Loading...
 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΚΕ


Ιωάννινα 16 – 19 Σεπτεμβρίου 2021
Ξενοδοχείο Du lac

Για περισσότερες πληροφορίες: www.respiratory-ioannina.gr

Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό

       


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Τρίτη 07 Σεπ 2021
  Αγαπητοί συναδέλφοι,

  Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την προκήρυξη για θέσεις Πνευμονολογίας εδώ :PROKHRYXH NEW.pdf
   
 • Τετάρτη 01 Σεπ 2021

  Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας θα ήθελε να συγχαρεί θερμά την εξαίρετη συνάδελφο Πνευμονολόγο-Φυματιολόγο Μίνα Γκάγκα για την ανάληψη των καθηκόντων ως η νέα Αναπλ. Υπουργός Υγείας, εκφράζοντας θερμές ευχές για κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει σε μία κρίσιμη υγειονομική περίοδο για τη χώρα μας. 

   
 • Παρασκευή 16 Ιούλ 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι, 

  Επισυνάπτουμε επιστολή προς τον Υπουργείο  Υγείας, για το αφορολόγητο οικονομικό κίνητρο στους συναδέλφους αναισθησιολόγους,  ανεξαρτήτου βαθμίδας στο ΕΣΥ, και ειδικευόμενους ειδικότητας αναισθησιολογίας, ύψους 400 ευρώ για τους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ και 250 ευρώ για τους ειδικευόμενους μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022 και όχι προς όλους τους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι εργάστηκαν και εξακολουθούν να προσφέρουν τα μέγιστα στους χρήζοντες υπηρεσιών υγείας υπό συνθήκες πανδημίας.

  Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή εδώ:AP 492 EPISTOLH PROS YP.YGEIAS.pdf

   
 • Δευτέρα 12 Ιούλ 2021
  Αγαπητοί συνάδελφοι ,

  Την Πέμπτη 08/07/2021 στον ΕΟΠΥΥ πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση του Αναπληρωτή Διοικητή ΕΟΠΥΥ κου Καλομοίρη Θεόδωρου και του Προϊστάμενου Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού κου Θεοφάνη Ρηγάτου με μέλη ΔΣ της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας και της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Από την Ε.Πν.Ελ παρευρέθηκαν η Πρόεδρος, κα Σταματούλα Τσικρικά, ο Αντιπρόεδρος κος Αναστάσιος Τσάτσος, το μέλος ΔΣ κος Μάνος Ζαχαριάδης και από την ΕΠΕ το μέλος ΔΣ κα Παρασκευή Κατσαούνου.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα που αφορούν στον αριθμό και στην ένταξη επιπρόσθετων συνταγογραφούμενων εξετάσεων, ένταξη εξετάσεων που αφορούν στην πρόληψη, στην ανακοστολόγηση των ιατρικών πράξεων, στις νέες συμβάσεις ΕΟΠΥΥ, στα φάρμακα υψηλού κόστους, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς ΕΟΠΥΥ, καθώς και στα επίκαιρα ζητήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα οποία άπτονται της ειδικότητας.  

  Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν νέες διαβουλεύσεις και συναντήσεις εκπροσώπων Ε.Πν.Ελ και ΕΠΕ με τους θεσμικούς φορείς του ΕΟΠΥΥ. 
   
 • Παρασκευή 18 Ιούν 2021


  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο:"Ενδιαφέρουσες Κλινικές Περιπτώσεις στην εποχή του Covid-19", στις 26 Ιουνίου 2021, και ώρα 18:00

  Ιστοσελίδα: https://www.projector-web.gr/Conco/gr/icu2021

  E – mail: asoubasakou@concopco.com

   
 • Δευτέρα 31 Μάι 2021
   
  Κάθε χρόνο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τιμά την 31η Μαΐου ως την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος με στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό ως προς τις βλαβερές συνέπειες της καπνιστικής έξης. Το φετινό μήνυμα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας όπως αποτυπώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και έτερους οργανισμούς Υγείας είναι «Δεσμεύομαι και Σταματώ» από τον καπνό και τα λοιπά καπνικά προϊόντα.  

  Κάθε χρόνο, περισσότερα από 8 εκατομμύρια άτομα χάνουν τη ζωή τους από το κάπνισμα, ενώ τους τελευταίους μήνες σε παγκόσμιο επίπεδο, η πανδημία του νέου ιού ανέδειξε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη θωράκισης της υγείας των πνευμόνων. Ο εθισμός στην νικοτίνη σε νεαρή ηλικία και πριν την εγκατάσταση της πλήρους συνειδητοποίησης και απόκτησης γνώσης των επιπτώσεων της στον ανθρώπινο οργανισμό, την καθιστά εκτός από επικίνδυνη και πιθανά δύσκολη και επίπονη τη διαδικασία απεξάρτησης και διακοπής της στην μετέπειτα ζωή. Εξίσου σημαντικό είναι οι καπνιστές να ενημερωθούν για τις επιπτώσεις και για τις βλαβερές συνέπειες του παθητικού και του τριτογενούς καπνίσματος.
    
  Τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος τόσο σε δημόσιες όσο και ιδιωτικές δομές υγείας είναι σε θέση να βοηθήσουν ολιστικά και με επιστημονικά τεκμηριωμένους τρόπους τους καπνιστές να απαλλαγούν από τον εθισμό και να βελτιώσουν κυρίως την αναπνευστική τους υγεία.

