Loading...
 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΚΕ

Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Friday 09 Apr 2021


  Αγαπητοί συνάδελφοι,

   «Η πανδημία COVID-19 και η σημασία του Εμβολιασμού» είναι ο τίτλος του webinar, που θα διεξαχθεί το Σάββατο, 10 Απριλίου 2021, με διοργανωτές τον Δήμο Άνδρου και την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας.

  Το Συνέδριο είναι ανοικτό για παρακολούθηση από το κοινό, μέσω του καναλιού YouTube του Δήμου Άνδρου: https://youtu.be/Y87gW54HFdk

  Το Πρόγραμμα του webinar:

  ΣΑΒΒΑΤΟ, 10.04.2021

  Ώρα 18:00 : Έναρξη

  Καλωσόρισμα

  Χαιρετισμός  Δημάρχου Άνδρου, Λοτσάρη Δημήτρη

  Χαιρετισμός ΕΠΝΕΛ , Δέρβα Αγησίλαου, Πνευμονολόγου - Υπνολόγου, Μέλους ΔΣ ΕΠΝΕ

  Στόχοι της συζήτησης.

  Σχολιασμός - συντονισμός: Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής  Θεραπείας Ιατρικής Σχόλης  Πανεπιστημίου Αθηνών, Adjunct Professor, McGill University,Montreal, Quebec, Canada. 

  1η ομιλία, «Τα εμβόλια στην πανδημία COVID-19».

  Κωνσταντίνος Γλυνός, Πνευμονολόγος, Ιατρικός σύμβουλος GSK

  2η ομιλία, «Η σημασία του εμβολιασμού σε καιρό πανδημίας: όφελος και ασφάλεια-παρενέργειες».

  Δημοσθένης Παπαπέτρου MD, MSc Πνευμονολόγος, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών - Κλινική Παλαιού Φαλήρου / Υπεύθυνος ιατρείων ΚΥΑΔΑ Δήμου Αθηναίων

  Συζήτηση- ερωτήσεις από το κοινό .

  Τελικά συμπεράσματα.

  ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

  #menoumeasfaleis

   
 • Wednesday 07 Apr 2021  Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Πν.Ελ. εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του εξαίρετου συναδέλφου Μιχάλη Κόμη με μακρά πορεία στην ειδικότητα της Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας και μάχιμος μέχρι την τελευταία στιγμή στην covid πνευμονολογική κλινική του Θριασίου Νοσοκομείου.

  Η σκέψη μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην οικογένεια του και στα αγαπημένα του πρόσωπα.
   
   
 • Tuesday 23 Mar 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι,


   Με έκπληξη λάβαμε γνώση της απόφασης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγειάς για επιστράτευση των ιδιωτών συνάδελφων Πνευμονολόγων-Φυματιολόγων και την άμεση ένταξή τους στις δομές υγείας της Αττικής. Η ΕΠΝΕΛ είναι αντίθετη με την πρακτική της επιστράτευσης, η οποία στην πραγματικότητα αποδυναμώνει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και, κατά συνέπεια, επιφορτίζει περισσότερο τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Δημόσιων Νοσοκομείων, στερώντας παράλληλα από τους ασθενείς με Covid-19 την πολύτιμη επιστημονική συμβολή του εξειδικευμένου Πνευμονολόγου-Φυματιολόγου στην κοινότητα. Η ειδικότητα της Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας είναι «επιστρατευμένη» στην πρώτη γραμμή της μάχης σε όλη την επικράτεια από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, πληρώνοντας βαρύ τίμημα με την απώλεια ενός νεότατου συναδέλφου αλλά και άλλων νοσούντων με Covid 19, οι οποίοι είτε δίνουν τη μάχη τους σε τμήματα Μονάδων Εντατικής Θεραπείας είτε χρήζουν πολύμηνης ανάρρωσης και αποκατάστασης. 

    Προς επίρρωση των ανωτέρω, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι οι Πνευμονολόγοι-Φυματιολόγοι ουδέποτε αρνήθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην μάχη κατά του κορονοϊού από οποιαδήποτε Δομή Υγείας, με οποιοδήποτε κόστος, ενώ δε δίστασαν να συστρατευτούν και να προσφέρουν τα μέγιστα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, τιμώντας ευλαβικά τον Όρκο του Ιπποκράτη. 
   
