Loading...
 
 
Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Tuesday 02 May 2023

   

  Το βρογχικό άσθμα αποτελεί κοινή χρόνια ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος ικανή να επηρεάσει άτομα όλων των ηλικιών, προκαλώντας φλεγμονή στους αεραγωγούς γι' αυτό και τιμάται την πρώτη Τρίτη του μήνα Μαΐου κάθε έτους. 

  Το φετινό μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα άσθματος 2023 είναι «Θεραπεία για όλους!» . 
  Τα συνηθέστερα συμπτώματα από το αναπνευστικό (βήχας, δύσπνοια, συριγμός, πόνος ή βάρος στο στήθος) εμφανίζονται με υφέσεις κι εξάρσεις κατά τη διάρκεια του έτους, τα οποία είναι συχνά χειρότερα κατά τη νύχτα ή νωρίς το πρωί, και χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής από τον ειδικό του αναπνευστικού, τον πνευμονολόγο-φυματιολόγο.

  Το άσθμα πλέον ορίζεται ως βρογχικό με υποδιαιρέσεις βάσει φαινοτύπου. Στην περίπτωση που αναφερόμαστε σε αλλεργικό φαινότυπο σημαίνει ότι ο ασθματικός ασθενής παρουσιάζει συμπτώματα ήπια έως πολύ έντονα στο βαθμό που εκτίθεται σε κάποιο εξωτερικό αλλεργιογόνο.

  Το αίτιο εμφάνισης του άσθματος δεν είναι απόλυτα σαφές! Κάποια στιγμή μπορεί να υπάρξει κάποιος εκλυτικός παράγοντας που να το πυροδοτήσει. Συχνότερα ενοχοποιούνται οι ιογενείς λοιμώξεις. Παρόλα αυτά, η παρόξυνση του άσθματος μπορεί να προκληθεί τόσο  από λοιμώξεις όσο και από επαφή με αλλεργιογόνα,  υγρασία, μούχλα, σκόνη, γύρη, τρίχωμα ζώων, έντονες καυστικές οσμές, απότομη αλλαγή θερμοκρασίας, έκθεση στο κρύο, έκθεση στον καπνό του τσιγάρου (ενεργητικά ή παθητικά), άσκηση, συναισθηματική φόρτιση και ατμοσφαιρικούς ρύπους. 

  Τα περισσότερα περιστατικά άσθματος ενηλίκων ξεκινούν στην παιδική ηλικία. Τα 2/3 των παιδιών με άσθμα βλέπουν την ασθένεια να εξαφανίζεται στην εφηβική ηλικία τους. Στο 1/3 περίπου των περιστατικών, επανεμφανίζεται στην ενήλικη ζωή. Όμως είναι πλέον αποδεκτό ότι το άσθμα δεν έχει ηλικία εμφάνισης!

  Το 10% περίπου των ενηλίκων με άσθμα αντιμετωπίζουν επίμονα συμπτώματα και εξάρσεις που δεν μπορούν να ελέγξουν, παρά τη χορήγηση επαρκούς θεραπείας. Το άσθμα αυτό αναφέρεται ως δύσκολο στη θεραπεία άσθμα και συχνά μπορεί να έχει επιζήμιες συνέπειες στην ποιότητα ζωής ενός ατόμου.

  Η θεραπευτική προσέγγιση και διαχείριση περιλαμβάνει:

  • Αποφυγή του παθητικού ή ενεργητικού καπνίσματος

  • Εντοπισμό παραγόντων που προκαλούν ή επιδεινώνουν τα συμπτώματα

  • Αποφυγή έκθεσης σε αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα

  • Αποφυγή έκθεσης σε υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης

  • Συμμόρφωση στην αγωγή

  • Τακτική παρακολούθηση

  Ο ασθματικός ασθενής πρέπει να ζει φυσιολογικά! Εννοείται ότι επιτρέπεται να γυμνάζεται, 
  απλώς σε περίπτωση που η άσκηση προκαλεί παρόξυνση της νόσου του, τότε σε συνεννόηση με τον θεράποντα πνευμονολόγο του τροποποιεί την αγωγή του. 
   
