Loading...
 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΚΕ

Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Wednesday 13 Oct 2021


  Τα μέλη του Δ.Σ.της Ε.Πν.Ελ. εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια για τον απροσδόκητο χαμό, του εξαίρετου συναδέλφου Νίκου Γραμματικόπουλου.

  Η σκέψη μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην οικογένεια του και στα αγαπημένα του πρόσωπα.
   
 • Monday 11 Oct 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στις 21:00 έγινε τηλεδιάσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας παρουσία τν εκπροσώπων των Ομίλων των διαγνωστικών εργαστηρίων και φορέων του υγειονομικού μετώπου.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ:DELTIO TYPOU 81021.pdf

   
 • Tuesday 05 Oct 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Επισυνάπτουμε προς ενημέρωσή σας :

  α) την επιστολή των Σωματείων ΠΦΥ (μεταξύ των οποίων και η ΠΟΣΚΕ) προς τον ΠΙΣ και τους Ι.Σ., για το Clawback

  β) το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ μετά την συνέντευξη της Πέμπτης για το θέμα του Clawback.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ:EPISTOLH PROS PIS11021.pdf POSKE DELTIO TYPOU11021.pdf

   
 • Thursday 30 Sep 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Σε συνέχεια της κοινής συνάντησης ΕΠΕ-ΕΠΝΕΛ, με τον Αν. Διοικητή ΕΟΠΥΥ Κ. Θεόδωρο Καλομοίρη και τον Προϊστάμενο Στρατηγικού Σχεδιασμού ΕΟΠΥΥ κ. Θεοφάνη Ρηγάτο, καταθέσαμε κοινές προτάσεις, οι οποίες θεωρούμε ότι θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας παροχής υγείας στους ασθενείς.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή εδώ:  EPE EPNEL EPISTOLH PROS EOPYY.pdf   

   
 • Tuesday 14 Sep 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Tην Παρασκευή 17/9/2021 και ώρα 14.15 – 15.15, σας προσκαλούμε στο στρογγυλό τραπέζι των επαγγελματικών θεμάτων της Ε.Πν.Ελ, στην αίθουσα Κλειώ στον 1Ο όροφο, στο συνεδριακό κέντρο DuLac, το οποίο θα λάβει χώρα στα πλαίσια του Πανελληνίου Συνεδρίου μας, «What is new in Respiratory Medicine», στα Ιωάννινα από 16-19/09/2021:

  Προεδρείο :  Σ. Τσικρικά  -  Αν. Τσάτσος - Δ. Γράσσος

  Θέματα προς συζήτηση σε συνεργασία με προσκεκλημένους εκπροσώπους φορέων παροχής Υπηρεσιών Υγείας:

   ·        Νεότερα δεδομένα ΕΟΠΥΥ (Παροχές, Συμβάσεις, Clawback) 

   ·        Νεότερα δεδομένα ΗΔΙΚΑ (Βελτίωση ηλεκτρονικών συνταγών -      

            Θεραπευτικά πρωτόκολλα)

   ·        Νομικά ζητήματα στην άσκηση Ιατρικών καθηκόντων στα πλαίσια   

            της  πανδημίας   

   Τοποθετήσεις-Συζήτηση με τα μέλη της Ένωσης και τους εκπροσώπους.

  Ανδρέας Παπανδρούδης, Αντιπρόεδρος UEMS

  Θεοφάνης Ρηγάτος, Δ/νση Στρατηγικού Σχεδιασμού ΕΟΠΥΥ

  Φώτιος Πατσουράκος, Ά Αντιπρόεδρος ΙΣΑ, Προέδρος ΠΟΣΚΕ

  Άννα Τσίτουρα, Νομικός Σύμβουλος Ε.Πν.Ελ.

  H παρουσία σας θα συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία του συγκεκριμένου στρογγυλού τραπεζιού, των επαγγελματικών θεμάτων της ειδικότητας μας.