    Η ΕΠΝΕΛ καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις, με όραμα τη χάραξη στοχευμένης στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας, με ορθή αξιοποίηση τόσο του ανθρώπινου δυναμικού όσο και των υλικών πόρων: 
   
  - άμεση πρόσληψη πολύ μεγαλύτερου αριθμού Πνευμονολόγων  σε διορισμούς μόνιμων θέσεων σε πνευμονολογικά τμήματα ανά την επικράτεια, με κύριο γνώμονα την ενίσχυση των επιφορτισμένων τμημάτων με νέους καταρτισμένους επιστήμονες του αναπνευστικού.
   
  - επιτάχυνση όλων των διορισμών συναδέλφων που βρίσκονται εν αναμονή για έναρξη μέρους ή ολόκληρης της ειδικότητας στον παθολογικό τομέα, με στόχο την άμεση ενίσχυση των κλινικών covid 19.
   
  - οι υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου να έχουν τη δυνατότητα εκπλήρωσης της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου σε δομές COVID.
   
  - απαλλαγή των ειδικευμένων ιατρών και ειδικευόμενων ιατρών όλων των παθολογικών ειδικοτήτων από την υποχρέωση εκπλήρωση υπηρεσίας υπαίθρου και άμεση ένταξη τους σε δομές Covid 19. 
   
  - διεύρυνση της δεξαμενής των ειδικευμένων ιατρών που θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα σε ΜΕΘ Covid με συναδελφους άλλων ειδικοτήτων, όπως Καρδιολόγους, Χειρουργούς και Αναισθησιολόγους, που έλαβαν την εξειδίκευση της Εντατικολογίας, εντός τριετίας, παρέχοντάς τους αυξημένη μοριοδότηση σε επόμενες προκηρύξεις μόνιμων θέσεων.
   
  - μετακίνηση και ορθολογιστική κατανομή του ανθρώπινου ιατρικού δυναμικού του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα συναφών ειδικοτήτων με λιγότερη υγειονομική επιβάρυνση σε τμήματα Covid 19. 
   
  - ακριβής καθορισμός των εργασιακών υποχρεώσεων, του καθηκοντολογίου καθώς και δυνατότητα ευέλικτου ωραρίου πρωινού - απογευματινού ή εφημεριακού καθεστώτος, με την παράλληλη δυνατότητα του ιδιώτη συναδέλφου να διατηρήσει την ιδιωτική του επαγγελματική δραστηριότητα.
   
  - πλήρης διαφάνεια των κριτηρίων επιστράτευσης των ιδιωτών συναδέλφων με καθορισμό ακριβούς χρονικού διαστήματος της προσφοράς τους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
   
  - ακριβής καταγραφή των υγειονομικών αναγκών μέσω επικαιροποιημένης πλατφόρμας ανά ΥΠΕ με δυνατότητα επιλογής ιατρικών υπηρεσιών σε 24ωρο κυλιόμενο ωράριο.
   
  - ισότιμη κάλυψη αστικής και νομικής ευθύνης από τις ισχύουσες διατάξεις που ισχύουν και για τους ιατρούς του Ε.Σ.Υ.
   
 • Tuesday 23 Mar 2021

  Η φυματίωση (TB) αποτελεί ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο που ονομάζεται Mycobacterium tuberculosis. Οποιοδήποτε όργανο του ανθρώπινου σώματος μπορεί να προσβληθεί από την ασθένεια, αν και η πάθηση αφορά συχνότερα στους πνεύμονες. 
   
  Τα κύρια συμπτώματα της φυματίωσης είναι πυρετός-δεκατική πυρετική κίνηση, απώλεια βάρους, νυκτερινή εφίδρωση, επίμονος βήχας, βήχας με αίμα σε προχωρημένο στάδιο νόσου.
  Η φυματίωση μεταδίδεται αερογενώς. Το μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου έχουν άτομα που βρίσκονται κοντά και σε τακτική επαφή με όσους νοσούν. Έρευνα ανακάλυψε ότι τα παιδιά με στενή επαφή με όσους νοσούν έχουν πιθανότητα 30-50% εμφάνισης φυματίωσης. 
   
