Loading...
 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΚΕ

ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ  ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ  18-20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020.

Δείτε τις περισσότερες λεπτομέρειες

Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό

       


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Τετάρτη 02 Αύγ 2017

  Αξιότιμοι Κύριοι,  

  Το πιο κάτω υπόμνημα, συντάχθηκε και κατατίθεται στα πλαίσια του Σχεδίου Νόμου Μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), από τους επίσημους Πανελλήνιους Φορείς της Πνευμονολογίας, την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, έχει δε ως στόχο την ενημέρωση σας σχετικά με τον επιστημονικό ρόλο και την θέση που οφείλει να κατέχει ο Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, στην Κοινότητα και στην ΠΦΥ.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ: THESEIS EPE EPNEL AP 4463.pdf

   
 • Τετάρτη 02 Αύγ 2017

  Αξιότιμε Κε Γεν. Γραμματέα,   

  Στη συνέχεια της πρόσφατης συνάντησής μας ,σας υποβάλλουμε την πρότασή μας, σύμφωνα και με τις συζητήσεις μας, που αφορούντην κατά τη γνώμη μας ενδεδειγμένη αντιστοίχιση Πνευμονολόγων – Φυματιολόγωνανά χιλιάδες πληθυσμού στον ελληνικό χώρο, καθώς και τις απόλυτα ενδεδειγμένες περιοχές όπου η ύπαρξη Πνευμονολόγου - Φυματιολόγου, κρίνεται απόλυτααπαραίτητη.  

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυικά το κείμενο εδώ: TELIKH EPISTOLH BARDAROY 534.pdf

   
 • Τετάρτη 12 Ιούλ 2017

  Το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά λύπης διαπιστώσαμε,  την δημιουργία από συναδέλφους Πνευμονολόγους – Φυματιολόγους, τοπικών Ενώσεων/Σωματείων ξεχωριστών από την ΕΠνΕλ, γεγονός που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και ιδιαίτερα προβληματισμένους, ως προς την πορεία της ειδικότητάς μας. Υπενθυμίζουμε ότι σκοπός ιδρύσεως της ΕΠνΕλ αποτελεί η προαγωγή, η διεκδίκηση, η διαφύλαξη και ηπροάσπιση των κοινών επαγγελματικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών, οικονομικών και επιστημονικών συμφερόντων των Πνευμονολόγων –Φυματιολόγων όλης της χώρας.    

  Κατά την πολυετή  διαδρομήτης, η  ΕΠνΕλ, λειτουργεί κύρια, ως μια επαγγελματική Ένωση, με ενωτικές διαδικασίες, ανοικτή προς διαβούλευση σε κάθε άποψη και προβληματισμό των συναδέλφων, είτε νοσοκομειακών είτε ιδιωτών, ανεξάρτητη και απαλλαγμένη από μικροπρέπειες, προσωπικά συμφέροντα και διάθεση ατομικής προβολής, αλλά με αξίες όπως η εσωτερική δημοκρατική λειτουργία, η διαφάνεια, η ισότητα και η δημιουργική συνεργασία, όχι μόνο μεταξύ των μελών της αλλά και με άλλους επιστημονικούς φορείς, δημόσιους οργανισμούς και αρχές όπως ΠΟΣΚΕ, ΕΠΕ, Υπ. Υγείας, ΠΙΣ,ΙΣΑ, ΕΟΠΥΥ κλπ.  

  Για την επίτευξη του σκοπού αυτού κρίνεται απολύτως αναγκαίος ο συντονισμός και η ενιαία στόχευση των προσπαθειών, χωρίς κατακερματισμούς και διασπάσεις με γνώμονα την προστασία και την βελτίωση του κύρους της ειδικότητας μας.                           

   Η συμπόρευση όλων των Πνευμονολόγων-Φυματιολόγων, κάτω από μια επαγγελματική Ένωση θεωρείται περισσότερο αναγκαία από ποτέ, ειδικά τώρα που η επαγγελματική ανασφάλεια των συναδέλφων ολοένα και αυξάνεται και η Πνευμονολογία-Φυματιολογία, διαβάλλεται και απειλείται σε συρρίκνωση από λοιπές ειδικότητες. Η διάσπαση σε μικρότερες Ενώσεις/Σωματεία, δημιουργεί φωνές μικρής εντάσεως και ισχύος που αποδυναμώνουν τους κεντρικούς και θεσμικούς φορείς της ειδικότητας μας. Αντίθετα η ενδυνάμωση της ΕΠνΕλ και η εκπροσώπηση όλων των συναδέλφων (Άρθρο 20 Καταστ), ανεξαρτήτως εργασιακού χώρου και περιφέρειας), θεωρούμε ότι είναι ο μοναδικός και πλέον αποτελεσματικός τρόπος διασφάλισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων και δίκαιων διεκδικήσεων μας.  

