Loading...
 
 
Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Thursday 10 Nov 2022
  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την 12 Νοεμβρίου κάθε έτους γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονίας, της συνηθέστερης οξείας νόσου του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος. Η πνευμονία δύναται να προκαλέσει μεγάλη νοσηρότητα και θνησιμότητα λόγω εμφάνισης σοβαρών μορφών λοίμωξης όπως η μηνιγγίτιδα και η σηψαιμία.  Η μετάδοση του πνευμονιόκοκκου πραγματοποιείται μέσω των μολυσμένων σταγονιδίων τα οποία μεταφέρονται με τον βήχα, το φτέρνισμα, καθώς και με τη στενή επαφή με άτομο που έχει μολυνθεί.

  Επιδημιολογικά, οι πνευμονιοκοκκικές λοιμώξεις εκδηλώνονται περισσότερο συχνά κατά τη χειμερινή περίοδο λόγω συγχρωτισμού και κλιματικών συνθηκών, αλλά ενίοτε και κατά την αρχή της εαρινής περιόδου. Αν και οποιοσδήποτε δύναται να προσβληθεί από την πνευμονιοκοκκική νόσο, τα παιδιά κάτω των 2 ετών, οι ενήλικες άνω των 65 ετών, τα ανοσοκασταλμένα άτομα και οι καπνιστές είναι εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο. Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Πνευμονίας 2022 είναι "Θεραπεύστε την πνευμονία. Κάθε ανάσα μετράει".
   
  Σύμφωνα με τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα μελετών, σε παγκόσμια κλίμακα ο πνευμονιόκοκκος παρουσιάζει σημαντικό ποσοστό αντοχής στα ευρέως χρησιμοποιούμενα αντιβιοτικά, γεγονός που αναδεικνύει σε μεγαλύτερο βαθμό την ανάγκη μείωσης όλων των αιτιών ανάπτυξης αναπνευστικών  λοιμώξεων   τόσο σε   παιδιά   όσο και   ενήλικες, καθώς και  την πρόληψη της νόσου μέσω της εμβολιαστικής παρέμβασης από τους επαγγελματίες υγείας.
   
  Μέχρι στιγμής, στη χώρα μας είναι διαθέσιμοι δύο τύποι εμβολίων, τα  συζευγμένα και τα πολυσακχαριδικά. Το δοσολογικό σχήμα και ο χρόνος χορήγησης τους λαμβάνει χώρα βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων του εθνικού προγράμματος εμβολιασμών με την καθοδήγηση του εκάστοτε θεράποντα πνευμονολόγου σε συνάρτηση με το ατομικό ιστορικό και κλινικό προφίλ του ασθενούς.

  Καλούμε τους πολίτες και κυρίως τους ασθενείς που ανήκουν στις ευαίσθητες και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού να επικοινωνήσουν με τον κατεξοχήν ειδικό του αναπνευστικού συστήματος, τον πνευμονολόγο-φυματιολόγο και να ενημερωθούν για τα οφέλη και την ασφάλεια του εμβολιασμού έναντι του πνευμονιόκοκκου.

   
 • Tuesday 08 Nov 2022

  ΠΡΟΣ
  Υπουργό Υγείας
  Κ. Αθανάσιο Πλεύρη
  Αριστοτέλους 17
  Αθήνα 10433
                                                                                                                          Αθήνα, 07/11/2022


  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
  ΑΝ. ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ
  ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΦ
  ΠΡΟΕΔΡΟ ΙΦΕΤ

   

  Αξιότιμε Υπουργέ Υγείας,

  Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας σχετικά με τις σημαντικές ελλείψεις των κύριων αντιφυματικών φαρμάκων ανά την επικράτεια όπως είναι η ισονιαζίδη και η ριφαμπικίνη, σκευάσματα απολύτως αναγκαία για τη θεραπεία της ενεργούς πνευμονικής, της εξωπνευμονικής, καθώς και της λανθάνουσας φυματίωσης.

  Σας υπογραμμίζουμε ότι όσοι ιατροί έχουν λάβει την ειδικότητα της Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας έχουν, μέσω της εκπαίδευσης και της εμπειρίας τους, τη δυνατότητα να αντιληφθούν πλήρως το μέγεθος του υγειονομικού προβλήματος. Η έλλειψη των συγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων μπορεί να αποτελέσει αιτία αυξημένου κινδύνου  αναζωπύρωσης, εμφάνισης ενεργού ευαίσθητης ή πολυανθεκτικής φυματικής νόσου από τους πάσχοντες εφόσον δεν δύναται να λάβουν την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

  Παρακαλούμε πολύ για μία συνάντηση μαζί σας έτσι ώστε να σας ενημερώσουμε για την έκταση του προβλήματος, αλλά και για τη ανταλλαγή εποικοδομητικών επιστημονικών θέσεων και απόψεων επί του θέματος.

  Παραμένουμε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση. 

  Μετά τιμής,

  Για το Δ.Σ. της Ε.Πν.Ελ

      Η Πρόεδρος                                                                                                Ο Γενικός Γραμματέας
  Σταματούλα Τσικρικα                                                                                       Παναγιώτης Μπόγλου
   
 • Monday 07 Nov 2022
  ΠΡΟΣ
  Αν. Υπουργό Υγείας
  Κ. Μίνα Γκάγκα
  Αριστοτέλους 17
  Αθήνα 10433
   
  Αθήνα, 08/11/2022

  Αξιότιμη Αναπληρώτρια Υπουργέ Υγείας, 

  Παρακαλούμε πολύ,

  Όπως σας καταθέσουμε τις απόψεις μας σχετικά με το νομοσχέδιο με ονομασία «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας» το οποίο έχει κατατεθεί προς διαβούλευση και στη συνέχεια προς ψήφιση. 

