Loading...
 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΚΕ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το ετήσιο συνέδριο της Ε.Πν.Ελ. θα διεξαχθεί στις 24 -26 Απριλίου 2020, στο ξενοδοχείο Dulac, στα Ιωάννινα.

Δείτε τις περισσότερες λεπτομέρειες

Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό

       


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Πέμπτη 19 Νοέ 2015

  Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

  Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε τα εξής σχετικά με την επαναφορά παλαιού ΦΕΚ του 2005 στην επικαιρότητα.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ :EPISTOLH PROS YP. YGEIAS.PDF

   
 • Παρασκευή 13 Νοέ 2015

  Επ' ευκερεία του Συνεδρίου της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, που γίνεται στην Αθήνα 26-29 Νοεμβρίου 2015, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην καθιερωμένη συνάντηση που θα γίνει την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, ώρα 09.30 - 11.00, στην αίθουσα "ΕΡΑΤΩ" του ξενοδοχείου Hilton

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ : EPISTOLH.PDF

   
 • Παρασκευή 16 Οκτ 2015

  θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για πρώτη φορά οργανώθηκε κλινικό φροντιστήριο για τη φυματίωση που θα πραγματοποιηθεί στις 26/11/2015 στα πλαίσια του Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου.

  Σας επισυνάπτεται το πρόγραμμα για να δείτε το περιεχόμενο του

  Το αντίτιμο της συμμετοχής έχει οριστεί στα 50 ευρώ, ενώ στην ιστοσελίδα της ΕΠΕ (www.hts.org.gr) , θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για τον τρόπο εγγραφής σας

   

  Μπορείτε αναλυτικά να διαβάσετε εδώ:KLINIKO FRONTISTIRIO.pdf
   
 • Δευτέρα 05 Οκτ 2015

  Κατευθυντήριες οδηγίες για την θεραπεία της Φυματιώσης σε ειδικές κατηγορίες ασθενών όπως TB/HIV σε συνεργασία ΕΠΕ-ΚΕΕΛΠΝΟ

  Τις κατευθυντήριες οδηγίες επιμελήθηκαν οι: Χρυσούλα Μπότση, Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος –HIV, Γραφείο Επιστημονικών Συνεργατών ΚΕΕΛΠΝΟ, Μονάδα Λοιμώξεων Ν. «Α. Συγγρός» Σταματούλα Τσικρικά, Πνευμονολόγος –Φυματιολόγος,

   

  Μπορείτε αναλυτικά να τις διαβάσετε εδώ:GUIDELINES 2 TB-HIV.pdf

   
 • Πέμπτη 01 Οκτ 2015

  Οι Κατευθυντήριες Οδηγίες για τη Θεραπεία της Φυματίωσης στους Ενήλικεςστην Ελλάδα (2014) εκπονήθηκαν από τα μέλη της Ομάδας Εργασίας της Φυματίωσης της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας  και εγκρίθηκαν από το ΔΣ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και την Ομάδα Εργασίας για τη Φυματίωση- ΚΕΕΛΠΝΟ στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της Φυματίωσης στη χώρα μας. 

  Τις Κατευθυντήριες Οδηγίες  επιμελήθηκαν οι: Απόστολος Παπαβασιλείου, Κατερίνα Μανίκα,  Σταματούλα Τσικρικά, Ίρις Καραχάλιου, Ιουλία Μπόσμη, Αιμιλία Τσαρουχά και Μιχάλης Τουμπής.

   

  Μπορείτε αναλυτικά να τις διαβάσετε εδώ: GUIDELINES_Tuberculosis.pdf

   
 • Πέμπτη 16 Ιούλ 2015

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

   Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η ηλεκτρονική ψηφοφορία στην European Respiratory Society (ERS), για τη θέση Αντιπροέδρου.

  Για τη θέση αυτή,  η εκλεκτή συνάδελφος κ. Μίνα Γκάγκα, είναι βασική υποψήφια δεδομένου ότι πέρασε στον β’ γύρο των εκλογών, αφού έλαβε τις περισσότερες ψήφους από τους συνυποψήφιους της στον Α’ γύρο.    

  Θεωρούμε ότι η εκλογή της στην σημαντική αυτή θέση της ERS, θα είναι προς όφελος της Πνευμονολογίας γενικότερα και για το λόγο αυτό σας καλούμε να την υποστηρίξετε.

   
 • Παρασκευή 03 Ιούλ 2015

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

   

  θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ξεκίνησε η ηλεκτρονική ψηφοφορία στην European Respiratory Society (ERS), για τη θέση Αντιπροέδρου

  Υποψήφια για τη θέση αυτή, είναι η εκλεκτή συνάδελφος κ. Μίνα Γκάγκα, της οποίας η  μέχρι σήμερα προσφορά στο χώρο της Πνευμονολογίας στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό είναι σε όλους γνωστή. Πιστεύουμε ότι η εκλογή της στην σημαντική αυτή θέση της ERS, θα είναι προς όφελος της Πνευμονολογίας γενικότερα και για το λόγο αυτό σας καλούμε να την υποστηρίξετε.

   

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Θα πρέπει να υπάρχει ενεργός συνδρομή στην ERS, επιβεβαιωμένη ως τις 23/6/2015 – Όσοι ανανέωσαν την συνδρομή μετά τις 23/6/2015, θα ψηφίσουν στον β’ γύρο.

   

  ΟΔΗΓΙΕΣ : Συνδέεστε στο  my ers :  my.ersnet.org/Login.html και μετά επιλέγετε το elections.

  Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015.

   
 • Παρασκευή 19 Ιούν 2015

  Αξιότιμε Κε Πρόεδρε της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών,

    Προ ολίγου καιρού, στα πλαίσια ημερίδας που πραγματοποίησε η   Ιατρική  Εταιρεία Αθηνών, παρουσιάστηκε από τον καθηγητή κ. Χρ. Λιονή, η εμπειρία της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής (ΚΚΟΙ) του Παν. Κρήτης, στην εφαρμογή των Κατευθυντήριων Οδηγιών που παρουσιάστηκαν από την ίδια Κλινική, στα 13 συνηθέστερα Χρόνια Νοσήματα σε επίπεδο Π.Φ.Υ., τα οποία εκπονήθηκαν στα πλαίσια ενός προγράμματος Ε.Σ.Π.Α. 2008-2012.

  Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της επιστολης εδώ: EPISTOLHPROSIEA.PDF

   
 •  
 • Πέμπτη 26 Μάρ 2015

  Κύριε  Πρόεδρε,

  Aπευθυνόμεθα δια της παρούσης σε εσάς, καθώς το ζήτημα που έχει ανακύψει αναφορικά με την υπογραφή συμβάσεων με τις ελεγκτικές εταιρείες, απαιτεί πλέον άμεση επίλυση, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

   
256 Αντικείμενα. Σελίδα 14/26