  Οι πνευμονολόγοι-φυματιολόγοι διαθέτουν πολυετή εμπειρία στις τεχνικές και στη θεραπεία προσπάθειας διακοπής του καπνίσματος, ενώ παράλληλα δύναται να ελέγξουν την αναπνευστική  λειτουργία και να διαγνώσουν την πνευμονολογική πάθηση, εφόσον έχει ήδη εγκατασταθεί βλάβη.

  «Μην το αναβάλλετε άλλο! Διακόψτε σήμερα!! Επισκεφτείτε έναν πνευμονολόγο και ενημερωθείτε για τη διαδικασία διακοπής!»

   

   
 • Δευτέρα 10 Μάι 2021

   

  Για περισσότερες πληροφορίες: www.winrespmed2021.gr

   
 • Τετάρτη 05 Μάι 2021
   Η Παγκόσμια Ημέρα του Άσθματος, εορτάζεται την πρώτη Τρίτη του Μαΐου, κάθε έτους και καθιερώθηκε για την ενημέρωση του κοινού για αυτή τη διαδεδομένη ασθένεια του Αναπνευστικού συστήματος.

  Τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι το 8,6% του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα έχει άσθμα. Η λέξη άσθμα προέρχεται ετυμολογικά από το ρήμα άω που σημαίνει φυσώ. Το Άσθμα είναι μια χρόνια πάθηση που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των αεραγωγών η οποία προκαλεί παροδική στένωση των βρόγχων που εμφανίζεται ως εξής: ξηρός βήχας που επέρχεται αυτομάτως ή ύστερα από σωματική άσκηση, συρίττουσα αναπνοή - το γνωστό “σφύριγμα ή βράσιμο” στο στήθος-, αίσθημα δύσπνοιας και εύκολη κόπωση καθώς και νυχτερινά συμπτώματα που ξυπνούν το άτομο τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα συμπτώματα αυτά, μπορεί να επιδεινώνονται αναλόγως του χώρου στον οποίο βρίσκεται ο ασθενής: στη δουλειά όταν εισπνέει χημικά, καπνό, σκόνη ή αέρια, σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο όταν υπάρχει κρύος ή ξηρός αέρας, σε μέρη με αλλεργιογόνα (πχ γύρη, ακάρεα οικιακής σκόνης, μούχλα, τρίχωμα ζώων).

  Η διάγνωση για το άσθμα γίνεται αποκλειστικά́ και μόνο από ειδικό γιατρό που είναι ο Πνευμονολόγος. Απαιτείται κλινική εξέταση που περιλαμβάνει λήψη ιστορικού, φυσική εξέταση, καταγραφή των συμπτωμάτων και της βαρύτητας τους καθώς και έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας με ειδικές εξετάσεις  όπως η σπιρομέτρηση, ο απεικονιστικός έλεγχος, ειδικός αιματολογικός έλεγχος καθώς και διενέργεια δερματικών δοκιμασίων δια νυγμού (skin prick tests).

  Η θεραπεία στοχεύει στον περιορισμό και την ανακούφιση από τα συμπτώματα και είναι εξατομικευμένη για κάθε ασθενή. Με τις θεραπευτικές επιλογές που υπάρχουν, το Άσθμα μπορεί να αντιμετωπιστεί με εξαιρετικά αποτελέσματα, στη μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία θεραπευτική παρέμβαση σήμερα, που να επιφέρει οριστική ίαση του Άσθματος.

  Η Προέδρος                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

  Σταματούλα Τσικρικά                                                             Δημήτριος Γράσσος

   

   

   
 • Δευτέρα 26 Απρ 2021

  Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, 

  Σας καλούμε άμεσα να τροποποιήσετε την ΚΥΑ για τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας και να αποκαταστήσετε την αδικία εις βάρος των Ιατρών του ιδιωτικού χώρου, επιτρέποντας τις μετακινήσεις και προς όλες τις ιδιωτικές δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Υγείας με αιτιολογημένη γνωμάτευση του Ιατρού, ο οποίος ασφαλώς και θα φέρει την ευθύνη.  
  Συγκεκριμένα θεωρούμε κατάφορη αδικία εις βάρος του ιδιωτικού Υγειονομικού χώρου, της αναγραφής στην ΚΥΑ αριθμ.Δ1α/ΓΠ.οικ.26044/23-4-21, ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις ασθενών έως 10/5/2021 προς οποιαδήποτε ιδιωτική δομή, κλινική ή ιατρείο και επιτρέπονται μόνο προς Δημόσιες δομές και με σχετική γνωμάτευση από αυτές, ιδιαίτερα μάλιστα, αν εστιάσουμε στην Ελληνική επαρχία και όχι στις μεγαλουπόλεις και τις πρωτεύουσες των νομών. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή, συμπεραίνεται ότι οι Ιατροί του ιδιωτικού χώρου, οι οποίοι στην ουσία στηρίζουν την ΠΦΥ και οι οποίοι είναι η μεγάλη πλειοψηφία του ιατρικού σώματος, θεωρούνται εκ προοιμίου αναξιόπιστοι και πιθανόν εκδίδουν μη αληθείς γνωματεύσεις, ενώ παράλληλα με την εν λόγω ΚΥΑ παραβλέπεται η θεσμοθετημένη αρχή της ισονομίας ανάμεσα σε δημόσιους και ιδιώτες λειτουργούς Υγείας.
   
  Συμπερασματικά, καλείσθε Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί όπως άμεσα παρέμβετε και τροποποιήσετε την αναφερόμενη ΚΥΑ και αποκαταστήσετε την κατάφορη αδικία εις βάρος των ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών του ιδιωτικού χώρου της ΠΦΥ.

   

   
 •  
355 Αντικείμενα. Σελίδα 3/36
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10