  Παρόλο που ο θάνατος από άσθμα είναι σχετικά σπάνιος, μπορεί να συμβεί σε κάθε ενήλικα με ανεπαρκή έλεγχο του άσθματος. Στη σύγχρονη εποχή, χάρη στα νέα φάρμακα και στην εκπαίδευση και συμμόρφωση στην αγωγή των ασθενών, αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο στις αναπτυγμένες χώρες. Αν και το άσθμα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος του αναπνευστικού, χάρη στην κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή  μπορεί να ελεγχθεί με επιτυχία, έτσι ώστε ο ασθενής να έχει μια φυσιολογική ζωή. 
   
 • Friday 24 Mar 2023
  Η 24η Μαρτίου, επέτειος της πρώτης επιστημονικής ανακοίνωσης για το βακτήριο Mycobacterium tuberculosis έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ως Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και προώθηση υγειονομικών και κοινωνικών δράσεων για τον περιορισμό της επιδημικής αυτής νόσου. 

  Η φυματίωση (TB) αποτελεί ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο που ονομάζεται Mycobacterium tuberculosis. Οποιοδήποτε όργανο του ανθρώπινου σώματος μπορεί να προσβληθεί από την ασθένεια, αν και η πάθηση αφορά συχνότερα στους πνεύμονες. 

  Η φυματίωση μεταδίδεται αερογενώς με τα κυριότερα συμπτώματα της να είναι ο πυρετός-δεκατική πυρετική κίνηση, η απώλεια βάρους, η νυκτερινή εφίδρωση, ο επίμονος βήχας με πιθανή αποβολή αίματος στα πτύελα,  η έκδηλη αδυναμία και καταβολή. Τον μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου διατρέχουν τα άτομα που βρίσκονται σε τακτική και στενή επαφή με όσους νοσούν.
   
  Προδιαθεσικούς παράγοντες εμφάνισης της νόσου αποτελούν νοσήματα (ή καταστάσεις) που προκαλούν ανοσοκαταστολή όπως ο το AIDS/HIV, ο σακχαρώδης διαβήτης, η τελικού σταδίου νεφρική νόσος. η λήψη φαρμακευτικών σκευασμάτων που καταστέλλουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αλλά ακόμα και το κάπνισμα.

  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει ότι μόνο για το έτος 2021 περισσότερα από δέκα εκατομμύρια άτομα νόσησαν από φυματίωση, από τα οποία το 1.6 εκατομμύριων εξ αυτών, δυστυχώς να καταλήγει από την νόσο. Επισημαίνεται ότι ο κίνδυνος εμφάνισης φυματίωσης εκτιμάται περίπου 30 φορές μεγαλύτερος σε φορείς HIV, ενώ καταγράφεται επιδημιολογικά ως η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως στους πάσχοντες από AIDS.  

  Ο καλύτερος τρόπος πρόληψης της φυματικής λοίμωξης είναι η επιτυχής αναγνώριση των συμπτωμάτων και ανίχνευσης των επαφών με πάσχοντες, με στόχο τη θεραπευτική χορήγηση στοχευμένων αντιβιοτικών και τη διακοπή της μετάδοσης. Κύρια σημεία στόχευσης για τον έλεγχο της φυματίωσης αποτελούν η έγκαιρη και ισότιμη πρόσβαση των πασχόντων στις υπηρεσίες υγείας με δυνατότητα αντιμετώπισης της  φυματίωσης, η αδιάκοπη διασφάλιση της διαθεσιμότητας των αντιφυματικών φαρμάκων, καθώς και η  συνεχιζόμενη παρακολούθηση και παροχή φροντίδας με σκοπό την ολοκλήρωση της απαιτούμενης αντιφυματικής θεραπείας, ώστε να προλαμβάνονται οι αναζωπυρώσεις  της νόσου και η πιθανή ανάπτυξη αντοχής στα αντιφυματικά φάρμακα.

  Το φετινό μήνυμα του ΠΟΥ με αποδέκτες κοινό και επαγγελματίες υγείας είναι «Ναι! Μπορούμε να νικήσουμε την Φυματίωση!!».
   