  Μόλις γίνει η μόλυνση, μπορεί να εμφανίσει άμεσα την ασθένεια, εμφανίζοντας συμπτώματα και απαιτώντας θεραπεία. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και ονομάζεται «πρωτοπαθής φυματίωση». Διαφορετικά, το άτομο θα έχει λανθάνουσα λοίμωξη, η οποία δεν είναι μεταδοτική και δεν εμφανίζει συμπτώματα. Το 5-10% των ατόμων με λανθάνουσα λοίμωξη μπορεί να εμφανίσει ενεργό φυματίωση σε κάποιο στάδιο της ζωής τους. 
   
  Υπάρχουν παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης νόσου. Κυριότεροι είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, η έκθεση σε φάρμακα που καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα και το κάπνισμα. Ο πιο σημαντικός παράγοντας κινδύνου είναι η μόλυνση με HIV.  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει ότι ο κίνδυνος εμφάνισης φυματίωσης εκτιμάται 20-37 φορές μεγαλύτερος σε ανθρώπους που είναι φορείς HIV από ό,τι μεταξύ εκείνων χωρίς μόλυνση HIV.
   
  Ένα εμβόλιο, γνωστό ως εμβόλιο BCG, ανακαλύφθηκε το 1921. Είναι γνωστό ότι βοηθάει στην πρόληψη κάποιων σοβαρών μορφών της νόσου σε παιδιά, ωστόσο έχει απρόβλεπτη επιτυχία στην προστασία ενάντια στο δια βίου κίνδυνο εμφάνισης φυματίωσης και πλέον χρησιμοποιείται σε ειδικούς πληθυσμούς και σε χώρες με αυξημένη την επίπτωση και τον επιπολασμό της νόσου.
   
  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συστήνει ότι ο καλύτερος τρόπος πρόληψης της φυματικής λοίμωξης είναι η επιτυχής έγκαιρη αναγνώριση των κρουσμάτων και χρήση στοχευμένων αντιβιοτικών για θεραπεία της ασθένειας.
   
  Η θεραπεία αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της ασθένειας και την αποφυγή μετάδοσης της νόσου σε άλλους ανθρώπους. Αν και ο αριθμός κρουσμάτων φυματίωσης έχει μειωθεί κατά πολύ τις τελευταίες δεκαετίες, κυρίως στις οικονομικά ακμάζουσες χώρες, εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στη δημόσια υγεία, ιδιαίτερα σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.
   
  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτίμησε ότι το 2011 υπήρχαν 8,7 εκατομμύρια νέα κρούσματα φυματίωσης, εκ των οποίων 1,0-1,2 εκατ. ήταν θετικά στον ιό HIV.
   
  Ο συνολικός αριθμός ασθενών που απεβίωσαν από φυματίωση στον κόσμο το 2011 εκτιμάται σε 1,4 εκατ. Στην Ευρώπη τα κρούσματα εκτιμούνται σε 42 ανά 100.000 με ισχυρή διαφορά από ανατολικά προς δυτικά. Κάθε χρόνο, περίπου 400.000 νέα κρούσματα φυματίωσης διαγιγνώσκονται στην Ευρώπη και περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι καταλήγουν  από τη νόσο, με την πλειονότητα ατόμων με μη θεραπευμένη πνευμονική φυματίωση να αποβιώνουν μέσα σε 1,5 έτος από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.
   
  Απαιτείται σημαντική πρόοδος σε ό,τι αφορά στα εμβόλια και στα φάρμακα, ώστε να επιτευχθεί ευρωπαϊκός και παγκόσμιος έλεγχος της ασθένειας.
   
  Απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να εντοπιστούν ιχνηθέτες της πάθησης, οι οποίοι θα βοηθήσουν στο να προβλεφθεί η επιτυχία νέων θεραπειών και εμβολίων.
  Η φυματίωση είναι μια νόσος η οποία είναι αντιμετωπίσιμη και οφείλουμε να την υποψιαζόμαστε, να τη διαγιγνώσκουμε και να τη θεραπεύουμε!
   
