Loading...
 
 
Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό

       


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Παρασκευή 12 Απρ 2019  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Την Τετάρτη 3/4/2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της ΠΟΣΚΕ με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ.Σταμάτη Βαρδαρο.

  Από πλευράς ΠΟΣΚΕ παρευρέθησαν ο Πρόεδρος κ.Πατσουράκος Φώτιος, ο Γενικός Γραμματέας Τσάτσος Αναστάσιος και τα μέλη του Δ.Σ. Χρονόπουλος Αναστάσιος και Μαρκάκη Λίλιαν

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το πλήρες κείμενο εδώ: 9.4.19 POSKE-YP. YGEIAS.pdf

   
 • Πέμπτη 14 Μάρ 2019
  Αγαπητοί Συνάδέλφοι,

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ που αφορά στη συνταγογράφηση των σκευασμάτων EPINEPHRINE (ACT:C01CA24) εδώ:SYNTAGOGRAFHSH EPINEPHRINE.pdf
   
 • Πέμπτη 07 Μάρ 2019

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  H Ομάδα Εργασίας της ΕΠΕ "Φυσιολογία & Παθοφυσιολογία του Αναπνευστικού Συστήματος – Εντατική Θεραπεία – Πνευμονική Υπέρταση" οργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο: "Ο βαρέως πάσχων ασθενής ένα βήμα πριν τη ΜΕΘ", που θα πραγματοποιηθεί στο ΝΝΘΑ "Η Σωτηρία" στις 6 και 7 Απριλίου 2019.

  Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

  Επειδή το σεμινάριο περιλαμβάνει μέρος "Hands on" παρακαλείσθε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι τις 15 Μαρτίου 2019 στο htsinfo@otenet.gr για την καλύτερη οργάνωση των ομάδων.

  Μπορείτε να διαβάσετε τη νέα τροποποιημένη έκδοση του προγράμματος εδώ:EPE, Seminar-1.doc

  Μπορείτε να τυπώσετε την αφίσα εδώ:afisa epe SOTIRIA FINAL.pdf

   
 • Δευτέρα 11 Φεβ 2019

  Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας θέλει να επιστήσει τη προσοχή των πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ιδιαιτέρως αυτών με πνευμονολογικές νόσους, για το επίκαιρο ζήτημα της γρίπης.

  Ευρισκόμενοι στα μέσα Φεβρουαρίου και αναμένοντας την κορύφωση του κύματος της εποχιακής γρίπης έως το τέλος Μαρτίου, θεωρούμε οτι απαιτείται αυξημένη προσοχή, κυρίως από τους πνευμονοπαθείς, λόγω των επιπλοκών της γρίπης.

  Οι επιπλοκές αυτές αφορούν πρωτίστως το αναπνευστικό σύστημα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, παρόλο που μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και αρκετές ημέρες, μετά από τη λήξη των οξέων συμπτωμάτων.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ:ENHMEROSH GIA GRIPI.pdf

   

   
 • Παρασκευή 11 Ιαν 2019

  Απόφαση 1640 Το Δ.Σ. αφού έλαβε υπόψη Α. τη με αρ. πρωτ. ΔΒ3Η/661/6-12-2018 έγγραφη εισήγηση της Δ/νσης Στρατηγικού Σχεδιασμού,

  «Λαμβάνοντας υπόψη:
  1. Την με αρ. 484/462/18-4-2018 απόφαση του Δ.Σ. ΕΟΠΥΥ με θέμα «Κατανομή αρμοδιοτήτων της Δ/νσης Στρατηγικού Σχεδιασμού περαιτέρω, με το νέο τμήμα Σχεδιασμού Παροχών, κοστολόγησης - τιμολόγησης Ιατροτεχνολογικού, Υγειονομικού Υλικού και Σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής».
  2. Το άρθρο 53, παράγραφος 2 «Αναπνευστικές συσκευές» του ΦΕΚ 4898/τ.Β/01.11.2018 (Ε.Κ.Π.Υ) που αναφέρει ότι «Στους δικαιούχους, ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει την ενοικίαση i) αναπνευστικών συσκευών, θετικής πίεσης ή συσκευών όγκου/πίεσης για την υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας, και ii) συσκευών νεφελοποίησης. Οι τιμές αποζημίωσης, έπειτα από διαβούλευση με τους παρόχους, ορίζονται με απόφαση Δ.Σ. και δημοσιεύονται σε ΦΕΚ.».
  3. Το άρθρο 53, παράγραφος 2 «Αναπνευστικές συσκευές» του ΦΕΚ 4898/τ.Β/01.11.2018 (Ε.Κ.Π.Υ) που αναφέρει ότι «Ο ΕΟΠΥΥ δύναται να συμπεριλαμβάνει στη σύμβαση ενοικίασης του μηχανήματος και τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά για την λειτουργία της συσκευής (μάσκα, κεφαλοδέτης, σωλήνας σπιράλ).
  4. Την απόφαση 1470 Συνεδρίασης Δ.Σ ΕΟΠΥΥ 512/12-11-2018 (Καθορισμός τιμών αποζημίωσης ενοικίου αναπνευστικών συσκευών) που ενέκρινε τις παρακάτω τιμές αποζημίωσης ενοικίου σε όλες τις αναπνευστικές συσκευές σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΦΕΚ 4898/τ.Β/01-11-2018), όπως αποτυπώνονται στον Πίνακα 4 της ανωτέρω πρότασης της Δ/νσης, δηλαδή:

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ:

  https://diavgeia.gov.gr/doc/73%CE%A4%CE%A4%CE%9F%CE%9E7%CE%9C-972?inline=true

   
 • Παρασκευή 21 Δεκ 2018
  Το Δ.Σ. της  Ε.Πν.Ελ εύχεται σε εσάς και στους αγαπημένους σας,

  Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2019, με Υγεία και Χαρά

   

   
 • Τετάρτη 05 Δεκ 2018

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Πνευμονολογικών της Novartis θα παρέχει στους επαγγελματίες υγείας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά τους καθηγητές Wisia Wedzicha – (Ηνωμένο Βασίλειο) και Kai Beeh (Γερμανία) να συζητούν με θέμα: ‘Συστάσεις ομοφωνίας GOLD 2019: Ενημέρωση για την πρόσφατη αναθεώρηση των συστάσεων ομοφωνίας GOLD και η επίδρασή της στην καθημερινή κλινική πράξη’

  Η διαδικτυακή διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

  Θα έχει συνολική διάρκεια 60’ και θα δώσει την ευκαιρία σε όσους την παρακολουθήσουν να εκφράσουν ΄ζωντανά’ τις απόψεις τους, τα σχόλιά τους καθώς και να θέσουν τις ερωτήσεις τους, στους εισηγητές.

  Ημέρες και ώρες προβολής:

  Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

         18.00 – 19.00

         22.00 - 23.00

  Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

         11.00 – 12.00

         13.00 – 14.00                                                                                   

  Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα  εδώ:PROSKLHSH GIA WEBINAR.pptx

  Μπορείτε να εγγραφείτε στο παρακάτω link:

  https://www.dorier-hybrid.com/nvs/spotlight/regportal/

   

   

   

   
 • Δευτέρα 12 Νοέ 2018

  Αγαπητοί Συνάδέλφοι,

  Σας ενημερώνουμε ότι λόγω προβλημάτων και ασαφειών στο νέο ΕΚΠΥ, εστάλη στον ΕΟΠΥΥ το επισυναπτόμενο κείμενο, το οποίο και θα συζητηθεί με τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Γεωργακόπουλο, σε προγραμματιζόμενη συνάντηση την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο παρακάτω:EOPYY.pdf

   
 • Παρασκευή 03 Αύγ 2018

  Σε συνέχεια της από 31/7/2018 επιστολής μας προς τον ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας για το σύστημα παραπομπών, στις 1/8/2018 εξεδόθη ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας στην οποία διευκρινίζεται ότι:

  «Το σύστημα παραπομπών από τον οικογενειακό γιατρό σε άλλες υπηρεσίες του ΕΣΥ ή σε συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς ειδικοτήτων είναι γνωστό ότι θα εφαρμοστεί σταδιακά από 1/1/2019 αναλογικά με το επίπεδο κάλυψης του πληθυσμού από οικογενειακούς ιατρούς. Μέχρι τότε οι ασφαλισμένοι θα εξακολουθήσουν να επισκέπτονται δωρεάν και χωρίς παραπεμπτικό τους συμβεβλημένους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. 

  Τέλος επισημαίνεται ότι τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά  θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται χωρίς καμιά παραπομπή, σε όλες τις Μονάδες της Πρωτοβάθμιας (ΤΟΜΥ, Κέντρα Υγείας, πρώην μονάδες ΠΕΔΥ, Περιφερειακά Ιατρεία)  και Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης (Νοσοκομεία)». 

  Μπορείτε να διαβάσετεαναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ:D. TYPOY POSKE 2.8.18.pdf

  Μπορείτε να διαβάσετεαναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Υπ. Υγείας εδώ:

  http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/5686-dieykrinhseis-gia-to-neo-systhma-symbasewn-toy-eopyy-me-oikogeneiakoys-giatroys.

   
 • Τετάρτη 25 Ιούλ 2018
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
   
        Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας (Ε.Πν.Ελ.),  επιθυμεί να ενημερώσει  τους πληγέντες συνανθρώπους μας, των περιοχών της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, για τα εξής: Η αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, δύναται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην Υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα όσων πάσχουν από Χρόνια Αναπνευστικά Προβλήματα Υγείας, όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, το εμφύσημα ή το βρογχικό άσθμα.
   
  Η εισπνοή πυκνού καπνού μπορεί να προκαλέσει σειρά συμπτωμάτων όπως   πόνο στο στήθος, έντονο βήχα, φλέγμα, συριγμό, δυσκολία στην αναπνοή αλλά και ερεθισμό στα μάτια και ρινική καταρροή, . Οι πιο ευαίσθητες ομάδες είναι τα παιδιά ( μέχρι την ηλικία των 14 ετών ), οι έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, καθώς και τα άτομα άνω των 65 ετών.
  Θέλουμε να συμβουλέψουμε τα άτομα που πάσχουν από νοσήματα του αναπνευστικού, να μειώσουν στο μέτρο του δυνατού την έκθεση στον καπνό & να παραμείνουν σε καλά αεριζόμενους χώρους, διατηρώντας τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά.
   
  Παράλληλα, ιδιαίτερη σύσταση γίνεται ώστε να μην παραμελούν την τακτική λήψη των εισπνεόμενων φαρμακευτικών σκευασμάτων τους, ενώ σε περίπτωση επιδείνωσης των συμπτωμάτων τους, να επικοινωνούν άμεσα με τον γιατρό τους, για ιατρική συμβουλή.
   

  Για το  Δ.Σ. της Ε.Πν.Ελ.

   

  Ο  Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας
  Αναστ. Τσάτσος                                     Γερασ. Απολλωνάτος
   

   

   
357 Αντικείμενα. Σελίδα 14/36