  Η πνευμονολογική ιατρική κοινότητα υπενθυμίζει ότι διατίθεται η απαιτούμενη επιστημονική γνώση και πολυετής κλινική εμπειρία, ώστε η φυματίωση να μην θεωρείται σε καμία περίπτωση νόσος-στίγμα όπως στο παρελθόν, αλλά να γίνει πλήρως κατανοητό σε όλους ότι είναι πλέον μια νόσος  πλήρως αντιμετωπίσιμη και θεραπεύσιμη!
   
 • Tuesday 21 Mar 2023

  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ)
  Χαρ. Τρικούπη 12,Ηλιούπολη Τ.Κ 16346, ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854

  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ)
  Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3304298

  Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ)
  Πανεπιστημίου 58, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3306487

  Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)
  Τσόχα 15-17, Αθήνα, Τ.Κ. 11521, ΤΗΛ. 2106855949

  Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)
  Πατησίων 210, Αθήνα, Τ.Κ. 10446, ΤΗΛ. 2610639539

   

  Προς

  Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών, κ. Θ. Σκυλακάκη

   


  Αθήνα, 20/03/2023

   

  Αίτημα συνάντησης

  Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

  Σας έχουμε κάνει πολλαπλά αιτήματα συνάντησης για τη διαβούλευση και εξεύρεση λύσεων στα χρόνια και δύσκολα προβλήματα που ταλανίζουν έναν ολόκληρο κλάδο στα οποία δεν έχουμε λάβει καμία ανταπόκριση.

  Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο σας προ μηνός, ενημερωθήκαμε ότι θα προγραμματίζονταν η σχετική συνάντηση εντός Μαρτίου και δυστυχώς ως ώρας δεν έχουμε λάβει ενημέρωση για τον προγραμματισμό της.

  Αναγκαζόμαστε να σας στείλουμε αυτήν την επιστολή ξανά διότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας παρότι είναι χρόνια (claw back), πλέον καθιστούν αδύνατη την επιβίωση ακόμη και υγιών επιχειρήσεων!

  Δεν μπορεί να ανταπεξέλθει καμία μονάδα, όταν εισπράττει με το ζόρι το 30% της αξίας των εξετάσεων σε τιμοκατάλογο που έχει δημοσιευτεί το 1991!

  Παρακαλούμε άμεσα τον προγραμματισμό συνάντησης μαζί σας, για την οποία έχετε δεσμευτεί στην τελευταία μας σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο!
   
   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ
     Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ                                                                 Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
   
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ    Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ                                                                          Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ
   
  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
  Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
   
 • Friday 17 Mar 2023

   


   
    Η Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου εορτάζεται κάθε χρόνο, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με την αξία του ποιοτικού και επαρκούς ύπνου, αλλά και τις αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό από ενδεχόμενη στέρησή του. Φέτος, με το σύνθημα «ο ύπνος είναι απαραίτητος στην υγεία μας», τονίζεται η αξία της πρόληψης και ορθής αντιμετώπισης των διαταραχών ύπνου. Πρόκειται για συχνές διαταραχές στον γενικό ενήλικο πληθυσμό, οι οποίες σχετίζονται με κίνδυνο για καρδιαγγειακά και μεταβολικά νοσήματα, κατάθλιψη, και διαταραχές μνήμης, προκαλούν αίσθημα κούρασης και μειωμένης διάθεσης την ημέρα, με συνέπεια κακή ποιότητα ζωής, αλλά και κατ’ επέκταση αυξάνουν τον κίνδυνο για εργατικά και τροχαία ατυχήματα.

    Ένας στους τρεις ενήλικες παραπονείται για κάποια διαταραχή του ύπνου, με συχνότερες την αϋπνία, το σύνδρομο ανεπαρκούς ύπνου και τις διαταραχές αναπνοής κατά τον ύπνο (υπνική άπνοια). Οι διαταραχές του ύπνου, μόνες τους ή σε συνδυασμό (π.χ. αϋπνία και υπνική άπνοια), μπορεί να υπάρχουν σε πάσχοντες από αναπνευστικές, καρδιολογικές ή άλλες παθήσεις, επιδεινώνοντας τον ήδη διαταραγμένο ύπνο των ατόμων αυτών και επηρεάζοντας δυσμενώς την έκβαση της βασικής νόσου.

