Loading...
 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΚΕ


Ιωάννινα 16 – 19 Σεπτεμβρίου 2021
Ξενοδοχείο Du lac

Για περισσότερες πληροφορίες: www.respiratory-ioannina.gr

Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό

       


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Τετάρτη 05 Δεκ 2018

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Πνευμονολογικών της Novartis θα παρέχει στους επαγγελματίες υγείας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά τους καθηγητές Wisia Wedzicha – (Ηνωμένο Βασίλειο) και Kai Beeh (Γερμανία) να συζητούν με θέμα: ‘Συστάσεις ομοφωνίας GOLD 2019: Ενημέρωση για την πρόσφατη αναθεώρηση των συστάσεων ομοφωνίας GOLD και η επίδρασή της στην καθημερινή κλινική πράξη’

  Η διαδικτυακή διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

  Θα έχει συνολική διάρκεια 60’ και θα δώσει την ευκαιρία σε όσους την παρακολουθήσουν να εκφράσουν ΄ζωντανά’ τις απόψεις τους, τα σχόλιά τους καθώς και να θέσουν τις ερωτήσεις τους, στους εισηγητές.

  Ημέρες και ώρες προβολής:

  Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

         18.00 – 19.00

         22.00 - 23.00

  Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

         11.00 – 12.00

         13.00 – 14.00                                                                                   

  Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα  εδώ:PROSKLHSH GIA WEBINAR.pptx

  Μπορείτε να εγγραφείτε στο παρακάτω link:

  https://www.dorier-hybrid.com/nvs/spotlight/regportal/

   

   

   

   
 • Δευτέρα 12 Νοέ 2018

  Αγαπητοί Συνάδέλφοι,

  Σας ενημερώνουμε ότι λόγω προβλημάτων και ασαφειών στο νέο ΕΚΠΥ, εστάλη στον ΕΟΠΥΥ το επισυναπτόμενο κείμενο, το οποίο και θα συζητηθεί με τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Γεωργακόπουλο, σε προγραμματιζόμενη συνάντηση την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο παρακάτω:EOPYY.pdf

   
 • Παρασκευή 03 Αύγ 2018

  Σε συνέχεια της από 31/7/2018 επιστολής μας προς τον ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας για το σύστημα παραπομπών, στις 1/8/2018 εξεδόθη ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας στην οποία διευκρινίζεται ότι:

  «Το σύστημα παραπομπών από τον οικογενειακό γιατρό σε άλλες υπηρεσίες του ΕΣΥ ή σε συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς ειδικοτήτων είναι γνωστό ότι θα εφαρμοστεί σταδιακά από 1/1/2019 αναλογικά με το επίπεδο κάλυψης του πληθυσμού από οικογενειακούς ιατρούς. Μέχρι τότε οι ασφαλισμένοι θα εξακολουθήσουν να επισκέπτονται δωρεάν και χωρίς παραπεμπτικό τους συμβεβλημένους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. 

  Τέλος επισημαίνεται ότι τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά  θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται χωρίς καμιά παραπομπή, σε όλες τις Μονάδες της Πρωτοβάθμιας (ΤΟΜΥ, Κέντρα Υγείας, πρώην μονάδες ΠΕΔΥ, Περιφερειακά Ιατρεία)  και Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης (Νοσοκομεία)». 

  Μπορείτε να διαβάσετεαναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ:D. TYPOY POSKE 2.8.18.pdf

  Μπορείτε να διαβάσετεαναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Υπ. Υγείας εδώ:

  http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/5686-dieykrinhseis-gia-to-neo-systhma-symbasewn-toy-eopyy-me-oikogeneiakoys-giatroys.

   
 • Τετάρτη 25 Ιούλ 2018
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
   
        Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας (Ε.Πν.Ελ.),  επιθυμεί να ενημερώσει  τους πληγέντες συνανθρώπους μας, των περιοχών της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, για τα εξής: Η αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, δύναται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην Υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα όσων πάσχουν από Χρόνια Αναπνευστικά Προβλήματα Υγείας, όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, το εμφύσημα ή το βρογχικό άσθμα.
   