  Το  ΔΣ

   
 • Πέμπτη 06 Ιούλ 2017

  Αγαπητοί Συνάδελφοι, 

  Στο διάστημα των τελευταίων ημερών , έγιναν προγραμματισμένες συναντήσεις μελών του Δ.Σ. της Ε.Πν.Ελ., με τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Γεωργακόπουλο και τον Αναπλ. Γεν. Γραμ. Υπ. Υγείας κ. Στ. Βαρδαρό, για θέματα σχετικά με την Συνταγογράφηση και τα Πρωτόκολλα των Αναπνευστικών Παθήθεσων, αλλά και για την αναγκαιότητα ύπαρξης των Πνευμονολόγων στην ΠΦΥ. 

  Στις συναντήσεις που έγιναν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Πν.Ελ, αντάλαξαν απόψεις με τους θεσμικούς παράγοντες του ΕΟΠΥΥ και του Υπ. Υγείας και κατέθεσαν τις προτάσεις της Ε.Πν.Ελ., στα προαναφερθέντα ζητήματα της ειδικότητας.

   
 • Τρίτη 27 Ιούν 2017

  Προς : ΕΟΠΥΥ

  Υπ' όψιν : Προέδρου Δ.Σ. κ. Σ. Μπερσίμη

  Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

  Στις ανακοινώσεις του ΕΟΠΥΥ στις 23/6/2017, αναρτήθηκαν οδηγίες προς τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς, σχετικά με τις ιατρικές επισκέψεις των ασφαλισμένων .

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ: AITHMA ANAKLHSHS.pdf

   
 • Τετάρτη 21 Ιούν 2017

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, για την απώλεια της αγαπητής συναδέλφου Νούση Ευαγγελίας, εκφράζειτα τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της.

   
 • Τετάρτη 07 Ιούν 2017

  Αγαπητέ Κε Συνάδελφε,

  Έχοντας λάβει γνώση της από 26-5-2017 επιστολής, με την  οποία δηλώσατε την παραίτηση σας από το Δ.Σ. της ΕΠΝΕΛ θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα :  

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικάτην επιστολή εδώ: PARAITHSH k. E. KOSMA - APANTHSH EPNEL.pdf

   
 • Τετάρτη 07 Ιούν 2017

  Αγαπητοί συνάδελφοι-μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης ΠνευμονολόγωνΕλλάδας,

  Με αυτή μου την επιστολή και ενόψει της συνεδρίασης της31/5/2017 υποβάλλω την παραίτηση μου από μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας μας. Οιλόγοι της παραίτησης μου, λίγους μήνες μετά την εκλογή του νέου Δ.Σ. είναι δύο,οι εξής: 

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή εδώ: PARAITHSH k. E. KOSMA.pdf

   
 • Τρίτη 06 Ιούν 2017

  Αγαπητοί Συνάδέλφοι,  

  Το επισυναπτόμενο  υπόμνημα, συντάσσεται στα πλαίσια του Σχεδίου Νόμου Μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και έχει ως στόχο την ενημέρωση σας, όσον αφορά τον επιστημονικό ρόλο που οφείλει να διαδραματίζει ο Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, στην κοινότητα και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

  Παρακαλούμε για σχόλια ή παρατηρήσεις επί των θέσεων της Ε.Πν.Ελ.,στο e-mail: info@epnel.gr μέχρι και την Τετάρτη 14/6/2017.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ: PROTASH GIA PFY EPNEL.pdf

   
 • Τρίτη 30 Μάι 2017

  Κατά τη συνάντηση των μελών της ΠΟΣΚΕ, 30/5/2017,συζητήθηκαν τα πιο κάτω θέματα :

  Έγινε ενημέρωση και τέθηκαν οι προβληματισμοί, για το νέο σχεδιαζόμενο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Σε γενικές γραμμές το προτεινόμενο μοντέλο λειτουργίας της ΠΦΥ στη χώρα μας, θεωρείται απ’ όλους τους φορείς μη λειτουργικό και ανεδαφικό, δεδομένου ότι κατά κύριο και βασικό λόγο, αποκλείει από την ΠΦΥ, τον ειδικό Ιατρό, ο οποίος σήμερα αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του Συστήματος.

  Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ, ενημέρωσε ότι το είδος των συμβάσεων, δεν έχει ακόμα διευκρινισθεί, μια και το θέμα τελεί ακόμα υπόδιαπραγμάτευση.

  Έγινε συζήτηση για τον συσχετισμό αναγραφής φαρμάκων σε σύνδεση με ICD-10 και ειδικότητα και επίσης συζητήθηκε διεξοδικά το πρόβλημα «κλήσης προς παροχή εξηγήσεων» για διαφόρους λόγους από τον ΕΟΠΥΥ, σε συναδέλφους.

  Θέση της Ομοσπονδίας είναι η συμμετοχή ενός εκπροσώπου του ΠΙΣ/ελευθ. επαγγελματίαστις επιτροπές εξετάσεων ειδικοτήτων.

  Θέση της Ομοσπονδίας, υπό τις σημερινές δεδομένες συνθήκες της χώρας, είναι ότι στηνΠΦΥ θα πρέπει να συμμετέχουν όλες οι ειδικότητες.

   
262 Αντικείμενα. Σελίδα 9/27
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13