    Πολλές φορές, ο πάσχων αναζητά ιατρική συμβουλή, αλλά τις περισσότερες είναι το στενό οικογενειακό περιβάλλον που παρατηρεί το πρόβλημα. Είναι σημαντικό να κοιμόμαστε καλά και να επισκεπτόμαστε έναν ειδικό όταν έχουμε μειωμένη ενέργεια μέσα στην ημέρα, όταν νυστάζουμε υπερβολικά η νιώθουμε συχνά κακόκεφοι, αν δυσκολευόμαστε να αποκοιμηθούμε, αν ξυπνάμε μέσα στη νύχτα με ανάγκη για ούρηση, αν μας λένε ότι ροχαλίζουμε δυνατά ή ότι παρατηρούν να διακόπτεται η αναπνοή μας όταν κοιμόμαστε.

  Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι απέναντι σε αυτό το αγαθό και όλοι αξίζουν έναν καλύτερο ύπνο. Ας τον φροντίσουμε!

   
 • Thursday 16 Mar 2023


  Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Πν.Ελ. εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια για την  απώλεια του εξαίρετου συναδέλφου Γιώργου Πατλάκα.

  Η σκέψη μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην οικογένεια του και στα αγαπημένα του πρόσωπα.

   
 • Thursday 16 Mar 2023
  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ)
  Χαρ. Τρικούπη 12,Ηλιούπολη Τ.Κ 16346, ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854

  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ)
  Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3304298

  Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ)
  Πανεπιστημίου 58, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3306487
   
  Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)
  Τσόχα 15-17, Αθήνα, Τ.Κ. 11521, ΤΗΛ. 2106855949
   
  Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)
  Πατησίων 210, Αθήνα, Τ.Κ. 10446, ΤΗΛ. 2610639539


  Αθήνα, 15/03/2023

  Δελτίο Τύπου

  Συνάντηση του Υπ. Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη με τους εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου στην Ομάδα Εργασίας για την κατάργηση του clawback

  Χθες Τρίτη 14/3/2023 πραγματοποιήθηκε ευρεία συζήτηση, η οποία διήρκησε πλέον των 2 ωρών, επί των προτάσεων της Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί από το Υπουργείο Υγείας για τον δραστικό περιορισμό και την κατάργηση του claw back στις διαγνωστικές εξετάσεις.

  Έγινε αναφορά στις 14 προτάσεις που αναφέρονται στην σύνοψη των προτάσεων της Ομάδας Εργασίας για την εφαρμογή τους μέσα στο 2023, αλλά δεν ολοκληρώθηκε η διαβούλευση επί όλων αυτών.

  Ως εκ τούτου θα υπάρξει νέα συνάντηση και συζήτηση για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης επί αυτών των προτάσεων.

  Ο Υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι για το 2023 ο προϋπολογισμός των διαγνωστικών εξετάσεων και πράξεων θα ξεκινήσει με το αντίστοιχο τελικό budget του 2022 (480 εκατ. ευρώ) και θα ενισχυθεί επιπλέον από πόρους οι οποίοι προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και από τον τακτικό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, όπου το ύψος της ενίσχυσης θα προσδιοριστεί τις επόμενες μέρες.

  Θα υπάρξει η δυνατότητα αξιοποίησης του επενδυτικού claw back που είναι υπό έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  Αυτό σημαίνει ότι οι επενδύσεις που θα γίνονται για την ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού θα συμψηφίζονται με μέρους του claw back, κατ΄ αναλογίαν του όπως εφαρμόζεται ήδη στις φαρμακοβιομηχανίες.

  Συμφωνήθηκε να υπάρξει επιτροπή ελέγχου της συνταγογράφησης και παρακολούθησης της δαπάνης των διαγνωστικών εξετάσεων κατά το υπόδειγμα της Επιτροπής Παρακολούθησης Φαρμακευτικής Δαπάνης.

  Συμφωνήθηκε οι καινούργιες εξετάσεις που θα εντάσσονται στο σύστημα αποζημίωσης να έχουν ξεχωριστό κωδικό, με δικό τους προϋπολογισμό και να μην επιβαρύνουν τον υφιστάμενο προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, ενώ παράλληλα θα δημιουργείται πρωτόκολλο συνταγογράφησης για κάθε μία από αυτές, ώστε να είναι ελεγχόμενη δαπάνη τους.

