Loading...
 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΚΕ

Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Sunday 31 Oct 2021
  Ως Ένωση Πνευμονολογων Ελλάδας καταδικάζουμε απερίφραστα την αήθη συμπεριφορά με ύβρεις και προπηλακισμούς στο πρόσωπο του Καθηγητή Θοδωρή Βασιλακόπουλου χθες το απόγευμα.

  Ανάλογες συμπεροφορές εναντίον όλων των εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας, εκτός από την ομόθυμη καταδίκη, απαιτούν και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών από την πολιτεία, με σκοπό τη διασφάλιση της απρόσκοπτης άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος, έχοντας ως συμμάχους την πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της τήρησης των θεσμών και της νομιμότητας.

  Η ειδικότητα της Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας απέδειξε οτι αποτελεί βασικότατο πυλώνα της ιατρικής επιστήμης ενάντια στον νέο κορονoϊό, έχοντας προσφέρει από την πρώτη στιγμή τα μέγιστα σε ήθος, ενσυναίσθηση και επιστημονική γνώση, με κύριο γνώμονα την προάσπιση και διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας της πατρίδας μας από κάθε βαθμίδα παροχής υπηρεσιών υγείας. 

   
 • Friday 29 Oct 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Η διαβίβαση των τιμολογίων μέσω της πλατφόρμας MyData στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ έχει χρονική έναρξη για όλους ανεξαιρέτως την 01/11/2021. Για το έτος 2021 δεν προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις σε περίπτωση μη διαβίβασης των σχετικών στοιχείων. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει στην Ελληνική Βουλή τη σχετική νομοθετική διάταξη που θα ορίζει επακριβώς το ύψος των προστίμων τα οποία θα επιβάλλονται σε μη τήρηση του νόμου.

  Πιο αναλυτικά:

  Οι συνάδελφοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δωρεάν εφαρμογή "timologio" (timologio.aade.gov.gr) μέσω προσωποποιημένων κωδικών που δημιουργήθηκε από την ΑΑΔΕ για την ψηφιακή έκδοση των τιμολογίων τους  και παρέχει σύγχρονη και  αυτόματη ενημέρωση.

  Τα δεδομένα τα οποία αφορούν σε λογιστικά αρχεία από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως και την ημερομηνία υποχρεωτικής ένταξης στην πλατφόρμα MyDATA δύνανται να διαβιβάζονται στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ έως και την 31η Μαρτίου 2022 για όλους ανεξαιρέτως.

  Αποκλειστικά  υπεύθυνος  για  την  αλήθεια, την ακρίβεια και την αποστολή των  εκδιδόμενων παραστατικών παραμένει  ο  χρήστης  της εφαρμογής.

  Για όσους εκδίδουν με χειρόγραφο τρόπο τα έσοδα τους δύναται η διαβίβαση των παραστατικών να γίνεται στα ηλεκτρονικά βιβλία της MyDATA έως την 20η του επόμενου μήνα μέσω της ειδικής φόρμα καταχώρισης.

  Δυνατότητα διαβίβασης στην πλατφόρμα MyDATA έχουν και οι ιδιωτικοί πάροχοι ηλεκτρονικών τιμολογήσεων οι οποίοι θα επιλεγούν από τον εκάστοτε συνάδελφο.

  Για  απορίες που θα λάβουμε εγγράφως, θα τις συγκεντρώσουμε και θα τις μεταβιβάσουμε προς απάντηση.
   
 • Wednesday 13 Oct 2021


  Τα μέλη του Δ.Σ.της Ε.Πν.Ελ. εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια για τον απροσδόκητο χαμό, του εξαίρετου συναδέλφου Νίκου Γραμματικόπουλου.

  Η σκέψη μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην οικογένεια του και στα αγαπημένα του πρόσωπα.
   
 • Monday 11 Oct 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στις 21:00 έγινε τηλεδιάσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας παρουσία τν εκπροσώπων των Ομίλων των διαγνωστικών εργαστηρίων και φορέων του υγειονομικού μετώπου.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ:DELTIO TYPOU 81021.pdf

   
 • Tuesday 05 Oct 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Επισυνάπτουμε προς ενημέρωσή σας :

  α) την επιστολή των Σωματείων ΠΦΥ (μεταξύ των οποίων και η ΠΟΣΚΕ) προς τον ΠΙΣ και τους Ι.Σ., για το Clawback

  β) το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ μετά την συνέντευξη της Πέμπτης για το θέμα του Clawback.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ:EPISTOLH PROS PIS11021.pdf POSKE DELTIO TYPOU11021.pdf