  Η εισπνοή πυκνού καπνού μπορεί να προκαλέσει σειρά συμπτωμάτων όπως   πόνο στο στήθος, έντονο βήχα, φλέγμα, συριγμό, δυσκολία στην αναπνοή αλλά και ερεθισμό στα μάτια και ρινική καταρροή, . Οι πιο ευαίσθητες ομάδες είναι τα παιδιά ( μέχρι την ηλικία των 14 ετών ), οι έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, καθώς και τα άτομα άνω των 65 ετών.
  Θέλουμε να συμβουλέψουμε τα άτομα που πάσχουν από νοσήματα του αναπνευστικού, να μειώσουν στο μέτρο του δυνατού την έκθεση στον καπνό & να παραμείνουν σε καλά αεριζόμενους χώρους, διατηρώντας τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά.
   
  Παράλληλα, ιδιαίτερη σύσταση γίνεται ώστε να μην παραμελούν την τακτική λήψη των εισπνεόμενων φαρμακευτικών σκευασμάτων τους, ενώ σε περίπτωση επιδείνωσης των συμπτωμάτων τους, να επικοινωνούν άμεσα με τον γιατρό τους, για ιατρική συμβουλή.
   

  Για το  Δ.Σ. της Ε.Πν.Ελ.

   

  Ο  Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας
  Αναστ. Τσάτσος                                     Γερασ. Απολλωνάτος
   

   

   
 • Πέμπτη 19 Ιούλ 2018

  Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης σύμφωνα με την από 17/7/2018 απόφαση του ΔΣ του ΙΣΑ,  συγκάλεσε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου την πρώτη σύσκεψη της ομάδας εργασίας των  εκπροσώπων των επαγγελματικών ενώσεων των ιατρών για  το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που προβλέπει μεταξύ άλλων την υποχρεωτική παραπομπή από τον οικογενειακό στον ειδικό γιατρό (gatekeeping).

  Στην σύσκεψη παραστάθηκαν ο Ταμίας του ΙΣΑ και Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ κ. Φώτιος Πατσουράκος, ο πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος και Γενικός Γραμματέας της ΠΟΣΚΕ κ. Αναστάσιος Τσάτσος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής κ. Κωνσταντίνος Νταλούκας, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής κ. Παναγιώτης Μπουρλίδης, ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος κ. Ανδρέας Πάγκαλης, ο Γραμματέας της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής κ. Δημήτριος Φούσκας,   ο Υπεύθυνος Ενημέρωσης και Κινητοποίησης της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος κ. Αντώνης Αντωνιάδης.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ: 

  http://www.isathens.gr/syndikal/7990-o-isa-enonei-tis-dynameis-toy-me-tis-epaggelmatikes-enoseis-gia-thn-diasosi-ton-pfy.html

   
 • Παρασκευή 08 Ιούν 2018

   

  Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αγαπητού Ιατρού, Δάσκαλου και Ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Χατζησταύρου.

  Το έργο του, η διδασκαλία του και η συνολική προσφορά του στην Πνευμονολογική κοινότητα, σε συνδυασμό με το ήθος του, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα, στη μνήμη των μαθητών και των συναδέλφων του.

  Η εξόδιος ακολουθία, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 στις 18:00, από τον Ιερό Ναό Παναγίας Παντοβασίλισσας, στη Ραφήνα.

  Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, θα καταθέσει στη μνήμη του, 100€ στην Εθελοντική Διακονία Ασθενών, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας.

   

   
 •  
 •  
 • Πέμπτη 24 Μάι 2018

  Αγαπητοί Συνάδέλφοι,


  Σε εφαρμογή της νέας νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR), με ισχύ από τις 25 Μαΐου του 2018, εάν δεν επιθυμείτε να συνεχίσετε να λαμβάνετε ενημερώσεις και νέα της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, μπορείτε να στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@epnel.gr, αίτημα διαγραφής σας από τη λίστα παραληπτών.

   
 • Πέμπτη 17 Μάι 2018

  Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

  Παρακαλώ δείτε την επιστολή που στάλθηκε στον ΕΟΠΥΥ και τον Υπ. Υγείας με θέμα:“ Κοινές θέσεις ΕΠΕ-Ε.Πν.Ελ. για τη διαχείριση ασθενών με αναπνευστικές παθήσεις”

  Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή εδώ:4574_EOPYY_EPE_EPNEL.pdf

   
341 Αντικείμενα. Σελίδα 13/35