  Συμφωνήθηκε να αφαιρεθούν εξετάσεις που δεν θεωρούνται απαραίτητες και να πραγματοποιηθεί απόλυτος περιορισμός των εξετάσεων μέσω συνταγογραφικών κοφτών ανά ΑΜΚΑ.

  Συμφωνήθηκε κάποιες εξετάσεις οι οποίες επιβαρύνουν υπέρμετρα τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ να εξαιρεθούν της αποζημίωσης (π.χ. οι βιταμίνες D3 και B12 καταλαμβάνουν το 12,5% της δαπάνης του προϋπολογισμού για τις βιοχημικές εξετάσεις).

  Εξετάζεται θετικά η αποζημίωση ανά αιμοληψία και η αμοιβή ιατρικής γνωμάτευσης από τους φορείς Π.Φ.Υ.

  Κατατέθηκε αίτημα για να οριστεί διαδικασία επανελέγχου των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όπου λόγω της εφαρμογής των ποιοτικών κριτηρίων στα ακτινολογικά μηχανήματα έχουν εξαιρεθεί της αποζημίωσης και έχουν κάνει ενστάσεις.

  Από πλευράς Συντονιστικού Οργάνου ετέθη το θέμα της αύξησης της αμοιβής των εργαστηριακών και της επίσκεψης των κλινικών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών που είναι καθηλωμένες εδώ και δεκαετίες.

  Τέλος, ο Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε στο ότι όσα ζητήματα χρειάζονται νομοθέτησης, θα ενταχθούν στο αμέσως προσεχές νομοσχέδιο που είναι για ψήφιση αρχές Απριλίου και πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση για όσα ζητήματα δεν πρόλαβαν να συζητηθούν.

   

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ
     Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ                                                                 Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
   
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ    Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ                                                                          Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ
   
  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
  Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
   
 • Friday 24 Feb 2023
  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ)
  Χαρ. Τρικούπη 12,Ηλιούπολη Τ.Κ 16346, ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854
   
  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ)
  Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3304298
   
  Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ)
  Πανεπιστημίου 58, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3306487
   
  Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)
  Τσόχα 15-17, Αθήνα, Τ.Κ. 11521, ΤΗΛ. 2106855949
   
  Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)
  Πατησίων 210, Αθήνα, Τ.Κ. 10446, ΤΗΛ. 2610639539


  Αθήνα, 24/02/2023

  Δελτίο Τύπου
  Επιτυχημένη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του διαγνωστικού κλάδου με Πανελλαδική συμμετοχή

  Ευχαριστούμε όλους τους εκπροσώπους του ΠΙΣ, του ΙΣΑ, των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και των συνδικαλιστικών φορέων του διαγνωστικού κλάδου για την αγωνιστική τους παρουσία στο Πολεμικό Μουσείο. Ξεχείλισε η οργή και η αγανάκτηση των παρευρισκόμενων για τις χρόνιες πολιτικές μετακύλισης του κόστους της περίθαλψης των ασφαλισμένων, στους επιστήμονες της χώρας, από τον ΕΟΠΥΥ.

  Την επόμενη εβδομάδα θα προγραμματισθεί συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας σχετικά με τη λήψη πολιτικών αποφάσεων, με την πίεση για νομοθέτηση δέσμης μέτρων για τον περιορισμό του clawback.

   

  Για το Συντονιστικό Όργανο φορέων ΠΦΥ
   
   
   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ
     Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ                                                                 Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
   
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ    Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ                                                                          Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ
   
  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
  Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
   
 • Friday 24 Feb 2023
  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ)
  Χαρ. Τρικούπη 12,Ηλιούπολη Τ.Κ 16346, ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854
   
  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ)
  Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3304298
   
  Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ)
  Πανεπιστημίου 58, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3306487
   
  Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)
  Τσόχα 15-17, Αθήνα, Τ.Κ. 11521, ΤΗΛ. 2106855949
   
  Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)
  Πατησίων 210, Αθήνα, Τ.Κ. 10446, ΤΗΛ. 2610639539
  Αθήνα, 23/02/2023
  Δελτίο Τύπου
  Ο ΕΟΠΥΥ γιορτάζει το μνημόσυνό μας
  Οι ιατροί φεύγουν στο εξωτερικό.  Τα ιατρεία  και τα εργαστήρια κλείνουν!