 • Friday 19 Mar 2021
    Σήμερα, 19/3/2021, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου, με στόχο να αναδειχθεί η σημασία του ύπνου για την υγεία του ατόμου και οι συνέπειες της αϋπνίας, μέσα από την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις ορθές πρακτικές ύπνου, κλινικές καταστάσεις που σχετίζονται με τον ύπνο και παθήσεις που προκαλούνται από την έλλειψή του.

     Περαιτέρω στόχος είναι η προαγωγή της υγιεινής του ύπνου ως απαραίτητου στοιχείου καλής υγείας και την εξασφάλιση αυτής μέσα από την ενημέρωση για τις διαταραχές του ύπνου και τις εξελίξεις γύρω από την θεραπεία τους. Με τον όρο «υγιεινή του ύπνου» εννοούμε τα σωστά και τακτικά ωράρια ύπνου και αφύπνισης, την αποφυγή έντονων δραστηριοτήτων και ακτινοβολίας αμέσως πριν την κατάκλιση, τον ύπνο σε χώρο με κατάλληλες συνθήκες όπως θερμοκρασία, ηχομόνωση, φωτισμός κτλ.
   
     Εκτιμάται ότι οι διαταραχές αυτές απειλούν την ποιότητα ζωής του 45% περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού, κοστίζοντας παράλληλα πάνω από 400 εκ.$ τον χρόνο στις ΗΠΑ, 60 εκ. στην Γερμανία, 50 εκ. στο Ηνωμένο Βασίλειο και 21 εκ. $ στον Καναδά. Η συχνότερη από αυτές τις διαταραχές, το Σύνδρομο Αποφρακτική Απνοιών-Υποπνοιών κατά τον Ύπνο, γνωστό ως υπνική άπνοια, αφορά περίπου το 22% των ανδρών (1 στους 4) και το 17% των γυναικών (1 στις 6).
   
     Τα στοιχεία βασίζονται σε στατιστικές που υποεκτιμούν την πραγματικότητα, τόσο γιατί τα συμπτώματα εισβάλλουν πολλές φορές βραδέως με αποτέλεσμα το άτομο που πάσχει να τα αντιλαμβάνεται δυσκολότερα, επειδή εξοικιώνεται, αλλά και λόγω μειωμένης εγρήγορσης στην αντιμετώπισή τους και πλέον λόγω δυσχερέστερης πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας.
   
     Την τρέχουσα περίοδο που διανύουμε, ως αποτέλεσμα της πανδημίας, τα ωράρια και η ποιότητα του ύπνου μας είναι πολύ περισσότερο διαταραγμένα λόγω αυξημένου στρες, μειωμένων δραστηριοτήτων και περισσότερου χρόνου μπροστά στην οθόνη.
   
      Κοιμόμαστε περίπου το 1/3 της ζωής μας. Για πολλούς αιώνες ο ύπνος θεωρούνταν από τους επιστήμονες και τους φιλοσόφους ένα φαινόμενο παθητικού χαρακτήρα. Εδώ και κάποιες δεκαετίες αναγνωρίζεται ως ενεργητικό φαινόμενο απολύτως αναγκαίο για την ανάπτυξη και την υγεία του ανθρώπου, που απαιτεί την αρμονική συνεργασία πολλών συστημάτων του οργανισμού και αποτελεί σταθερά σημαντικό πεδίο συνεχούς επιστημονικής έρευνας. Πράγματι, αν ο ύπνος δεν ήταν απαραίτητος για την εξέλιξη και διατήρηση των ειδών, θα αποτελούσε το μεγαλύτερο λάθος της φύσης και της φυσικής επιλογής.
   
