Loading...
 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΚΕ

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑ
Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας
Αθήνα, 11 & 12 Ιουνίου 2021

Δείτε το Τελικό Πρόγραμμα     Για περισσότερες πληροφορίες: www.epnelrespiratory-athens.gr

Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό

       


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Πέμπτη 28 Μάι 2020

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

   Παρακαλούμε πολύ για την τοποθέτησή σας, όσον αφορά τη δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμακευτικών σκευασμάτων της ειδικότητάς μας, από συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων, όπως εκείνη της Παθολογίας και της Γενικής Ιατρικής, χωρίς να απαιτείται η ακολουθία του πρωτοκόλλου ΧΑΠ, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η υποχρεωτική διενέργεια & καταγραφή των αποτελεσμάτων του λειτουργικού ελέγχου της αναπνοής (σπιρομέτρηση), κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή εδώ: AP694 PROS EPE.pdf

   
 • Τρίτη 12 Μάι 2020

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ)το οποίο οδηγει στην απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) στην "Καρδιοπνευμονική Αποκατάσταση και Αποκατάσταση Παρχόντων ΜΕΘ" για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Την διοικητική υποστήριξη του ΠΜΣ ασκεί η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  Το πρόγραμμα οργαώνεται από την Α Πνευμονολογική Κλινική του ΕΚΠΑ και έχει έδρα το νοσοκομείο "Η ΣΩΤΗΡΙΑ"

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την προκύρηξη εδώ:PROKHRYXH.pdf

   
 • Τρίτη 05 Μάι 2020
  Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος - 5 Μαΐου 2020

  Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την πρώτη Τρίτη του Μαΐου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Άσθματος.  Το φετινό μήνυμα της Ημέρας «EnoughAsthmaDeaths» στόχο έχει την ευαισθητοποίηση όλων, ώστε να μην υπάρχουν άλλοι θάνατοι από άσθμα.

   Τι είναι το άσθμα;                                                                                                                       

  Το άσθμα είναι μια από τις πιο συχνές, χρόνιες μη μεταδοτικές νόσους και αφορά περί  τα 334 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

  Πρόκειται για μια χρόνια νόσο του αναπνευστικού συστήματος, με σποραδικό χαρακτήρα. Συχνά ξεκινά στην παιδική ηλικία, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και στην ενήλικη ζωή και αφορά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ: ASTHMA.pdf

   
 • Τρίτη 05 Μάι 2020

  Από τις 4  Μαΐου ως χώρα έχουμε εισαχθεί στη νέα πραγματικότητα ως πολίτες με νέους κανόνες και τρόπους συμπεριφοράς να έχουν υιοθετηθεί στην καθημερινότητα μας. Η τήρηση των κανόνων υγιεινής και αναπνευστικής υγιεινής, η σωματική απόσταση στο ελάχιστο των 1,5 μέτρων, η αποφυγή του συγχρωτισμού και ο κατ΄οίκον περιορισμός σε συμπτώματα συμβατά με νόσο covid 19 αποτελούν τα κυριότερα μέτρα ελέγχου διασποράς του νέου ιού στην κοινότητα.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά όλο το κείμενο εδώ:MASKA COVID19.pdf

   
 • Πέμπτη 30 Απρ 2020

  Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

     Με την ευκαιρία αναδιαμόρφωσης και ενίσχυσης του χώρου της Δημόσιας Υγείας με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση και θεραπευτική αντιμετώπιση όλων των ασθενών, παρακαλούμε πολύ για τις άμεσες ενέργειες σας για την κάλυψη με Πνευμονολόγους & Πνευμονολογικές Κλινικές ή πλήρως οργανωμένα Πνευμονολογικά Τμήματα, όλων των Πρωτοβάθμιων, Δευτεροβάθμιων και Τριτοβάθμιων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, ώστε να καταστεί δυνατή, η καλύτερη και ορθολογικότερη διαχείριση των καταστάσεων που προέκυψαν, λόγω της πανδημίας Covid 19. Η υποστελέχωση των Πνευμονολογικών Κλινικών η/και Πνευμονολογικών Τμημάτων σε πλείστα όσα Νοσοκομεία της χώρας, αν και έχει πολλαπλώς καταγραφεί στο παρελθόν, τη δεδομένη χρονική στιγμή, αποτυπώνεται περισσότερο εμφανής από ποτέ, ενώ  ταυτόχρονα η έλλειψη Πνευμονολόγων σε πολλές δομές ΠΦΥ, που κάλλιστα μπορούν να ελέγξουν και να κατευθύνουν ύποπτα ή μη περιστατικά, είναι διαπιστωμένη. Παρακαλούμε όπως δραστηριοποιούμενοι άμεσα προβείτε σε,

  Μπορείτε να διαβασέτε αναλυτικά την επιστολή εδω:AP691 EPISTOLH PROS YP YGEIAS.pdf


   
 • Τρίτη 14 Απρ 2020

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Το φετινό Πάσχα θα είναι πολύ διαφορετικό από όσα έχουμε ζήσει ως τώρα.

