Loading...
 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΚΕ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το ετήσιο συνέδριο της Ε.Πν.Ελ. θα διεξαχθεί από 30 Μαϊου - 02 Ιουνίου 2019, στο ξενοδοχείο Royal Olympic, αίθουσα Καλλιρόη, στην Αθήνα.

Δείτε τις παρουσιάσεις του Συνεδρίου

Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό

       


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Παρασκευή 24 Μάρ 2017

  Αγαπητοί  Συνάδελφοι,

    Στα πλαίσια συμμετοχής μου σε Επιτροπή  φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ, στην Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού, μου ζητήθηκε στις 20/2/2017, από το Τμήμα  Επιχειρησιακού Σχεδιασμού & Προγραμματισμού Αναπτυξιακών Έργων της Δ/νσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ,  η γνώμη για την “διόρθωση” των ιατρικών πράξεων της ειδικότητάς μας.

    Μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο της ΕΠΕ κ. Τουμπή και σε συνεργασία με τους κ.κ. Μπακάκο και Κουλούρη, διορθώθηκαν όλες οι υφιστάμενες και κοστολογημένες εξετάσεις της Πνευμονολογίας, κάποιες εξ’ αυτών διαγράφηκαν ενώ για  κάποιες άλλες έγιναν προτάσεις ορθής επαναδιατύπωσης.                          

  Το τελικό κείμενο έγινε αποδεκτό και από τον Γεν. Γραμματέα  της ΕΠΕ & υπεύθυνο  για την ΧΑΠ & το Άσθμα,  κ. Βασιλακόπουλο και κατατέθηκε στον ΕΟΠΥΥ σήμερα 23/3/2017, για έλεγχο και εφαρμογή.

  Εκφράζοντας τις ευχαριστίες μου, προς όλους όσους συνέβαλαν σ’ αυτή τη διαδικασία, θα σας ενημερώνω για την πορεία του θέματος και την ένταξή του, από την ΗΔΙΚΑ, στην Ηλεκτρον. Συνταγογράφηση.

  Με φιλικούς χαιρετισμούς,

  Τάσος Τσάτσος 

   
 • Παρασκευή 24 Μάρ 2017

  Η 24η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης, με σκοπό να υπενθυμίζει σε όλους μας ότι το πρόβλημα της φυματίωσης εξακολουθεί να υπάρχει και θα πρέπει να συνεχίζεται αμείωτη η προσπάθεια για την πρόληψη και τον έλεγχο της νόσου.

  Η φυματίωση είναι λοιμώδης νόσος που οφείλεται στο μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης και μεταδίδεται αερογενώς από άτομα που πάσχουν από ενεργό μεταδοτική μορφή της νόσου.  Η φυματίωση συνεχίζει να αποτελεί μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας παγκοσμίως. Εκτιμάται ότι το ένα τρίτο του πληθυσμού της γης έχει μολυνθεί από το μυκοβακτηρίδιο και ότι ο ένας στους δέκα από τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί πρόκειται να εμφανίσει ενεργό νόσο στη διάρκεια της ζωής του. 

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δέλτιο Τύπου εδω: WORLD TB DAY 2017.pdf

   
 • Τετάρτη 01 Μάρ 2017

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

  ΘΕΜΑ: Συνάντηση με πρόεδρο ΕΟΠΥΥ για ληξιπρόθεσμα και clawback

   

  Μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ.Μπερσίμη Σωτηρίου έγινε συνάντηση των προέδρων της ΠΟΣΚΕ κ.Πατσουράκου Φωτίου και ΠΟΣΙΠΥ κ.Χατζηπαναγιώτου Θεόδωρου για ενημέρωση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και το clawback.

  Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ταμείων προ ΕΟΠΥΥ αλλά και της οφειλής του ΕΟΠΥΥ του 10% των επισκέψεων 2012-2015 ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ενημέρωσε ότι είναι σε εξέλιξη η ενταλματοποίηση του 10% των επισκέψεων του έτους 2012 και 2013 και σε συνέχεια των επομένων ετών.  Για τα ταμεία προ του ΕΟΠΥΥ το ΤΑΠΟΤΕ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΟΠΑΔ είναι στο στάδιο οριστικοποίησης και ενταλματοποίησης, ενώ για τα υπόλοιπα ταμεία υπήρξε σύσκεψη με τον ΕΦΚΑ για την περαιτέρω εκκαθάριση τους καθώς έχουν περιέλθει σε αυτόν.  Βάσει νόμου η καταληκτική ημερομηνία είναι η 30/6/2017.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κέιμενο εδώ: DELTIO TYPOY 1.3.17.pdf

   
 • Τετάρτη 15 Φεβ 2017

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Το επισυναπτόμενο ΦΕΚ, αφορά όσους από τους συναδέλφους εμπλέκονται στην Ιατρική της Εργασίας και σχετίζεται με δημιουργία καταλόγου Ιατρών Εργασίας.

  Καταληκτική  ημερομηνία δήλωσης 24/2/17.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικα το ΦΕΚ ΕΔΩ: FEK 157.pdf

   
 • Δευτέρα 13 Φεβ 2017

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Επισυνάπτουμε το ψηφοδέλτιο και τις πληροφορίες για την διαδικασία της επιστολικής ψήφου.

  Μέχρι επτά (7) σταυρούς μπορείτε να βάλετε. 

  Μπορείτε να εκτυπώσετε το φηφοδέλτιο και διαβάσετε αναλυτικά τις πληροφορίες για την διαδικασία εδώ: PSIFODELTIO.pdf,  ENHMEROSH GIA EPISTOLIKH PSIFO.pdf

   

   

   
 • Τρίτη 07 Φεβ 2017

                                         Αθήνα 07/02/2017                                           

   

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Στις 11 Φεβρουαρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 Αθήνα, στα πλαίσια του Ετήσιου Συνεδρίου της Ε.Πν.Ελ., εκλογοαπολογιστική  συνέλευση της Ένωσης και στη συνέχεια θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και της νέας Ελεγκτικής Επιτροπής της Ε.Πν.Ελ.

  Τα ψηφοδέλτια τα οποία θα σχηματιστούν κατά την ημέρα της Γ.Σ, θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ε.Πν.Ελ, απ’ όπου μπορείτε να τα τυπώσετε και να τα χρησιμοποιήσετε για την αποστολή της ψήφου σας. (Διαδικασία επιστολικής ψήφου όπως προβλέπεται από το άρθρο 11 του Καταστατικού της Ε.Πν.Ελ.)

  Σύμφωνα με το καταστατικό της Ε.Πν.Ελ και  με απόφαση του Δ.Σ., η  κλειστή κάλπη των εκλογών, φυλάσσεται μετά το πέρας της ψηφοφορίας της 11ης Φεβρουαρίου, στο γραφείο της δικηγόρου της Ένωσης κας Α. Τσίτουρα. 

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο ΕΔΩ: ENHMEROSH GIA EPISTOLIKH PSIFO.pdf

   
 • Τρίτη 07 Φεβ 2017

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Μαζικά να συμμετέχουμε στις αρχαιρεσίες της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας. 

  Ένας μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων θα δώσει ιδιαίτερη οντότητα και δύναμη στην Ένωση μας.

  Όλοι μαζί να προχωρήσουμε μπροστά με δυσκολίες αλλά και αξιοποιώντας τις ισορροπίες που πετύχαμε το τελευταίο διάστημα.

  Οι προσπάθειες μας για ένα άλλο ρόλο του Πνευμονολόγου σε όλα τα επίπεδα Παροχής Υπηρεσιών Υγείας επιβάλλεται σε συνδυασμό με τα σχέδια του Υπουργείου για τον «Γιατρό της γειτονιάς». 

