Loading...
 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΚΕ


Αθήνα 23-26 Ιουνίου 2022
Ξενοδοχείο Royal Olympic

Για περισσότερες πληροφορίες: www.epnel2022.gr

Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Monday 15 Nov 2021

   

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Tη δέσμευσή του ότι θα εξετάσει το ζήτημα της προώθησης ειδικής ρύθμισης με την οποία θα προστατεύονται με το ακαταδίωκτο οι γιατροί που συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας στο ΕΣΥ, διατύπωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας κ.Θάνος Πλεύρης μιλώντας στη Σύνοδο των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας, που διεξήχθη σήμερα στην Αθήνα υπό τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ :SYNODOS PROEDRON PIS.pdf
   
   
 • Thursday 11 Nov 2021
  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, την 12η Νοεμβρίου κάθε έτους γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονίας, με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση του ευρέος κοινού για τη συνηθέστερη λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού. Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, κάθε 13 δευτερόλεπτα καταγράφεται ένας παιδικός θάνατος οφειλόμενος στον στρεπτόκοκκο της πνευμονίας, ενώ, μόνο για το έτος 2019, καταγράφηκαν περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια θάνατοι, από τους οποίους οι 672.000 αφορούσαν παιδιά προσχολικής ηλικίας. Αν και οποιοσδήποτε δύναται να προσβληθεί από την πνευμονιοκοκκική νόσο, τα παιδιά κάτω των 2 ετών, οι ενήλικες άνω των 65 ετών και τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα είναι εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο. 

    Φέτος, ο συμβολικός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Πνευμονίας συμπίπτει με τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP 26) και την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής των ηγετών, με βασικό θέμα συζήτησης την κλιματική αλλαγή, καθώς τίθεται πλέον ως απόλυτη προτεραιότητα, με στενά χρονικά όρια, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων, που να στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα. 

    Ο πνευμονιόκοκκος αποτελεί το συχνότερο αίτιο βακτηριακής λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού, με περισσότερους από 90 ορότυπους, προκαλώντας τόσο διεισδυτικές λοιμώξεις, όπως η μηνιγγίτιδα, η βακτηριαιμία και η βακτηριαιμική πνευμονία όσο και μη διεισδυτικές, όπως η οξεία μέση ωτίτιδα και η πνευμονία. Η μετάδοση του πνευμονιόκοκκου πραγματοποιείται μέσω των μολυσμένων σταγονιδίων, τα οποία μεταφέρονται με τον βήχα, το φτέρνισμα, καθώς και με τη στενή επαφή με άτομο που έχει μολυνθεί. Τα συνηθέστερα συμπτώματα είναι: ο πυρετός ή η υποθερμία, το ρίγος, οι εφιδρώσεις, ο παραγωγικός ή μη βήχας, το θωρακικό άλγος και η δύσπνοια. Επιπρόσθετα, ο ασθενής δύναται να παρουσιάσει και μη ειδικά συμπτώματα, όπως κακουχία, αδυναμία, κεφαλαλγία ή διάρροια. 
    Η ενεργητική ανοσοποίηση μέσω του πνευμονιοκοκκικού εμβολιασμού κατέχει σημαίνουσα θέση στη μείωση των ποσοστών αντιβιοτικής αντοχής στα ευρέως χρησιμοποιούμενα αντιβιοτικά και πιο ειδικά στη χώρα μας, όπου η κατάχρηση και λανθασμένη λήψη αντιβιοτικών αποτελεί μια συνήθη πρακτική. Τα συνιστώμενα εμβόλια είναι τα συζευγμένα και τα πολυσακχαριδικά, με διαφορετικό αριθμό και ορότυπους το καθένα, τα οποία  χορηγούνται με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και οδηγίες σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού. 

    Είναι πολύ σημαντικό οι ειδικές κατηγορίες ασθενών να επικοινωνήσουν με τον ειδικό ιατρό για το αναπνευστικό σύστημα, τον πνευμονολόγο-φυματιολόγο, και να προβούν σε εμβολιασμό έναντι του πνευμονιόκοκκου, με στόχο τη θωράκιση της υγείας τους.
   
 •  
 • Monday 01 Nov 2021

  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ) εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της και καταδικάζει απερίφραστα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα εις βάρος του Καθηγητή Πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου χθες το απόγευμα, σε τοπικό εστιατόριο της  Καλαμπάκας.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΠΟΣΚΕ εδώ:POSKE ANAKOINOSH.pdf 

   

   

                           

   

   
 • Sunday 31 Oct 2021
  Ως Ένωση Πνευμονολογων Ελλάδας καταδικάζουμε απερίφραστα την αήθη συμπεριφορά με ύβρεις και προπηλακισμούς στο πρόσωπο του Καθηγητή Θοδωρή Βασιλακόπουλου χθες το απόγευμα.