  Το μήνυμα όμως της Ανάστασης του Κυρίου, στις δύσκολες στιγμές που ζούμε, γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρο, γιατί κομίζει την ελπίδα της δικής μας Ανάστασης.

  Ευχόμαστε από τα βάθη της καρδίας μας, τα Πάθη του Κυρίου, η θυσία της Σταύρωσης και η λύτρωση της Ανάστασης, να καθοδηγούν τη σκέψη μας και να χαρίσουν σε όλους μας Υπομονή, Επιμονή, Υγεία, Ελπίδα και Αγάπη για τον συνάνθρωπό μας.

  Καλή Ανάσταση  και να ανταμωθούμε γρήγορα,... χωρίς μάσκες και περιορισμούς.

   
 • Τρίτη 14 Απρ 2020

                                                                                      

  Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας

  Κοινοποίηση:

  - Υπουργό Υγείας, κ. Β. Κικίλια

  - Υφυπουργό Υγείας, κ. Β. Κοντοζαμάνη

  - Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, κ. Π. Πρεζεράκο                                           

  - Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ι. Κωτσιόπουλο

  - Επιστημονικά υπεύθυνοι ΕΟΔΥ, Καθηγητή κ. Σ. Τσιόδρα

  - Εκλέκτορες Π.Ι.Σ.

  - Ιατρικές Εταιρείες της χώρας 

  Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

  Έχοντας συμπληρώσει περίπου τέσσερις εβδομάδες από τον περιορισμό της λειτουργίας μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και καθώς αφενός η νοσηρότητα των υπολοίπων παθήσεων πλην COVID-19 είναι παρούσα και η πανδημία εξαπλώνεται με διαχειρίσιμο ρυθμό, θεωρούμε αναγκαίο να αναπροσαρμόσουμε τη λειτουργία μας.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά της επιστολή ΠΙΣ προς ΙΣΑ εδώ:EPISTOLH PIS PROS ISA.pdf 

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις οδηγίες για χρήση μέσων ατομικής προστασίας εδώ:ODHGIES PIS.pdf

   
 • Τρίτη 14 Απρ 2020
  Αξιότιμοι κ. Υπουργοί, κ. Δοικητά, Πρόέδρε, Αντιπρόεδρε,

  Με την πανδημία COVID-19 σε πλήρη εξέλιξη, οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί -εργαστήρια-πολυϊατρεία, παραμένουν πιστοί στο καθήκοντους και στον όρκο τους και διατηρούν ανοικτές τις μονάδες ΠΦΥ για να εξυπηρετούν τα επέιγοντα και δοβαρά χρόνια περιστατικά, που χρήζουν επανέλεγχο.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή εδώ:CLAWBACK.pdf


   
 • Δευτέρα 30 Μάρ 2020

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας κατόπιν επικοινωνίας με τον Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων, ενημερώνει τα μέλη της ότι ο Σύλλογος προσφέρει στα μέλη μας και στους ασθενείς τους δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη για το χρονικό διάστημα που διαρκούν τα μέτρα για τον κορονοϊό.

  Στοιχεία επικοινωνίας στο email seksociology@gmail.com προς αποστολή των αιτημάτων με τα προσωπικά στοιχεία του πνευμονολόγου-φυματιολόγου ή των ασθενών.

   
 • Τετάρτη 18 Μάρ 2020

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Ο ΙΣΑ καλεί τους ιδιώτες γιατρούς της ΠΦΥ να παραμείνουν στις επάλξεις, διατηρώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους για να προστατέψουν τους ασθενείς και να συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από τις επιπλοκές των χρόνιων περιστατικών.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο τύπου του ΙΣΑ εδώ:

  https://www.isathens.gr/syndikal/8978-idiotes-iatroi-pfy.html

   

   
330 Αντικείμενα. Σελίδα 7/33
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11