Loading...
 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΚΕ

Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Friday 18 Mar 2022

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου σήμερα 18 Μαρτίου 2022, η οποία έχει οριστεί για να τονισθεί η σημασία του ύπνου για την υγεία του ατόμου και οι συνέπειες της αυπνίας, μεταφέρουμε το μήνυμα του φετινού εορτασμού που είναι: "Ποιοτικός Ύπνος, Υγιής Νουσ, Ευτυχισμένος Κόσμος", με στόχο να δοθεί έμφαση στην σπουδαιότητα του ύπνου στην ποότητα της ζωής του ανθρώπου, ανεξαρτήτως ηλικίας.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ:PAGKOSMIA HMERA YPNOU.pdf

   
 • Friday 11 Mar 2022

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Σε συνέχεια της επιστολής μας στον ΕΟΠΥΥ σχετικά με την τροποποιήση των αριθμητικών ορίων συνταγογράφησης εξετάσεων, επισυνάπτουμε την απάντηση του ΕΟΠΥΥ.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την απάντηση εδώ:TROPOPOIHSH ARITH ORION EOPYY.pdf

   
 • Wednesday 05 Jan 2022


  Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Πν.Ελ. εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια για την πρόωρη απώλεια της εξαίρετης  συναδέλφου Ευαγγελίας Σούλτη.

  Η σκέψη μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην οικογένεια της και στα αγαπη,ένα της πρόισωπα.

   
 •  
 • Thursday 09 Dec 2021


  Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Πν.Ελ. εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια για την απροσδόκητη απώλεια του εξαίρετου συναδέλφου Γεωργίου Διονέλλη.

  Η σκέψη μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην οικογένεια του, και στα αγαπημένα του πρόσωπα.

   
 • Tuesday 07 Dec 2021

   Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το ευρύ κοινό, και θα γίνει  διαδικτυακά μέσω της υπηρεσίας τηλεδιασκέψεων  e:Presence.gov.gr, ενώ παράλληλα θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω της υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ. 
   
  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα:  https://forms.gle/mdHiC25Ur1ivJqjm6 έτσι ώστε να τους αποσταλεί ο σύνδεσμός και οι οδηγίες για τη σύνδεσή τους, καθώς επίσης και να καταθέσουν τυχόν ερωτήματα και προβληματισμούς. 
   
 • Tuesday 30 Nov 2021

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ (ΠΟΣΚΕ)
  ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 12,ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ  Τ.Κ 16346, ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ  (ΠΟΣΙΠΥ)
  Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3304298

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ  (ΠΑΣΙΔΙΚ)
  Πανεπιστημίου 58, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3306487

  Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)
  Καραγεώργη Σερβίας 2, Αθήνα – Σύνταγμα Τ.Κ. 10562, ΤΗΛ.2111825400

  Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)

  Πατησίων 210, Αθήνα, Τ.Κ. 10446, ΤΗΛ. 2610639539

   

  Αθήνα,25/11/2021

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Μετά την έκδοση του ΦΕΚ 5457/Β’/25-11-2021 και την τροποποίηση της προηγούμενης Υπουργικής Απόφασης σχετικά με τα επιτρεπόμενα όρια δαπανών υγείας του ΕΟΠΥΥ  για παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας για το 2021 και σε εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τον Υπουργό Υγείας κ Αθ. Πλεύρη, έχει προκύψει αύξηση του προϋπολογισμού των διαγνωστικών εξετάσεων για το εν λόγω έτος, της τάξεως των 61.970.000€.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ:POSKE DT.pdf

   
 • Friday 26 Nov 2021

  Τα μέλη του Δ.Σ.της Ε.Πν.Ελ. εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια για την πρόωρη και απροσδόκητη απώλεια της εξαίρετης συναδέλφου Σιμόνα Βιρτζίλι.

  Η σκέψη μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην οικογένεια της, και στα αγαπημένα της πρόσωπα.
   
 • Thursday 18 Nov 2021
  Με έκπληξη λάβαμε γνώση της απόφασης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για επίταξη των υπηρεσιών των ιδιωτών συναδέλφων Πνευμονολόγων-Φυματιολόγων και την άμεση ένταξή τους στις δομές υγείας στην εδαφική περιοχή  της 3ης, της 4ης και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας για δεύτερη φορά,  μόλις εννέα μήνες από την προηγούμενη. 
   