   

   Αντώνιος Ρασιδάκης                                                   Εμμανουήλ Ζαχαριάδης

  Απερχόμενος Πρόεδρος                                            Απερχόμενος Γεν. Γραμματέας

   

   
 • Τετάρτη 01 Φεβ 2017

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Το Ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας με τίτλο: "Κατευθυντήριες Οδηγίες στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας των Πνευμονολογικών Ασθενών" θα διεξαχθεί στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 Αθήνα, από Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου - Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017.

  Συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση – Συνδρομές

  Συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:00 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (2ος όροφος), Πειραιώς 138 Αθήνα, έχουν όσοι έχουν εκπληρώσει τις ταμιακές τους υποχρεώσεις για να είναι ενεργά μέλη (συνδρομή για το έτος 2017).

  Για πρώτη φορά καθιερώνεται ενιαία συνδρομή €40,00 και για τις τρείς εταιρείες του χώρου (Ε.Πν.Ελ. €10,00, ΕΠΕ €10,00, ERS €20,00).

  Η παροχή αυτή δόθηκε με πρωτοβουλία της ΕΠΕ, όχι τόσο ως μέτρο οικονομίας, αλλά ως ένδειξη ενότητας και σύμπραξης των δύο εταιρειών ΕΠΕ και Ε.Πν.Ελ. με όλους τους Έλληνες Πνευμονολόγους. Έτσι στο επικείμενο Συνέδριο της ΕΠΕ για το έτος  2017 δεν θα απαιτείται άλλη συνδρομή.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Τελικό Επιστημονικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ: final_program INTERNET.pdf

   
 • Πέμπτη 19 Ιαν 2017

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  

  Των Μελών του Σωματείου με την Επωνυμία

  «ΕΝΩΣΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ»

  στην Τακτική Γενική Συνέλευση της

  11ης Φεβρουαρίου 2017

   

  Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας σας καλούν στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11/02/2017 και ώρα 11.00 – 14.00 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη 2ος όροφος, Πειραιώς 138 στην Αθήνα με θέματα:

   

  • Απολογισμός απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου,
  • Ανακοίνωση Εκθέσεως Ελεγκτικής Επιτροπής, 
  • Έγκριση πεπραγμένων και απαλλαγή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου,
  • Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια των αρχαιρεσιών,
  • Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Επιτροπής Δεοντολογίας και της
   Εξελεγκτικής Επιτροπής.

   

  Όπως προβλέπεται από το καταστατικό της Ε.Πν.Ελ,  τα μέλη που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο, την  Επιτροπή Δεοντολογίας, και για την Ελεγκτική Επιτροπή, οφείλουν να το δηλώσουν εγγράφως με επιστολή ή fax  (210-7763742) ή να στείλουν mail στην  ηλεκτρονική διεύθυνση της Ε.Πν.Ελ  info@epnel.gr, τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν την ημέρα της ψηφοφορίας, ήτοι μέχρι και την ΤΕΤΑΡΤΗ 01/02/2017.

   

  Δικαίωμα ψήφου έχουν τα ταμειακώς εντάξει μέλη της Ένωσης.      

    Ο Πρόεδρος                                               Ο Γενικός Γραμματέας

   

  Αντώνιος Ρασιδάκης                                       Εμμανουήλ Ζαχαριάδης

   

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ:PROSKLHSH GIA GEN. SYNELEYSH 2017.pdf                                                                     

   

   
 • Παρασκευή 23 Δεκ 2016

   

  Μετά από επικοινωνία μας ενημερώνουμε οποιοδήποτε συνάδελφο Πνευμονολόγο ότι, στην Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων, υπάρχουν δυο (2) θέσεις επικουρικών Πνευμονολόγων.

  Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Διευθύντρια της Κλινικής κα. Αγγελική Δαμιανάκη στο τηλέφωνο 6974385396

   
244 Αντικείμενα. Σελίδα 9/25
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13