      Όλοι μας γνωρίζουμε καλά πόσο κουρασμένοι ή κακοδιάθετοι αισθανόμαστε την επόμενη μέρα μετά από ένα ξενύχτι ή από έναν κακό ύπνο. Οι επιπτώσεις του ελλειπούς ή κακής ποιότητας ύπνου διακρίνονται σε βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες, αφορούν σε όλα τα συστήματα του οργανισμού και επηρεάζουν τρία επίπεδα της ζωής μας: α) την ποιότητα ζωής, τόσο του ίδιου του ατόμου που πάσχει όσο και του παρακοιμώμενου, αλλά και του ίδιου του ζευγαριού,
   
   β) την υγεία και την πιθανότητα εμφάνισης ή/και επιδείνωσης καρδιαγγειακών, μεταβολικών αναπνευστικών νοσημάτων, μείωσης της ανοσιακής λειτουργίας, πρόσληψης βάρους, διαταραχών του θυμικού και μεταβολών της διάθεσης και
   
   γ) τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων και εργατικών ατυχημάτων, λόγω διαταραχών της συγκέντρωσης, μείωσης της παραγωγικότητας και καταστολής της εγρήγορσης και των αντανακλαστικών.
   
     Τα συμπτώματα που μπορεί να θέσουν την υποψία ύπαρξης του συνδρόμου υπνικής άπνοιας διακρίνονται σε ημερήσια και νυκτερινά: αίσθημα κούρασης την ημέρα, υπνηλία, μειωμένη ενέργεια, ευερεθιστότητα, έλλειψη συγκέντρωσης και διαταραχές μνήμης, αλλά και ροχαλητό, αφυπνίσεις τη νύχτα με αίσθημα πνιγμονής, έγερση για νυκτερινή ούρηση, ανήσυχος ύπνος είναι κάποια από αυτά. Αλλά και πολλές παθήσεις, όπως καρδιολογικές, π.χ.αρρυθμίες, μεταβολικές, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία ή οι νεφροπάθειες και αναπνευστικά νοσήματα, π.χ. η πνευμονική ίνωση και περιοριστικά νοσήματα, μπορούν να προκαλούν αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση διαταραχών ύπνου.
   
     Αν, λοιπόν, σας έχουν πει ότι ροχαλίζετε συχνά και δυνατά, αν ξυπνάτε κουρασμένοι ή νιώθετε ότι ο ύπνος σας δεν είναι αναζωογονητικός, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Μπορεί η αιτία να είναι χαμηλές τιμές οξυγόνου το βράδυ. Ο πνευμονολόγος είναι εκείνος που θα μπορέσει μέσα από ειδικά ερωτηματολόγια και την κλινική εξέταση να εκτιμήσει την κατάσταση και να σας κατευθύνει.
   
     Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, προβάλλει ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να επωφεληθούμε όλοι μας από τις ευεργετικές επιδράσεις ενός αναζωογονητικού και καλού ύπνου. Με τον τρόπο αυτό, θα ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αλλά και θα βελτιώσουμε την ψυχική μας υγεία που τόσο πλήττεται από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Επιπλέον, εν όψει του εμβολιασμού μας κατά του SARS-CO-V-2, φροντίζουμε να κοιμηθούμε καλά πριν και μετά τη χορήγηση της δόσης του εμβολίου, ώστε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να χτίσει την επιθυμητή ανοσία έναντι του ιού. Για να παραμένουμε όλοι ασφαλείς και υγιείς!

   

   
 • Friday 19 Mar 2021


  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Μεγαρέων σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ υπό την αιγίδα της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος, επιθυμώντας την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών στο θέμα της πανδημίας του κορονοϊού, σας προσκαλούν στο διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) με θέμα  «ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ : ΠΑΝΔΗΜΙΑ & ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ», που διοργανώνεται το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 και ώρα  19:00 μέσω του συνδέσμου της πλατφόρμας Zoom που ακολουθεί:
  Join Zoom Meeting Το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Μεγαρέων σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ

  https://zoom.us/j/98363284894

  Ομιλητής:

  Ελευθέριος Παπαλευθέρης ιατρός Πνευμονολόγος- Φυματιολόγος.