  Για διαδικτυακή παρακολούθηση :

  Link σύνδεσης

  Join Zoom Meeting
  https://us06web.zoom.us/j/84442786677?pwd=NXNYaU5xTFpCanBjWWpDSG9kUVRzUT09

  Meeting ID: 844 4278 6677
  Passcode: 408101

   
 • Friday 10 Sep 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Δημοσιεύθηκαν από το Υπ. Υγείας τα σήματα που πρέπει να αναρτούν τα φαρμακεία και τα ιδιωτικά ιατρεία όπως ρυθμίζει το άρθρο 36 του πρόσφατα ψηφισθέντος νομοσχεδίου «Ενίσχυση διαφάνειας και λογοδοσίας σε θεσμικούς φορείς της Πολιτείας, αποκατάσταση της ακεραιότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών»

  Υπενθυμίζουμε ότι το σχετικό εδάφιο του άρθρου 36  ορίζει τα εξής:

  «Οι επαγγελματίες που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε ιδιωτικές δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ιδιωτικά ιατρεία, φαρμακεία) οφείλουν να επικολλούν στην εξωτερική θύρα της δομής έγγραφο με το οποίο ενημερώνουν τους ασθενείς ότι όλοι οι εργαζόμενοι στη δομή έχουν εμβολιαστεί σε συμμόρφωση με το παρόν. Η παράλειψη της τήρησης της υποχρέωσης του προηγούμενου εδαφίου τιμωρείται με διοικητικό  πρόστιμο ύψους τριακοσίων (300) ευρώ».

  Το link όπου μπορείτε να  τα κατεβάσετε το επισυναπτόμενο αρχείο είναι: file:///C:/Users/user/Pictures/badgespharmacydoctors.pdf

   

   
 • Tuesday 07 Sep 2021
  Αγαπητοί συναδέλφοι,

  Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την προκήρυξη για θέσεις Πνευμονολογίας εδώ :PROKHRYXH NEW.pdf
   
 • Wednesday 01 Sep 2021

  Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας θα ήθελε να συγχαρεί θερμά την εξαίρετη συνάδελφο Πνευμονολόγο-Φυματιολόγο Μίνα Γκάγκα για την ανάληψη των καθηκόντων ως η νέα Αναπλ. Υπουργός Υγείας, εκφράζοντας θερμές ευχές για κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει σε μία κρίσιμη υγειονομική περίοδο για τη χώρα μας. 

   
 • Friday 16 Jul 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι, 

  Επισυνάπτουμε επιστολή προς τον Υπουργείο  Υγείας, για το αφορολόγητο οικονομικό κίνητρο στους συναδέλφους αναισθησιολόγους,  ανεξαρτήτου βαθμίδας στο ΕΣΥ, και ειδικευόμενους ειδικότητας αναισθησιολογίας, ύψους 400 ευρώ για τους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ και 250 ευρώ για τους ειδικευόμενους μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022 και όχι προς όλους τους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι εργάστηκαν και εξακολουθούν να προσφέρουν τα μέγιστα στους χρήζοντες υπηρεσιών υγείας υπό συνθήκες πανδημίας.

  Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή εδώ:AP 492 EPISTOLH PROS YP.YGEIAS.pdf

   
 • Monday 12 Jul 2021
  Αγαπητοί συνάδελφοι ,

  Την Πέμπτη 08/07/2021 στον ΕΟΠΥΥ πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση του Αναπληρωτή Διοικητή ΕΟΠΥΥ κου Καλομοίρη Θεόδωρου και του Προϊστάμενου Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού κου Θεοφάνη Ρηγάτου με μέλη ΔΣ της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας και της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Από την Ε.Πν.Ελ παρευρέθηκαν η Πρόεδρος, κα Σταματούλα Τσικρικά, ο Αντιπρόεδρος κος Αναστάσιος Τσάτσος, το μέλος ΔΣ κος Μάνος Ζαχαριάδης και από την ΕΠΕ το μέλος ΔΣ κα Παρασκευή Κατσαούνου.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα που αφορούν στον αριθμό και στην ένταξη επιπρόσθετων συνταγογραφούμενων εξετάσεων, ένταξη εξετάσεων που αφορούν στην πρόληψη, στην ανακοστολόγηση των ιατρικών πράξεων, στις νέες συμβάσεις ΕΟΠΥΥ, στα φάρμακα υψηλού κόστους, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς ΕΟΠΥΥ, καθώς και στα επίκαιρα ζητήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα οποία άπτονται της ειδικότητας.  

  Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν νέες διαβουλεύσεις και συναντήσεις εκπροσώπων Ε.Πν.Ελ και ΕΠΕ με τους θεσμικούς φορείς του ΕΟΠΥΥ. 
   
451 Αντικείμενα. Σελίδα 12/46