Loading...
 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΚΕ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το ετήσιο συνέδριο της Ε.Πν.Ελ. θα διεξαχθεί από 30 Μαϊου - 02 Ιουνίου 2019, στο ξενοδοχείο Royal Olympic, αίθουσα Καλλιρόη, στην Αθήνα.

Δείτε τις παρουσιάσεις του Συνεδρίου

Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό

       


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Πέμπτη 01 Ιούν 2017

  Αγαπητά μέλη ΕΠΝΕΛ,

  Εάν προκύψει κλήση σε απολογία κάποιου μέλους μας από τον ΕΟΠΥΥ για απόδοση εξηγήσεων με θέμα την αναγραφή εμπορικής ονομασίας φαρμακευτικού σκευάσματος στα σχόλια της ηλεκτρονικής συνταγής, παρακαλούμε να λάβει γνώση άμεσα η εταιρεία μας.

  Παραμένουμε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.

   
 • Τετάρτη 31 Μάι 2017

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος, σας κοινοποιούμε το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας (Ε.Πν.Ελ.)

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ

   
 • Τετάρτη 17 Μάι 2017

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας (Ε.Πν.Ελ.), σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (Ε.Π.Ε.), προχώρησε σε κατάθεση Αίτησης Ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, της απόφασης του Υπουργού Υγείας, που έκανε δεκτή την Απόφαση του ΚΕΣΥ, για τις Κατευθυντήριες Οδηγίες των παθήσεων που αφορούν την Ειδικότητα της Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας.

  Η αίτηση Ακύρωσης, κατετέθη την Δευτέρα 14/5/2017, από την Νομική Σύμβουλο της Ε.Πν.Ελ.

   
 • Τρίτη 16 Μάι 2017

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Μετά από ενημέρωση που είχαμε από συναδέλφους Πνευμονολόγους που εργάζονται σε Μονάδες ΠΕΔΥ και πραγματοποιούν Εργαστηριακές Εξετάσεις (Λειτουργικό  Έλεγχο Αναπνευστικού), απευθυνθήκαμε στην 1η ΥΠΕ για θέμα σχετικά με τον χρόνο πραγματοποιήσης των ραντεβού των εξετάσεων.  

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή εδώ:EPISTOLH PROS YPE.pdf

   
 • Τετάρτη 10 Μάι 2017

  Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace από 8 έως και 10 Ιουνίου 2017, στην Κέρκυρα.

  Στο Συνέδριο θα χορηγηθούν μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα κριτήρια της EEACME-UEMS.

  Για πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία Οργάνωσης Frei S.A. στο τηλέφωνο 210 3215600, Fax: 210 3219296, www.frei.gr,  e-mail: info@frei.gr. 

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Προκαταρκτικό Πρόγραμμα εδώ: PROKATARKTIKO PROGRAMMA.pdf

   
 • Πέμπτη 20 Απρ 2017

  Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου Σπύρου Ε. Τζάννες, τ. Διευθυντού ΕΣΥ, Πνευμονολογικής Κλινικής Νοσοκομείου “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην προώθηση και την ανάδειξη της ειδικότητας της Πνευμονολογίας - Φυματιολογίας, στην Ελλάδα.

  Θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένεια του. 

   
 •  
 • Παρασκευή 24 Μάρ 2017

  Αγαπητοί  Συνάδελφοι,

    Στα πλαίσια συμμετοχής μου σε Επιτροπή  φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ, στην Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού, μου ζητήθηκε στις 20/2/2017, από το Τμήμα  Επιχειρησιακού Σχεδιασμού & Προγραμματισμού Αναπτυξιακών Έργων της Δ/νσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ,  η γνώμη για την “διόρθωση” των ιατρικών πράξεων της ειδικότητάς μας.

    Μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο της ΕΠΕ κ. Τουμπή και σε συνεργασία με τους κ.κ. Μπακάκο και Κουλούρη, διορθώθηκαν όλες οι υφιστάμενες και κοστολογημένες εξετάσεις της Πνευμονολογίας, κάποιες εξ’ αυτών διαγράφηκαν ενώ για  κάποιες άλλες έγιναν προτάσεις ορθής επαναδιατύπωσης.                          

  Το τελικό κείμενο έγινε αποδεκτό και από τον Γεν. Γραμματέα  της ΕΠΕ & υπεύθυνο  για την ΧΑΠ & το Άσθμα,  κ. Βασιλακόπουλο και κατατέθηκε στον ΕΟΠΥΥ σήμερα 23/3/2017, για έλεγχο και εφαρμογή.

  Εκφράζοντας τις ευχαριστίες μου, προς όλους όσους συνέβαλαν σ’ αυτή τη διαδικασία, θα σας ενημερώνω για την πορεία του θέματος και την ένταξή του, από την ΗΔΙΚΑ, στην Ηλεκτρον. Συνταγογράφηση.

  Με φιλικούς χαιρετισμούς,

  Τάσος Τσάτσος 

   
 • Παρασκευή 24 Μάρ 2017

  Η 24η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης, με σκοπό να υπενθυμίζει σε όλους μας ότι το πρόβλημα της φυματίωσης εξακολουθεί να υπάρχει και θα πρέπει να συνεχίζεται αμείωτη η προσπάθεια για την πρόληψη και τον έλεγχο της νόσου.

  Η φυματίωση είναι λοιμώδης νόσος που οφείλεται στο μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης και μεταδίδεται αερογενώς από άτομα που πάσχουν από ενεργό μεταδοτική μορφή της νόσου.  Η φυματίωση συνεχίζει να αποτελεί μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας παγκοσμίως. Εκτιμάται ότι το ένα τρίτο του πληθυσμού της γης έχει μολυνθεί από το μυκοβακτηρίδιο και ότι ο ένας στους δέκα από τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί πρόκειται να εμφανίσει ενεργό νόσο στη διάρκεια της ζωής του. 

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δέλτιο Τύπου εδω: WORLD TB DAY 2017.pdf

   
 • Τετάρτη 01 Μάρ 2017

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

  ΘΕΜΑ: Συνάντηση με πρόεδρο ΕΟΠΥΥ για ληξιπρόθεσμα και clawback

   

  Μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ.Μπερσίμη Σωτηρίου έγινε συνάντηση των προέδρων της ΠΟΣΚΕ κ.Πατσουράκου Φωτίου και ΠΟΣΙΠΥ κ.Χατζηπαναγιώτου Θεόδωρου για ενημέρωση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και το clawback.

  Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ταμείων προ ΕΟΠΥΥ αλλά και της οφειλής του ΕΟΠΥΥ του 10% των επισκέψεων 2012-2015 ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ενημέρωσε ότι είναι σε εξέλιξη η ενταλματοποίηση του 10% των επισκέψεων του έτους 2012 και 2013 και σε συνέχεια των επομένων ετών.  Για τα ταμεία προ του ΕΟΠΥΥ το ΤΑΠΟΤΕ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΟΠΑΔ είναι στο στάδιο οριστικοποίησης και ενταλματοποίησης, ενώ για τα υπόλοιπα ταμεία υπήρξε σύσκεψη με τον ΕΦΚΑ για την περαιτέρω εκκαθάριση τους καθώς έχουν περιέλθει σε αυτόν.  Βάσει νόμου η καταληκτική ημερομηνία είναι η 30/6/2017.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κέιμενο εδώ: DELTIO TYPOY 1.3.17.pdf

   
251 Αντικείμενα. Σελίδα 9/26
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13