  Σχολιασμός:

  Αγησίλαος Δέρβας ιατρός Πνευμονολόγος–Υπνολόγος, 

  μέλος Δ.Σ.  Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος

   

   
 • Thursday 18 Mar 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με εισήγηση του Προέδρου Γ.Πατούλη ανακοινώνει ότι πρόκειται να απαλλάξει από  την ετήσια συνδρομή τους για τα επόμενα πέντε χρόνια όσους ιδιώτες ιατρούς μέλη του, με ειδικότητα παθολογίας, γενικής ιατρικής, πνευμονολογίας και αναισθησιολογίας, ανταποκριθούν στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας και απασχοληθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας  δίνοντας έμπρακτο παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς στον αγώνα κατά του νέου κορωνοϊού.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ:

  https://www.isathens.gr/syndikal/9610-apalagi-5-eti-gia-syndormi-sto-esy.html

   
 • Thursday 04 Mar 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και περισσότερους από 12 μήνες οι πνευμονολόγοι-φυματιολόγοι όλης της χώρας δίνουν καθημερινά τη μάχη τους από την πρώτη γραμμή και από κάθε δομή υγείας είτε αυτή είναι δημόσια είτε ιδιωτική. Αναμφισβήτητα η μόνη ελπίδα αναχαίτησης της πανδημίας και θωράκισης του πληθυσμού αποτελεί η δημιουργία ανοσιακού τείχους μέσω των εμβολιασμών όλων των ηλιακών ομάδων.
   
  Μοναδικό μέλημα των επαγγελματιών υγείας είναι να μην χαθεί και να μην πεταχτεί ούτε μια δόση εμβολίου με κύριο γνώμονα να αυξηθεί όσο πιο άμεσα και αποτελεσματικά η αμυντική ασπίδα της χώρας ενάντια στον φονικό ιό.
   
  Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο και ο συνάδελφος Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος κος Δρόσος Τσαβλής, βάζοντας πάνω από όλα την ιατρική ιδιότητά του και προς το όφελος του κοινού καλού,  λειτούργησε κατά τρόπο ώστε να μην υπάρξουν απώλειες από χαμένες δόσεις εμβολίων στην ιδιαίτερη αυτή χρονική συγκυρία!
   
 • Wednesday 03 Mar 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Ο Δήμος Ελευσίνας και η  Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας στα πλαίσια λειτουργίας του Δημοτικού Ιατρείου,  υπό την αιγίδα της  Ένωσης Πνευμονολόγων  Ελλάδος (Ε.Πν.Ελ), επιθυμώντας  την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών στο θέμα της πανδημίας, σας προσκαλούν στο διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) με θέμα:«Εμβολιασμός και σύγχρονες εξελίξεις στη θεραπεία της νόσου Covid-19», που διοργανώνεται  το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 και ώρα 12:00, μέσω του συνδέσμου της πλατφόρμας  Zoom που ακολουθεί:

  Join Zoom Meeting

  https://us02web.zoom.us/j/87491077715 

  Meeting ID: 874 9107 7715

  Find your local number: https://us02web.zoom.us/u/kc1dYJVzS3

  Ομιλήτρια: 
  Στυλιανή Μυτιληναίου, ιατρός Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, Μέλος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας

  Σχολιασμός : Γ. Κουρούνης, ιατρός Ειδικός Παθολόγος

  Χαιρετισμό απευθύνουν: 

  Αργύρης Οικονόμου, Δήμαρχος Ελευσίνας

  Γεώργιος Κρομμύδας, Πνευμονολόγος– Φυματιολόγος, Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας

  Ζωή Στραϊτούρη,  Πρόεδρος της  Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας

  Γεώργιος Κουρούνης, ιατρός Ειδικός Παθολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος Ελευσίνας

  Τη συζήτηση συντονίζουν οι:

  Γεώργιος Κρομμύδας, Πνευμονολόγος– Φυματιολόγος, Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας

  Φώτιος-Παναγιώτης Τατάκης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Δημόσιας Υγείας,
  Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

   

   
 • Monday 01 Mar 2021
  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Επισυνάπτουμε το Δ.Τ. του Διοικητή του Νοσοκομείου Νάουσας για το επίδομα ενοικίου που θα καταβάλει ο Δήμος Νάουσας για την θέση του Επιμελητή Β' ειδικότητας Πνευμονολόγου - Φυματιολόγου που έχει προκηρυχθεί στο Νοσοκομείο.

  Για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση επικοινωνήστε με την κυρία Σαββίδου  Βούλα ,Γραμματεία Διοικητή Τηλ: 23320 59214.

  Μπορείτε να διαβάσετε το Δ.Τ. εδώ:DELTIO TYPOY.pdf
   
451 Αντικείμενα. Σελίδα 14/46