Υγείας για το πόσο είναι σύννομο να είναι οικογενειακοί ιατροί παράλληλα με την λοιπή υπηρεσία τους.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή εδώ:POSKE EPISTOLH PROS YP YGEIAS.pdf

   
 • Wednesday 18 Jul 2018

  Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), είναι ο σοβαρότερος πυλώνας του συστήματος της Υγείας μιας χώρας και η ΠΟΣΚΕ αντιμετωπίζει το θέμα της στελέχωσης της και της λειτουργίας της με νηφαλιότητα και σοβαρότητα.

  Οι ιατροί για πρώτη φορά ενωμένοι γύρισαν την πλάτη στις καταστροφικές επιδιώξεις του Υπουργείου Υγείας για την ΠΦΥ και τον Οικογενειακό ιατρό.

  Δυστυχώς μία μικρή μερίδα ιατρών, με πρόσφατα δημοσιεύματα, προσπαθούν να διαρρήξουν αυτή την ενότητα δρώντας ως Δούρειος  Ίππος του Υπουργείου.  Η ιστορία θα κρίνει τον καθένα.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ:poske deltio typou 17.7.18.pdf

   
 • Friday 08 Jun 2018

  Η ΠΟΣΚΕ συντάσσεται και στηρίζει τις θέσεις του ΠΙΣ για τις νέες συμβάσεις των ιατρών και τις ρυθμίσεις για τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση όπως εκφράστηκαν με το Δελτίο τύπου του ΠΙΣ στις 4/6/2018.

  Πάγια θέση μας είναι :

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ:D. TYPOY POSKE.pdf

   
 • Thursday 14 Jun 2018

  Αιφνιδίως στα έντυπα συνταγών φαρμάκων και εξετάσεων στο σύστημα συνταγογράφησης αναρτήθηκε κείμενο που προτρέπει – επιβάλλει στους ασθενείς να αναζητήσουν και να εγγραφούν σε οικογενειακό ιατρό και δικαιολογημένα προκύπτουν τα κάτωθι ερωτήματα :

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ: OIK. IATROS.pdf

   
 • Tuesday 29 May 2018

  Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

  Τον τελευταίο καιρό έχουν δει το φως της δημοσιότητας ανακοινώσεις όπου αναφέρεται  ότι τέλη Ιουνίου λήγουν οι συμβάσεις των Ιατρών. Επειδή αυτό είναι αναληθές έως ύποπτο για εκφοβισμό των Ιατρών ενημερώνουμε ότι βάση του νόμου 4410/16 άρθρο 52 οι συμβάσεις των Ιατρών  (οικογενειακών και μη) παρατείνονται μετά την 01/07/2016 και έως ότου υπογραφούν οι νέες.

  Μπορείτε να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου εδώ:POSKE-nees-symvaseis-oxi-se-parapliroforisi.pdf

   
 • Thursday 17 May 2018

  Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

  Παρακαλώ δείτε το Δελτίο Τύπου της ΠΟΣΚΕ με θέμα:“ Νέες συμβάσεις ειδικών (πλην οικογενειακών) ιατρών. Η ΠΟΣΚΕ δεν προτίθεται να συμμετέχει σε προσχηματικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις ”

  Μπορείτε να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου εδώ:DELTIO TYPOY POSKE.pdf

   
27 Αντικείμενα. Σελίδα 1/3
1 2 3