   

  Ο  ΕΟΠΥΥ σήμερα γιορτάζει τα 10  χρόνια  της  προβληματικής λειτουργίας του.

  Δέκα χρόνια ληστείας κατά των επιστημόνων της χώρας. Τους οποίους η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει απομυζήσει οικονομικά με την ληστρική επιβολή των περικοπών claw back και rebate, μνημονιακά μέτρα με νομοθετημένο προσωρινό χαρακτήρα τριετίας,  που όμως μονιμοποιήθηκαν για να αποτραπεί η κατάρρευση  της οικονομικής ισορροπίας του ΕΟΠΥΥ και να διασφαλιστεί  η βιωσιμότητά του.

  Δέκα αιματηρά χρόνια όπου το κόστος της περίθαλψης των ασφαλισμένων καταλογίσθηκε με ποσό πάνω από 2.2 δις στους επιστήμονες διαγνώστες της χώρας. Η τελική τιμή αποζημίωσης μας, μετά τις περικοπές, είναι στο 30% των τιμών του τιμοκαταλόγου που ισχύει από το 1991!

  Ενδεικτικά αναφέρουμε πως η Γενική Αίματος και η Γενική ούρων πληρώνονται τελικά στο 1 ευρώ περίπου η κάθε μία, το holter ρυθμού αμείβεται στα 4 ευρώ, το triplex καρδιάς στα 20 ευρώ και η ακτινογραφία θώρακος στα 3 ευρώ! Με την ακρίβεια να έχει εκτιναχθεί στα ύψη, εργαζόμαστε κάτω του κόστους !

  Έχουν κλείσει 1.400 εργαστήρια τα τελευταία 5 χρόνια λόγω των περικοπών. Οι ιατροί φεύγουν από τη χώρα, τα εργαστηριακά τμήματα των Νοσοκομείων δεν έχουν ιατρούς ειδικευόμενους βιοπαθολόγους, ακτινολόγους, πυρηνικούς ιατρούς, παθολογοανατόμους και κυτταρολόγους. Διαλύεται η διάγνωση της χώρας, μετά από μία πανδημία που βασίστηκε στη διάγνωση !
   
  Ο ασφαλισμένος χάνει τον ιατρό της γειτονιάς αλλά και την πρόσβαση σε διαγνωστικές εξετάσεις στα Νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας.

  Ποιοι είναι οι ευεργετηθέντες και οι αχάριστοι, τα θύματα ή οι θύτες;

  Μήπως οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τα πολυϊατρεία στηρίζουν τον ΕΟΠΥΥ για να παρέχονται άμεσες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες αυτής της χώρας και τελικά μαστιγώνονται για να καλύψουν την μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ;

  Την τελευταία διετία, μας καταλογίσθηκαν συνολικά 660 εκατ σε rebate clawback ενώ το συνολικό χρέος υπερβαίνει τα 800 εκατ. Το 2022 η πολιτεία χρηματοδότησε μόλις 48€ ετησίως τις ανάγκες κάθε ασφαλισμένου, χρεώνοντας τελικά 350 εκατ. claw back και rebate στους ιατρούς !   

  Πληρώσαμε τα μνημόνια, πληρώσαμε την πανδημία, χάσαμε τη ζωή μας και χρεώσαμε τα παιδιά μας. Οι αχάριστοι επιστήμονες αυτής της χώρας !

  Τα διαγνωστικά εργαστήρια, οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί και τα πολυϊατρεία χρεοκοπούν, οι επιστήμονες φεύγουν και ο ΕΟΠΥΥ γιορτάζει το μνημόσυνό μας.  

