Loading...
 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΚΕ

Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Thursday 15 Feb 2024

  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ)
  Χαρ. Τρικούπη 12,Ηλιούπολη Τ.Κ 16346, ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854


  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ)
  Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3304298

  Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ)
  Πανεπιστημίου 58, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3306487

  Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)
  Τσόχα 15-17, Αθήνα, Τ.Κ. 11521, ΤΗΛ. 2106855949

  Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)
  Πατησίων 210, Αθήνα, Τ.Κ. 10446, ΤΗΛ. 2610639539

   

  Αθήνα, 12/02/2024

   

                                                             Δελτίο Τύπου

   

  Συνάντηση του Συντονιστικού Οργάνου Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τον Υπουργό Υγείας κύριο Άδωνη Γεωργιάδη.

   

  Σήμερα Δευτέρα 12/02/2024 έγινε συνάντηση του Συντονιστικού Οργάνου Φορέων Π.Φ.Υ. μετά από πρόσκληση του Υπουργού Υγείας κυρίου Άδωνη Γεωργιάδη. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ κ. Φ. Πατσουράκος, ο πρόεδρος ΠΟΣΙΠΥ κ. Θ. Χατζηπαναγιώτου, ο πρόεδρος ΠΑΣΙΔΙΚ  κ. Ι. Καραμηνάς, η πρόεδρος ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ κα. Α. Μαστοράκου και ο πρόεδρος του ΠΑΝΙΔΙ κ. Δ .Φασίτσας. Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια της συζήτησης που είχε πραγματοποιηθεί στις 18/01/2024. 

  Ο Υπουργός ανακοίνωσε τα μέτρα που θα ληφθούν για άμεση συγκράτηση του claw back σε βιώσιμα καταρχήν επίπεδα. Δήλωσε ότι είναι προς έκδοση η απόφαση της αποζημίωσης  1,00 ευρώ για τις εργαστηριακές εξετάσεις και  3,00 ευρώ για τις απεικονιστικές εξετάσεις πληρωτέα από τον ασθενή, ποσό το οποίο θα εισπράττεται από τους ιατρούς μέσω του παραπεμπτικού με αιτιολογία υπέρ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αλλά δεν θα αποδίδεται στον Οργανισμό,  προς ενίσχυση της ρευστότητας των ιατρείων. Παράλληλα, το ετήσιο συνολικό ποσό είσπραξης που προκύπτει, θα προστίθεται ισόποσα από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στο ανώτατο όριο δαπάνης των εργαστηριακών εξετάσεων,  με σκοπό τη μείωση του clawback .

   Θα ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του 2023 κατά 30.000.000,00 ευρώ για ελάφρυνση του clawback, όπως είχε ζητηθεί από το Συντονιστικό Όργανο φορέων Π.Φ.Υ. 

  Θα εφαρμοστούν άμεσα τα διαγνωστικά πρωτόκολλα με κόφτες, όπου υπάρχουν και θα δημιουργηθούν και νέα από τις Ομάδες Εργασίας ώστε σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ όταν μπουν τα πρωτόκολλα θα κλειδώνουν για να υπάρξει συγκράτηση δαπανών. Τα πρωτόκολλα αυτά θα εφαρμοστούν μέσω της ΗΔΙΚΑ σε συνδυασμό με τον Ηλεκτρονικό Φάκελο του Ασθενούς, όπου ο ανάδοχος σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμος να τον παραδώσει, μας ανακοίνωσε ο Υπουργός και έτσι με αυτές οι ενέργειες θα μπουν σε εφαρμογή όλοι οι κόφτες. 

  Αναφορικά με το claw back μας ενημέρωσε πως μετά την ανάλυση των στατιστικών και οικονομικών στοιχείων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για το δεκάμηνο του 2022 και 2023 θα εφαρμοστούν τα κάτωθι μέτρα:

  1. Η υποβολή του κάθε παρόχου ανά νομό και ανά υποκατηγορία των διαγνωστικών εξετάσεων και ανά μήνα και ανά μοναδικό ΑΜΚΑ θα συγκρίνεται με τα όρια συνταγογράφησης ανά νομό. Εξαιρούνται οι αξονικές και οι μαγνητικές τομογραφίες που θα συγκρίνονται λόγω ποιοτικών κριτηρίων με τον αριθμό των εξετάσεων ανά μοναδικό ΑΜΚΑ.
  2. Mετά τον ανωτέρω έλεγχο σε όποιον πάροχο και σε όποια υποκατηγορία υπάρχει μεγαλύτερη υποβολή προ rebate θα περικόπτεται και στο υπολειπόμενο ποσό θα υπολογίζεται το rebate.
  3. Θα εφαρμοστούν κλειστοί προϋπολογισμοί ανά νομό ούτως ώστε ο  κάθε νομός να καλύπτει τις δικές του υπερβάσεις.

  Τέλος ο Υπουργός δήλωσε ότι μελετά να μειώσει την προείσπραξη του claw back μέχρι να αποδώσουν καρπούς όλα αυτά τα μέτρα. Το Συντονιστικό ενημερώθηκε για τις αποφάσεις του Υπουργού Υγείας σχετικά με το claw back και αναμένει τις τελικές νομοθετικές ρυθμίσεις για να τοποθετηθεί, με στόχο τη μείωση του claw back και την οριστική κατάργησή του.

   

   
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ
     Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ                                                                 Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
   
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ    Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ                                                                          Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ
   
  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
  Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
   
   
 • Monday 12 Feb 2024


  Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Πν.Ελ. εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του καθηγητή Εντατικής Θεραπείας- Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ και  εξαίρετου συναδέλφου Λεωνίδα Γρηγοράκου.  
   
