Loading...
 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΚΕ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το ετήσιο συνέδριο της Ε.Πν.Ελ. θα διεξαχθεί από 30 Μαϊου - 02 Ιουνίου 2019, στο ξενοδοχείο Royal Olympic, αίθουσα Καλλιρόη, στην Αθήνα.

Δείτε τις παρουσιάσεις του Συνεδρίου

Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό

       


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Τρίτη 30 Μάι 2017

  Κατά τη συνάντηση των μελών της ΠΟΣΚΕ, 30/5/2017,συζητήθηκαν τα πιο κάτω θέματα :

  Έγινε ενημέρωση και τέθηκαν οι προβληματισμοί, για το νέο σχεδιαζόμενο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Σε γενικές γραμμές το προτεινόμενο μοντέλο λειτουργίας της ΠΦΥ στη χώρα μας, θεωρείται απ’ όλους τους φορείς μη λειτουργικό και ανεδαφικό, δεδομένου ότι κατά κύριο και βασικό λόγο, αποκλείει από την ΠΦΥ, τον ειδικό Ιατρό, ο οποίος σήμερα αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του Συστήματος.

  Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ, ενημέρωσε ότι το είδος των συμβάσεων, δεν έχει ακόμα διευκρινισθεί, μια και το θέμα τελεί ακόμα υπόδιαπραγμάτευση.

  Έγινε συζήτηση για τον συσχετισμό αναγραφής φαρμάκων σε σύνδεση με ICD-10 και ειδικότητα και επίσης συζητήθηκε διεξοδικά το πρόβλημα «κλήσης προς παροχή εξηγήσεων» για διαφόρους λόγους από τον ΕΟΠΥΥ, σε συναδέλφους.

  Θέση της Ομοσπονδίας είναι η συμμετοχή ενός εκπροσώπου του ΠΙΣ/ελευθ. επαγγελματίαστις επιτροπές εξετάσεων ειδικοτήτων.

  Θέση της Ομοσπονδίας, υπό τις σημερινές δεδομένες συνθήκες της χώρας, είναι ότι στηνΠΦΥ θα πρέπει να συμμετέχουν όλες οι ειδικότητες.

   
 • Παρασκευή 02 Ιούν 2017

  Το ΔΣ της ΕΠΝΕΛ συνεδρίασε σε τακτική συνέλευση την Τετάρτη 31/05/17 και στην ημερήσια διάταξη συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  Ενημέρωση των μελών ΔΣ και προγραμματισμός δράσεων προς την κατεύθυνση ενισχύσεως της θέσης του Πνευμονολόγου-Φυματιολόγου στο νομοσχέδιο της ΠΦΥ. Στην συζήτηση παραβρέθηκεκαι ο Καθηγητής κος Κουλούρης ως εκπρόσωπος  ΕΚΠΑ και Δ/ντής της Α' Πανεπιστημιακής  Πνευμονολογικής Κλινικής ΓΝΝΘΑ. Κατατέθηκαν απόψεις επί του θέματος και από τις δυο πλευρές. 

  Αναφορά σε απολογία μέλους προς τον ΕΟΠΥΥ, για απόδοση εξηγήσεων ως προς την αναγραφή εμπορικής ονομασίας φαρμακευτικού σκευάσματος στα σχόλια της ηλεκτρονικής συνταγής. Κατατέθηκε από τον Πρόεδρο ΕΠΝΕΛ, μετά από συμμετοχή του σε συνέλευση της Ομοσπονδίας (ΠΟΣΚΕ), η τοποθέτηση της ομοσπονδίας για ύπαρξη δεδηλωμένης άποψης και πλήρης νομικής κάλυψης στο θέμα, από τον ΙΣΑ. 

  Ενημέρωση των μελών ΔΣ από τον Πρόεδρο ΕΠΝΕΛ, για την σχεδιαζόμενη και άμεσα εφαρμόσιμη διαδικασία της πλήρους αντιστοίχισης φαρμακευτικών σκευασμάτων με ICD-10 διάγνωση κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, από την ΗΔΙΚΑ. 

  Ακολούθησε συζήτηση λοιπών διαδικαστικών θεμάτων της Ένωσης.