   

  Για το Συντονιστικό Όργανο φορέων ΠΦΥ
   
   
   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ
     Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ                                                                 Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
   
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ    Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ                                                                          Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ
   
  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
  Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
   
   
 • Tuesday 21 Feb 2023
  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ)
  Χαρ. Τρικούπη 12,Ηλιούπολη Τ.Κ 16346, ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854
   
  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ)
  Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3304298
   
  Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ)
  Πανεπιστημίου 58, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3306487
   
  Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)
  Τσόχα 15-17, Αθήνα, Τ.Κ. 11521, ΤΗΛ. 2106855949
   
  Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)
  Πατησίων 210, Αθήνα, Τ.Κ. 10446, ΤΗΛ. 2610639539
  Αθήνα, 20/02/2023

  Προς

  ΠΙΣ και όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Πολεμικό Μουσείο Πέμπτη 23/02/2023 στις 09:30 π.μ.

  Καλούμε τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς και εκπροσώπους των πολυϊατρείων να συγκεντρωθούν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου έξω από το Πολεμικό Μουσείο στις 09:30 π.μ. ως ένδειξη διαμαρτυρίας στον 10ετή εορτασμό του ΕΟΠΥΥ!
   
  Καλούμε τον ΠΙΣ και όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας να στηρίξουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Πολεμικό Μουσείο, να ενημερώσουν τα μέλη τους ώστε να παραβρεθούν και να παραβρεθούν εκπρόσωποί τους κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.
   
  Η αγανάκτηση όλων μας μετά και την 11ετή αδιάκοπη περικοπή των δεδουλευμένων μας από τον ΕΟΠΥΥ είναι δεδομένη!

   

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ
     Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ                                                                 Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
   
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ    Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ                                                                          Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ
   
  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
  Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

   

   
 • Monday 20 Feb 2023
  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ)
  Χαρ. Τρικούπη 12,Ηλιούπολη Τ.Κ 16346, ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854
   
  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ)
  Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3304298
   
  Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ)
  Πανεπιστημίου 58, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3306487
   
  Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)
  Τσόχα 15-17, Αθήνα, Τ.Κ. 11521, ΤΗΛ. 2106855949
   
  Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)
  Πατησίων 210, Αθήνα, Τ.Κ. 10446, ΤΗΛ. 2610639539
  Αθήνα, 20/02/2023

  Δελτίο Τύπου

  Καταρρέουν τα εργαστήρια και πολυϊατρεία.
  Το Υπουργείο Οικονομικών αδιαφορεί.
  Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν - Ζητάμε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού!

   

  Στις 28/11/2022 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη με τον οποίο συζητήθηκαν οικονομικής φύσεως ζητήματα των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών και των πολυϊατρείων.

  Ιδιαίτερα, συζητήθηκε το θέμα του κουρέματος του τεχνητού χρέους που έχει φορτώσει ο ΕΟΠΥΥ στους παρόχους υγείας από ποσά claw back προηγούμενων ετών, η αναστολή της προείσπραξης του 70% του claw back του τρέχοντος έτους καθώς και η χρηματοδότηση του προϋπολογισμού  των διαγνωστικών εξετάσεων έτους 2022.

  Για αυτά τα δύο θέματα ο Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών ζήτησε προθεσμία για να μας απαντήσει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, για το εάν και πώς θα μπορούσαν να υλοποιηθούν αυτά που ζητήθηκαν από πλευράς μας.

  Δυστυχώς, έως και σήμερα και παρότι τον έχουμε ενοχλήσει επανειλημμένως μέσω επιστολών για τον προσδιορισμό ραντεβού, αλλά και μέσω επικοινωνιών με το γραφείο του, αυτό δεν έχει καταστεί εφικτό.

  Οι πολίτες εξυπηρετούνται άρτια, γρήγορα και ποιοτικά από τις μονάδες μας και στην πραγματικότητα οι εξετάσεις πληρώνονται από τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς και τα πολυϊατρεία, αφού η χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι συστηματικά ανεπαρκής τα τελευταία 10 χρόνια!

  Ως εκ τούτου, εκφράζουμε την πλήρη δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει το Υπουργείο Οικονομικών καθώς και την θέση που δίνει στη Δημόσια Υγεία με τη στάση του αυτή!

  Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν!

  Είμαστε αναγκασμένοι να ζητήσουμε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού ενόψει της χρεοκοπίας ενός ολόκληρου κλάδου και τη βέβαιη κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας!

   

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ
     Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ                                                                 Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
   
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ    Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ                                                                          Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ
   
  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
  Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
   
455 Αντικείμενα. Σελίδα 5/46
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10