  Η ΕΠΝΕΛ είναι αντίθετη με την πρακτική της επίταξης, η οποία, όπως και την προηγούμενη φορά, κρίνουμε ότι στην πραγματικότητα αποδυνάμωσε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, έφερε τους συναδέλφους σε επαγγελματικό και προσωπικό αδιέξοδο, ενώ ταυτόχρονα στέρησε  από τους ασθενείς με Covid-19 την πολύτιμη επιστημονική συμβολή του εξειδικευμένου Πνευμονολόγου-Φυματιολόγου στην κοινότητα.
   
  Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η ειδικότητα της Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας είναι «επιταγμένη» σε όλη την επικράτεια από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, ενώ οι Πνευμονολόγοι-Φυματιολόγοι ουδέποτε αρνήθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη μάχη κατά του κορονοϊού́, με οποιοδήποτε κόστος, μη διστάζοντας να συστρατευτούν με τους λοιπούς επαγγελματίες υγείας, σε οποιαδήποτε δομή υγείας, προσφέροντας τα μέγιστα στην προστασία της Δημόσιας Υγείας.
   
  Επιπρόσθετα, είναι πεποίθηση μας ότι η χάραξη μιας στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας, με ορθή αξιοποίηση τόσο του ανθρώπινου δυναμικού όσο και των υλικών πόρων δε δύναται να πραγματοποιείται σπασμωδικά μέσω επαναλαμβανόμενων επιτάξεων, αλλά μέσω συγκεκριμένων και στοχευμένων αποφάσεων. 
   
  Πιο συγκεκριμένα, προτείνουμε τα εξής: 
   
  – άμεση πρόσληψη πολύ μεγαλύτερου αριθμού Πνευμονολόγων σε διορισμούς μόνιμων θέσεων σε πνευμονολογικά τμήματα ανά την επικράτεια, με κύριο γνώμονα την ενίσχυση των επιφορτισμένων τμημάτων με νέους καταρτισμένους επιστήμονες.
   
  – επιτάχυνση όλων των διορισμών συναδέλφων που βρίσκονται εν αναμονή για έναρξη μέρους ή ολόκληρης της ειδικότητας στον παθολογικό τομέα.
   
  – διεύρυνση της δεξαμενής των ειδικευμένων ιατρών που θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα σε ΜΕΘ Covid-19 με συναδελφους άλλων ειδικοτήτων, όπως Καρδιολόγους, Χειρουργούς και Αναισθησιολόγους, που έλαβαν την εξειδίκευση της Εντατικολογίας εντός τριετίας, παρέχοντάς τους αυξημένη μοριοδότηση σε επόμενες προκηρύξεις μόνιμων θέσεων.
   
  – μετακίνηση και ορθολογιστική κατανομή του ανθρώπινου ιατρικού δυναμικού του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα συναφών ειδικοτήτων. 
   
  – ακριβής καθορισμός των εργασιακών υποχρεώσεων, του καθηκοντολογίου καθώς και δυνατότητα ευέλικτου εργασιακού ωραρίου.
   
  – πλήρης διαφάνεια των κριτηρίων επίταξης των υπηρεσιών των ιδιωτών συναδέλφων με καθορισμό ακριβούς χρονικού διαστήματος της προσφοράς τους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
   
  – ισότιμη κάλυψη αστικής και νομικής ευθύνης από τις διατάξεις που ισχύουν και για τους ιατρούς του Ε.Σ.Υ.
   
   
 • Thursday 18 Nov 2021

   

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Διαδικτυακή ενημέρωση για τα Εμβόλια
   της Γρίπης και του Πνευμονιόκοκκου

  Το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου σε συνεργασία με την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας (Ε.Πν.Ελ.) θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή ενημέρωση, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11:00, με θέμα: “Εμβόλια Γρίπης και Πνευμονιόκοκκου στην εποχή του κορονοϊού”.

  1. Η κα Αγγελική Παπασπήλιου, Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος, ομιλήτρια για το εμβόλιο της Γρίπης.

  2. Η κα Λαμπρινή Στουρνάρα, Πνευμονολόγος, ομιλήτρια για το εμβόλιο του Πνευμονιόκοκκου.

  Συντονιστής θα είναι ο κ. Γεώργιος Κρομμύδας, Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος, Μέλος ΔΣ Ε.Πν.Ελ.

  Χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Γεώργιος Μπεκιάρης, Αντιδήμαρχος Υγείας Δήμου Περιστερίου, Καρδιολόγος.

   
  Η διαδικτυακή ενημέρωση είναι ανοικτή για το ευρύ κοινό, μέσω του καναλιού “ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ” στο YouTube.
   
  Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου, στο τηλ. 2105783266 (καθημερινά από 8 π.μ. – 2 μ.μ.) και στο e-mail kepygeias@peristeri.gr 
   
449 Αντικείμενα. Σελίδα 10/45
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14