   
 • Thursday 30 Sep 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Σε συνέχεια της κοινής συνάντησης ΕΠΕ-ΕΠΝΕΛ, με τον Αν. Διοικητή ΕΟΠΥΥ Κ. Θεόδωρο Καλομοίρη και τον Προϊστάμενο Στρατηγικού Σχεδιασμού ΕΟΠΥΥ κ. Θεοφάνη Ρηγάτο, καταθέσαμε κοινές προτάσεις, οι οποίες θεωρούμε ότι θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας παροχής υγείας στους ασθενείς.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή εδώ:  EPE EPNEL EPISTOLH PROS EOPYY.pdf   

   
 • Tuesday 14 Sep 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Tην Παρασκευή 17/9/2021 και ώρα 14.15 – 15.15, σας προσκαλούμε στο στρογγυλό τραπέζι των επαγγελματικών θεμάτων της Ε.Πν.Ελ, στην αίθουσα Κλειώ στον 1Ο όροφο, στο συνεδριακό κέντρο DuLac, το οποίο θα λάβει χώρα στα πλαίσια του Πανελληνίου Συνεδρίου μας, «What is new in Respiratory Medicine», στα Ιωάννινα από 16-19/09/2021:

  Προεδρείο :  Σ. Τσικρικά  -  Αν. Τσάτσος - Δ. Γράσσος

  Θέματα προς συζήτηση σε συνεργασία με προσκεκλημένους εκπροσώπους φορέων παροχής Υπηρεσιών Υγείας:

   ·        Νεότερα δεδομένα ΕΟΠΥΥ (Παροχές, Συμβάσεις, Clawback) 

   ·        Νεότερα δεδομένα ΗΔΙΚΑ (Βελτίωση ηλεκτρονικών συνταγών -      

            Θεραπευτικά πρωτόκολλα)

   ·        Νομικά ζητήματα στην άσκηση Ιατρικών καθηκόντων στα πλαίσια   

            της  πανδημίας   

   Τοποθετήσεις-Συζήτηση με τα μέλη της Ένωσης και τους εκπροσώπους.

  Ανδρέας Παπανδρούδης, Αντιπρόεδρος UEMS

  Θεοφάνης Ρηγάτος, Δ/νση Στρατηγικού Σχεδιασμού ΕΟΠΥΥ

  Φώτιος Πατσουράκος, Ά Αντιπρόεδρος ΙΣΑ, Προέδρος ΠΟΣΚΕ

  Άννα Τσίτουρα, Νομικός Σύμβουλος Ε.Πν.Ελ.

  H παρουσία σας θα συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία του συγκεκριμένου στρογγυλού τραπεζιού, των επαγγελματικών θεμάτων της ειδικότητας μας.

  Για διαδικτυακή παρακολούθηση :

  Link σύνδεσης

  Join Zoom Meeting
  https://us06web.zoom.us/j/84442786677?pwd=NXNYaU5xTFpCanBjWWpDSG9kUVRzUT09

  Meeting ID: 844 4278 6677
  Passcode: 408101

   
 • Friday 10 Sep 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Δημοσιεύθηκαν από το Υπ. Υγείας τα σήματα που πρέπει να αναρτούν τα φαρμακεία και τα ιδιωτικά ιατρεία όπως ρυθμίζει το άρθρο 36 του πρόσφατα ψηφισθέντος νομοσχεδίου «Ενίσχυση διαφάνειας και λογοδοσίας σε θεσμικούς φορείς της Πολιτείας, αποκατάσταση της ακεραιότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών»

  Υπενθυμίζουμε ότι το σχετικό εδάφιο του άρθρου 36  ορίζει τα εξής:

  «Οι επαγγελματίες που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε ιδιωτικές δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ιδιωτικά ιατρεία, φαρμακεία) οφείλουν να επικολλούν στην εξωτερική θύρα της δομής έγγραφο με το οποίο ενημερώνουν τους ασθενείς ότι όλοι οι εργαζόμενοι στη δομή έχουν εμβολιαστεί σε συμμόρφωση με το παρόν. Η παράλειψη της τήρησης της υποχρέωσης του προηγούμενου εδαφίου τιμωρείται με διοικητικό  πρόστιμο ύψους τριακοσίων (300) ευρώ».

  Το link όπου μπορείτε να  τα κατεβάσετε το επισυναπτόμενο αρχείο είναι: file:///C:/Users/user/Pictures/badgespharmacydoctors.pdf

   

   
 • Tuesday 07 Sep 2021
  Αγαπητοί συναδέλφοι,

  Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την προκήρυξη για θέσεις Πνευμονολογίας εδώ :PROKHRYXH NEW.pdf
   
 • Wednesday 01 Sep 2021

  Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας θα ήθελε να συγχαρεί θερμά την εξαίρετη συνάδελφο Πνευμονολόγο-Φυματιολόγο Μίνα Γκάγκα για την ανάληψη των καθηκόντων ως η νέα Αναπλ. Υπουργός Υγείας, εκφράζοντας θερμές ευχές για κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει σε μία κρίσιμη υγειονομική περίοδο για τη χώρα μας. 

   
433 Αντικείμενα. Σελίδα 10/44
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14