Loading...
 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΚΕ

ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ  ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ  18-20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020.

Δείτε τις περισσότερες λεπτομέρειες

Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό

       


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Τετάρτη 25 Ιούλ 2018
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
   
        Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας (Ε.Πν.Ελ.),  επιθυμεί να ενημερώσει  τους πληγέντες συνανθρώπους μας, των περιοχών της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, για τα εξής: Η αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, δύναται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην Υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα όσων πάσχουν από Χρόνια Αναπνευστικά Προβλήματα Υγείας, όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, το εμφύσημα ή το βρογχικό άσθμα.
   
  Η εισπνοή πυκνού καπνού μπορεί να προκαλέσει σειρά συμπτωμάτων όπως   πόνο στο στήθος, έντονο βήχα, φλέγμα, συριγμό, δυσκολία στην αναπνοή αλλά και ερεθισμό στα μάτια και ρινική καταρροή, . Οι πιο ευαίσθητες ομάδες είναι τα παιδιά ( μέχρι την ηλικία των 14 ετών ), οι έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, καθώς και τα άτομα άνω των 65 ετών.
  Θέλουμε να συμβουλέψουμε τα άτομα που πάσχουν από νοσήματα του αναπνευστικού, να μειώσουν στο μέτρο του δυνατού την έκθεση στον καπνό & να παραμείνουν σε καλά αεριζόμενους χώρους, διατηρώντας τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά.
   
  Παράλληλα, ιδιαίτερη σύσταση γίνεται ώστε να μην παραμελούν την τακτική λήψη των εισπνεόμενων φαρμακευτικών σκευασμάτων τους, ενώ σε περίπτωση επιδείνωσης των συμπτωμάτων τους, να επικοινωνούν άμεσα με τον γιατρό τους, για ιατρική συμβουλή.
   

  Για το  Δ.Σ. της Ε.Πν.Ελ.

   

  Ο  Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας
  Αναστ. Τσάτσος                                     Γερασ. Απολλωνάτος
   

   

   
 • Πέμπτη 19 Ιούλ 2018

  Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης σύμφωνα με την από 17/7/2018 απόφαση του ΔΣ του ΙΣΑ,  συγκάλεσε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου την πρώτη σύσκεψη της ομάδας εργασίας των  εκπροσώπων των επαγγελματικών ενώσεων των ιατρών για  το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που προβλέπει μεταξύ άλλων την υποχρεωτική παραπομπή από τον οικογενειακό στον ειδικό γιατρό (gatekeeping).

  Στην σύσκεψη παραστάθηκαν ο Ταμίας του ΙΣΑ και Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ κ. Φώτιος Πατσουράκος, ο πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος και Γενικός Γραμματέας της ΠΟΣΚΕ κ. Αναστάσιος Τσάτσος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής κ. Κωνσταντίνος Νταλούκας, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής κ. Παναγιώτης Μπουρλίδης, ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος κ. Ανδρέας Πάγκαλης, ο Γραμματέας της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής κ. Δημήτριος Φούσκας,   ο Υπεύθυνος Ενημέρωσης και Κινητοποίησης της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος κ. Αντώνης Αντωνιάδης.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ: 

  http://www.isathens.gr/syndikal/7990-o-isa-enonei-tis-dynameis-toy-me-tis-epaggelmatikes-enoseis-gia-thn-diasosi-ton-pfy.html

   
 • Παρασκευή 08 Ιούν 2018

   

  Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αγαπητού Ιατρού, Δάσκαλου και Ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Χατζησταύρου.

  Το έργο του, η διδασκαλία του και η συνολική προσφορά του στην Πνευμονολογική κοινότητα, σε συνδυασμό με το ήθος του, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα, στη μνήμη των μαθητών και των συναδέλφων του.

  Η εξόδιος ακολουθία, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 στις 18:00, από τον Ιερό Ναό Παναγίας Παντοβασίλισσας, στη Ραφήνα.

  Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, θα καταθέσει στη μνήμη του, 100€ στην Εθελοντική Διακονία Ασθενών, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας.

   

   
 •  
 •  
 • Πέμπτη 24 Μάι 2018

  Αγαπητοί Συνάδέλφοι,


  Σε εφαρμογή της νέας νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR), με ισχύ από τις 25 Μαΐου του 2018, εάν δεν επιθυμείτε να συνεχίσετε να λαμβάνετε ενημερώσεις και νέα της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, μπορείτε να στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@epnel.gr, αίτημα διαγραφής σας από τη λίστα παραληπτών.

   
 • Πέμπτη 17 Μάι 2018

  Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

  Παρακαλώ δείτε την επιστολή που στάλθηκε στον ΕΟΠΥΥ και τον Υπ. Υγείας με θέμα:“ Κοινές θέσεις ΕΠΕ-Ε.Πν.Ελ. για τη διαχείριση ασθενών με αναπνευστικές παθήσεις”

  Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή εδώ:4574_EOPYY_EPE_EPNEL.pdf

   
 • Τετάρτη 16 Μάι 2018

   

   

  Το Δ.Σ. της  Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, χαιρετά τον αγωνιστή καλό φίλο και συνάδελφο Ραμπακούλια Παναγιώτη.

  Θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένεια του. 

   
 • Τετάρτη 09 Μάι 2018

  H A΄ Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ διοργανώνει το 3ο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο με θέμα: «Αντιμετώπιση Αναπνευστικών Προβλημάτων στην κοινότητα» που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Μαΐου 2018 στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο (Δώμα) του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός».

  Αναλυτικά το Πρόγραμμα του 3ου Εκπαιδευτικού Συμποσίου μπορείτε να το δείτε από εδώ


  * Η συμμετοχή στο συμπόσιο είναι δωρεάν και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

   

   
 • Παρασκευή 20 Απρ 2018
  Μπορείτε να διαβάσετε αναλύτικά την προκήρυξη εδώ:prokirixi.pdf
   
328 Αντικείμενα. Σελίδα 12/33