  Ανάλογες συμπεροφορές εναντίον όλων των εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας, εκτός από την ομόθυμη καταδίκη, απαιτούν και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών από την πολιτεία, με σκοπό τη διασφάλιση της απρόσκοπτης άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος, έχοντας ως συμμάχους την πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της τήρησης των θεσμών και της νομιμότητας.

  Η ειδικότητα της Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας απέδειξε οτι αποτελεί βασικότατο πυλώνα της ιατρικής επιστήμης ενάντια στον νέο κορονoϊό, έχοντας προσφέρει από την πρώτη στιγμή τα μέγιστα σε ήθος, ενσυναίσθηση και επιστημονική γνώση, με κύριο γνώμονα την προάσπιση και διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας της πατρίδας μας από κάθε βαθμίδα παροχής υπηρεσιών υγείας. 

   
 • Friday 29 Oct 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Η διαβίβαση των τιμολογίων μέσω της πλατφόρμας MyData στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ έχει χρονική έναρξη για όλους ανεξαιρέτως την 01/11/2021. Για το έτος 2021 δεν προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις σε περίπτωση μη διαβίβασης των σχετικών στοιχείων. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει στην Ελληνική Βουλή τη σχετική νομοθετική διάταξη που θα ορίζει επακριβώς το ύψος των προστίμων τα οποία θα επιβάλλονται σε μη τήρηση του νόμου.

  Πιο αναλυτικά:

  Οι συνάδελφοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δωρεάν εφαρμογή "timologio" (timologio.aade.gov.gr) μέσω προσωποποιημένων κωδικών που δημιουργήθηκε από την ΑΑΔΕ για την ψηφιακή έκδοση των τιμολογίων τους  και παρέχει σύγχρονη και  αυτόματη ενημέρωση.

  Τα δεδομένα τα οποία αφορούν σε λογιστικά αρχεία από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως και την ημερομηνία υποχρεωτικής ένταξης στην πλατφόρμα MyDATA δύνανται να διαβιβάζονται στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ έως και την 31η Μαρτίου 2022 για όλους ανεξαιρέτως.

  Αποκλειστικά  υπεύθυνος  για  την  αλήθεια, την ακρίβεια και την αποστολή των  εκδιδόμενων παραστατικών παραμένει  ο  χρήστης  της εφαρμογής.

  Για όσους εκδίδουν με χειρόγραφο τρόπο τα έσοδα τους δύναται η διαβίβαση των παραστατικών να γίνεται στα ηλεκτρονικά βιβλία της MyDATA έως την 20η του επόμενου μήνα μέσω της ειδικής φόρμα καταχώρισης.

  Δυνατότητα διαβίβασης στην πλατφόρμα MyDATA έχουν και οι ιδιωτικοί πάροχοι ηλεκτρονικών τιμολογήσεων οι οποίοι θα επιλεγούν από τον εκάστοτε συνάδελφο.

  Για  απορίες που θα λάβουμε εγγράφως, θα τις συγκεντρώσουμε και θα τις μεταβιβάσουμε προς απάντηση.
   
 • Wednesday 13 Oct 2021


  Τα μέλη του Δ.Σ.της Ε.Πν.Ελ. εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια για τον απροσδόκητο χαμό, του εξαίρετου συναδέλφου Νίκου Γραμματικόπουλου.

  Η σκέψη μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην οικογένεια του και στα αγαπημένα του πρόσωπα.
   
 • Monday 11 Oct 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στις 21:00 έγινε τηλεδιάσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας παρουσία τν εκπροσώπων των Ομίλων των διαγνωστικών εργαστηρίων και φορέων του υγειονομικού μετώπου.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ:DELTIO TYPOU 81021.pdf

   
 • Tuesday 05 Oct 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Επισυνάπτουμε προς ενημέρωσή σας :

  α) την επιστολή των Σωματείων ΠΦΥ (μεταξύ των οποίων και η ΠΟΣΚΕ) προς τον ΠΙΣ και τους Ι.Σ., για το Clawback

  β) το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ μετά την συνέντευξη της Πέμπτης για το θέμα του Clawback.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ:EPISTOLH PROS PIS11021.pdf POSKE DELTIO TYPOU11021.pdf

   
 • Thursday 30 Sep 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Σε συνέχεια της κοινής συνάντησης ΕΠΕ-ΕΠΝΕΛ, με τον Αν. Διοικητή ΕΟΠΥΥ Κ. Θεόδωρο Καλομοίρη και τον Προϊστάμενο Στρατηγικού Σχεδιασμού ΕΟΠΥΥ κ. Θεοφάνη Ρηγάτο, καταθέσαμε κοινές προτάσεις, οι οποίες θεωρούμε ότι θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας παροχής υγείας στους ασθενείς.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή εδώ:  EPE EPNEL EPISTOLH PROS EOPYY.pdf   

   
397 Αντικείμενα. Σελίδα 6/40
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10