Loading...
 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΚΕ

ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ  ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ  18-20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020.

Δείτε τις περισσότερες λεπτομέρειες

Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό

       


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Τρίτη 07 Μάι 2019

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΣΘΜΑΤΟΣ

      Η Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος, καθιερώθηκε για να βοηθήσει στην ενημέρωση του κοινού για  αυτή την ευρέως διαδεδομένη ασθένεια του Αναπνευστικού συστήματος και για να βελτιώσει τις μεθόδους αντιμετώπισης της.                                                                                                    

  Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), εκτιμάται ότι 235 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από Άσθμα. Το Άσθμα αποτελεί την πιο συχνή χρόνια πάθηση μεταξύ των παιδιών    και παρουσιάζεται σε όλες τις χώρες, ανεξάρτητα από το επίπεδο ανάπτυξης τους, υπολογίζεται δε   ότι ετησίως, 180.000 άνθρωποι πεθαίνουν από Άσθμα.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ:P. HMERA ASTHMATOS 2019.pdf

   
 • Τρίτη 07 Μάι 2019

  Αγαπητοί συνάδέλφοι,

  Από τον ΕΟΠΥΥ, (Δ/ση Στρατηγικού Σχεδιασμού)*, ενημερωθήκαμε ότι αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις claw back α’ εξαμήνου 2018, στην Ενημέρωση Συναλλασσόμενων του dapy. 

  (*) Τμήμα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού & Προγραμματισμού Αναπτυξιακών Έργων

  Δ/νση Στρατηγικού Σχεδιασμού ΕΟΠΥΥ

  Διεύθυνση: Αποστόλου Παύλου 12, Τ.Κ. 15123, Μαρούσι

  Τηλ. 2108110842-844

  Email: d8.t5@eopyy.gov.gr

   
 • Τετάρτη 24 Απρ 2019

  Το Δ.Σ. της Ε.Πν.Ελ. σας εύχονται ολόθερμα Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

   
 • Δευτέρα 22 Απρ 2019

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο και φίλο Στέλιο Μιχαηλίδη και εκφράζει τα εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

  Στη μνήμη του εκλιπόντος και σεβόμενοι την επιθυμία της οικογένειας, κατατέθηκε χρηματικό ποσό €300 στην Κιβωτό του Κόσμου.

   
 • Τετάρτη 17 Απρ 2019

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το 10ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο UP TO DATE Καρκίνος Πνεύμονα με το βλέμμα στο μέλλον, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 20 - 21 Απριλίου στο ξενοδοχείο CrownePlaza

  Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου εδώ: program seminario.pdf

   
 • Τρίτη 16 Απρ 2019


  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το 7ο Ετήσιο Σεμινάριο «Παλαιάς Βουλής» για τις Διάχυτες Διάμεσες Πνευμονοπάθειες θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 20 Απριλίου στο Αμφιθέατρο της Παλαιάς Βουλής και 21 Απριλίου στο ξενοδοχείο Athens Plaza.

  Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου εδώ:FINAL PROGRAM SEMINARIOU.pdf   
 • Παρασκευή 12 Απρ 2019  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Την Τετάρτη 3/4/2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της ΠΟΣΚΕ με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ.Σταμάτη Βαρδαρο.

  Από πλευράς ΠΟΣΚΕ παρευρέθησαν ο Πρόεδρος κ.Πατσουράκος Φώτιος, ο Γενικός Γραμματέας Τσάτσος Αναστάσιος και τα μέλη του Δ.Σ. Χρονόπουλος Αναστάσιος και Μαρκάκη Λίλιαν

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το πλήρες κείμενο εδώ: 9.4.19 POSKE-YP. YGEIAS.pdf

   
 • Πέμπτη 14 Μάρ 2019
  Αγαπητοί Συνάδέλφοι,

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ που αφορά στη συνταγογράφηση των σκευασμάτων EPINEPHRINE (ACT:C01CA24) εδώ:SYNTAGOGRAFHSH EPINEPHRINE.pdf
   
 • Πέμπτη 07 Μάρ 2019

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  H Ομάδα Εργασίας της ΕΠΕ "Φυσιολογία & Παθοφυσιολογία του Αναπνευστικού Συστήματος – Εντατική Θεραπεία – Πνευμονική Υπέρταση" οργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο: "Ο βαρέως πάσχων ασθενής ένα βήμα πριν τη ΜΕΘ", που θα πραγματοποιηθεί στο ΝΝΘΑ "Η Σωτηρία" στις 6 και 7 Απριλίου 2019.

  Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

  Επειδή το σεμινάριο περιλαμβάνει μέρος "Hands on" παρακαλείσθε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι τις 15 Μαρτίου 2019 στο htsinfo@otenet.gr για την καλύτερη οργάνωση των ομάδων.

  Μπορείτε να διαβάσετε τη νέα τροποποιημένη έκδοση του προγράμματος εδώ:EPE, Seminar-1.doc

  Μπορείτε να τυπώσετε την αφίσα εδώ:afisa epe SOTIRIA FINAL.pdf

   
 • Δευτέρα 11 Φεβ 2019

  Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας θέλει να επιστήσει τη προσοχή των πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ιδιαιτέρως αυτών με πνευμονολογικές νόσους, για το επίκαιρο ζήτημα της γρίπης.

  Ευρισκόμενοι στα μέσα Φεβρουαρίου και αναμένοντας την κορύφωση του κύματος της εποχιακής γρίπης έως το τέλος Μαρτίου, θεωρούμε οτι απαιτείται αυξημένη προσοχή, κυρίως από τους πνευμονοπαθείς, λόγω των επιπλοκών της γρίπης.

  Οι επιπλοκές αυτές αφορούν πρωτίστως το αναπνευστικό σύστημα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, παρόλο που μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και αρκετές ημέρες, μετά από τη λήξη των οξέων συμπτωμάτων.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ:ENHMEROSH GIA GRIPI.pdf

   

   
303 Αντικείμενα. Σελίδα 8/31
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12