   
 • Πέμπτη 01 Ιούν 2017

  Αγαπητά μέλη ΕΠΝΕΛ,

  Εάν προκύψει κλήση σε απολογία κάποιου μέλους μας από τον ΕΟΠΥΥ για απόδοση εξηγήσεων με θέμα την αναγραφή εμπορικής ονομασίας φαρμακευτικού σκευάσματος στα σχόλια της ηλεκτρονικής συνταγής, παρακαλούμε να λάβει γνώση άμεσα η εταιρεία μας.

  Παραμένουμε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.

   
 • Τετάρτη 31 Μάι 2017

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος, σας κοινοποιούμε το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας (Ε.Πν.Ελ.)

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ

   
 • Τετάρτη 17 Μάι 2017

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας (Ε.Πν.Ελ.), σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (Ε.Π.Ε.), προχώρησε σε κατάθεση Αίτησης Ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, της απόφασης του Υπουργού Υγείας, που έκανε δεκτή την Απόφαση του ΚΕΣΥ, για τις Κατευθυντήριες Οδηγίες των παθήσεων που αφορούν την Ειδικότητα της Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας.

  Η αίτηση Ακύρωσης, κατετέθη την Δευτέρα 14/5/2017, από την Νομική Σύμβουλο της Ε.Πν.Ελ.

   
 • Τρίτη 16 Μάι 2017

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Μετά από ενημέρωση που είχαμε από συναδέλφους Πνευμονολόγους που εργάζονται σε Μονάδες ΠΕΔΥ και πραγματοποιούν Εργαστηριακές Εξετάσεις (Λειτουργικό  Έλεγχο Αναπνευστικού), απευθυνθήκαμε στην 1η ΥΠΕ για θέμα σχετικά με τον χρόνο πραγματοποιήσης των ραντεβού των εξετάσεων.  

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή εδώ:EPISTOLH PROS YPE.pdf

   
 • Τετάρτη 10 Μάι 2017

  Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace από 8 έως και 10 Ιουνίου 2017, στην Κέρκυρα.

  Στο Συνέδριο θα χορηγηθούν μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα κριτήρια της EEACME-UEMS.

  Για πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία Οργάνωσης Frei S.A. στο τηλέφωνο 210 3215600, Fax: 210 3219296, www.frei.gr,  e-mail: info@frei.gr. 

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Προκαταρκτικό Πρόγραμμα εδώ: PROKATARKTIKO PROGRAMMA.pdf

   
 • Πέμπτη 20 Απρ 2017

  Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου Σπύρου Ε. Τζάννες, τ. Διευθυντού ΕΣΥ, Πνευμονολογικής Κλινικής Νοσοκομείου “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην προώθηση και την ανάδειξη της ειδικότητας της Πνευμονολογίας - Φυματιολογίας, στην Ελλάδα.

  Θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένεια του. 

   
 •  
 • Παρασκευή 24 Μάρ 2017

  Αγαπητοί  Συνάδελφοι,

    Στα πλαίσια συμμετοχής μου σε Επιτροπή  φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ, στην Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού, μου ζητήθηκε στις 20/2/2017, από το Τμήμα  Επιχειρησιακού Σχεδιασμού & Προγραμματισμού Αναπτυξιακών Έργων της Δ/νσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ,  η γνώμη για την “διόρθωση” των ιατρικών πράξεων της ειδικότητάς μας.

    Μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο της ΕΠΕ κ. Τουμπή και σε συνεργασία με τους κ.κ. Μπακάκο και Κουλούρη, διορθώθηκαν όλες οι υφιστάμενες και κοστολογημένες εξετάσεις της Πνευμονολογίας, κάποιες εξ’ αυτών διαγράφηκαν ενώ για  κάποιες άλλες έγιναν προτάσεις ορθής επαναδιατύπωσης.                          

  Το τελικό κείμενο έγινε αποδεκτό και από τον Γεν. Γραμματέα  της ΕΠΕ & υπεύθυνο  για την ΧΑΠ & το Άσθμα,  κ. Βασιλακόπουλο και κατατέθηκε στον ΕΟΠΥΥ σήμερα 23/3/2017, για έλεγχο και εφαρμογή.

  Εκφράζοντας τις ευχαριστίες μου, προς όλους όσους συνέβαλαν σ’ αυτή τη διαδικασία, θα σας ενημερώνω για την πορεία του θέματος και την ένταξή του, από την ΗΔΙΚΑ, στην Ηλεκτρον. Συνταγογράφηση.

  Με φιλικούς χαιρετισμούς,

  Τάσος Τσάτσος 

   
243 Αντικείμενα. Σελίδα 8/25
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12