  Η σκέψη μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην οικογένεια και στα αγαπημένα του πρόσωπα.
   
 • Monday 29 Jan 2024

  Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Πν.Ελ. εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του εξαίρετου συναδέλφου Ιωαννη Μουλιανακη. 

  Η σκέψη μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην οικογένεια και στα αγαπημένα του πρόσωπα.

   
 • Monday 08 Jan 2024

   

  Η άσκηση της Ιατρικής του ύπνου στη χώρα μας ορίζεται πλέον από τη νέα νομοθεσία, όμως επηρεάζεται από αλλαγές που έχουν συμβεί ή συμβαίνουν όπως στις οικονομικές παροχές του ΕΟΠΠΥ στην κάλυψη των συσκευών ΡΑΡ ή τις μεταβολές που επήλθαν στις ιατρικές υπηρεσίες από την πανδημία Covid 19.

  Σκοπός της έρευνας είναι να εξετάσει αυτές τις μεταβολές τόσο στα Ειδικά Κέντρα/Εργαστήρια Ύπνου, αλλά και στους ιδιώτες γιατρούς που ασχολούνται με την Ιατρική του Ύπνου στη χώρα μας.

  Η  έρευνα διενεργείται από το Δίκτυο Μηχανικού Αερισμού και υποστηρίζεται από το ΙΝΕΒ/ΕΚΕΤΑ.

  Σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε πλήρως το ερωτηματολόγιο που ακολουθεί:
  https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/b08c4200-7271-f7bf-abe6-a5317c049834

  Τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν μετά το τέλος της έρευνας.

   

      
 •  
 • Friday 15 Dec 2023

  Στις 13/12/2023 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας με τον Υπουργό Υγείας κ. Χρυσοχοΐδη.

  Κατά την διάρκεια της συνάντησης δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθεί ο Υπουργός Υγείας για τα εξής θέματα:

  - Υποστελέχωση του ΕΣΥ και άμεση ανάγκη προσλήψεων Πνευμονολόγων-Φυματιολόγων σε όλη τη χώρα, όχι με τη μορφή συμβάσεων έργου, αλλά με προκήρυξη μόνιμων θέσεων.

  - Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με Πνευμονολόγους-Φυματιολόγους με σκοπό την αποσυμφόρηση των ΤΕΠ των Δημόσιων Νοσοκομείων και τη διευκόλυνση της έγκαιρης ανίχνευσης και θεραπευτικής διαχείρισης των αναπνευστικών νοσημάτων στην κοινότητα. Έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τον καρκίνο του πνεύμονα και τονίστηκε η αναγκαιότητα ένταξης της Αξονικής Τομογραφίας χαμηλής δόσης (Low dose CT) στις αποζημιούμενες από τον ΕΟΠΥΥ εξετάσεις και η συζήτηση επεκτάθηκε στην ΧΑΠ, το βρογχικό άσθμα και την Υπνική άπνοια, νοσήματα για τα οποία ο Υπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και ζήτησε να ενημερωθεί με επίσημα στατιστικά στοιχεία και αποτελέσματα που επιφέρει η έγκαιρη παρέμβαση στην επιβίωση.

  - Εξασφάλιση της διαρκούς διαθεσιμότητας των αναπνευστικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, ενώ τονίστηκε η έλλειψη των αντιφυματικών φαρμάκων τα τελευταία έτη. 

  - Πλήρης κατάργηση του μέτρου του Clawback που αφορά τους ιδιώτες συναδέλφους Πνευμονολόγους-Φυματιολόγους.

  -  Δυνατότητα αύξησης  των συνταγογραφούμενων βιολογικών εξετάσεων από το πεδίο Ι και ΙΙ. 

  -  Αποκλειστική δυνατότητα συνταγογράφησης θεραπευτικών πρωτοκόλλων για τα αναπνευστικά νοσήματα από τους Πνευμονολόγους-Φυματιολόγους, ενώ ο Υπουργός ενημερώθηκε για την αντίθετη θέση μας στη διενέργεια σπιρομετρήσεων από ιατρούς άλλης ειδικότητας.

  - Οριστική επίλυση του προβλήματος ανανέωσης των χορηγούμενων από τον ΕΟΠΥΥ αναπνευστικών συσκευών.

  - Χαιρετίστηκε από μέρους της αντιπροσωπείας η πρωτοβουλία της δημιουργίας Κέντρων Αριστείας για το Τραύμα και το ΑΕΕ και προτάθηκε η δημιουργία αντίστοιχων Κέντρων για την καταπολέμηση της επιδημίας της Υπνικής Άπνοιας, ενώ τονίστηκε το μέγεθος του προβλήματος και των επιπτώσεων του ΣΑΑΥ, ως παράγοντας αύξησης κινδύνου για τροχαία και εργατικά ατυχήματα, καρδιαγγειακές και μεταβολικές επιπλοκές και έκπτωση της ποιότητας ζωής και της παραγωγικότητας, αν αφεθεί χωρίς διάγνωση και αντιμετώπιση.

  Ο Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε σε μελλοντική συνάντηση, οπότε και θα έχουν δρομολογηθεί οι ανάλογες παρεμβάσεις στα προαναφερθέντα θέματα.

  Ο Υπουργός παρέπεμψε την αντιπροσωπεία της ΕΠΝΕΛ να συναντηθεί με τους αρμόδιους Υφυπουργούς και την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου για τα θέματα που άπτονται της ειδικής ευθύνης τους. 

   

   
 •  
 •  
 •  
 •  
443 Αντικείμενα. Σελίδα 1/45
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10