  Η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία θεωρούμε ότι δεν προέκυψε μέσω της διαδικασίας του διαδραστικού διαλόγου και της συμμετοχής των ιατρικών επαγγελματικών ενώσεων της χώρας, γεγονός που κατά την άποψη μας δεν προάγει, δε διασφαλίζει και δεν αναβαθμίζει το ιατρικό επάγγελμα εν γένει, καθώς και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στον ασθενή από κάθε δομή υγείας είτε δημόσια είτε ιδιωτική.
   
  Η χάραξη στοχευμένης υγειονομικής στρατηγικής, η ορθολογική αξιοποίηση τόσο του ανθρώπινου δυναμικού όσο και των υλικoτεχνολογικών πόρων του ΕΣΥ, με στελέχωση του ιατρικού προσωπικού μέσω άμεσων προκηρύξεων μόνιμων θέσεων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και αύξηση του μισθολογίου, θα επιφέρει τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ και θα θέσει σε νέα βάση και οπτική τη σχέση ασθενή-γιατρού.

  Παράλληλα, παρεμβάσεις όπως η κατάργηση του clawback, η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των αμοιβών, η ουσιαστική ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και η αποφυγή συγκρουσιακών σχέσεων και συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού με τη δημιουργία συναδέλφων διαφορετικών ταχυτήτων στους χώρους του ΕΣΥ οφείλουν να αποτελούν προτεραιότητα της πολιτειακής ηγεσίας του υπουργείου υγείας.

  Παραμένουμε στη διάθεση σας για τυχόν διευκρινήσεις.

  Μετά τιμής,

  Για το Δ.Σ. της Ε.Πν.Ελ

   

  Η Πρόεδρος                                                                                            Ο Γενικός Γραμματέας
  Σταματούλα Τσικρικά                                                                               Παναγιώτης Μπόγλου
                                                                                           

   
 • Saturday 05 Nov 2022
  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ)
  Χαρ. Τρικούπη 12,Ηλιούπολη Τ.Κ 16346, ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854
   
  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ)
  Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3304298
   
  Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ)
  Πανεπιστημίου 58, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3306487
   
  Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)
  Τσόχα 15-17, Αθήνα, Τ.Κ. 11521, ΤΗΛ. 2106855949
   
  Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)
  Πατησίων 210, Αθήνα, Τ.Κ. 10446, ΤΗΛ. 2610639539
   

   

  Προς
  Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη

  Αθήνα, 03/11/2022

   

  Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

  Αίτημα συνάντησης

   

  Έχουμε απευθυνθεί πολλάκις σε εσάς για να βρούμε λύσεις σε οικονομικής φύσεως ζητήματα που οδηγούν τους κλινικοεργαστηριακούς και εργαστηριακούς ιατρούς και τα πολυϊατρεία σε μαζικά λουκέτα.

  Παρόλα αυτά αδιαφορείτε επιμόνως και μας δίνετε την εντύπωση πως δεν σας αφορά ο ελλειμματικός προϋπολογισμός που έχει καταρτιστεί για να καλύψει τις ανάγκες για Πρωτοβάθμια Περίθαλψη του Ελληνικού λαού και για το 2022!

  Διαχειρίζεστε χρήματα του Έλληνα πολίτη που αφορούν και στην παροχή υπηρεσιών υγείας, τα οποία προφανώς δεν καταλήγουν σε αυτόν τον σκοπό…

  Κάθε χρόνο τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί είναι καταδικασμένοι να συγχρηματοδοτούν το σύστημα με 120-150 εκατ. ευρώ!

  Έχουμε υποστεί τις τραγικές αυξήσεις της ενεργειακής κρίσης που μαστίζει τη Χώρα και εμείς αποζημιώνομαστε με το 40% των τιμών του 1991!

  Όλοι οι κλάδοι της οικονομίας έχουν κάνει αυξήσεις για να ανταπεξέλθουν στον πληθωρισμό και εμείς είμαστε δέσμιοι του ΕΟΠΥΥ και των τιμών των διαγνωστικών εξετάσεων του 1991, όπου αυτές έχουν υποστεί διαχρονικά και μειώσεις.

  Δείξτε μας τον τρόπο να ανταπεξέλθουμε γιατί αλλιώς ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΜΕ!!!

  Ζητάμε ΑΜΕΣΑ συνάντηση μαζί σας!
  Δεν έχουμε περιθώρια!!!

   

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ
     Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ                                                                 Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

   

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ    Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ                                                                          Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ
   
  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
  Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

   

   
 • Thursday 03 Nov 2022
  Προς
  Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας
  του Υπουργείου Υγείας
  κ. Μάριο Θεμιστοκλέους

   

  Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2022
  Α.Π.: 5390

  Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα,

  Με πρωτοβουλία της Ομάδας Εργασίας για την ΠΦΥ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας (ΕΠΕ) πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση των συντονιστών της ομάδας, εκπροσώπων του ΔΣ της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος (ΕΠΝΕΛ) καθώς και Πνευμονολόγων που εργάζονται στην ΠΦΥ είτε σε δημόσιες είτε σε ιδιωτικές δομές Υγείας, αντιπροσωπευτικά από διάφορα μέρη της Ελλάδας από Μακεδονία έως Κρήτη. 

  Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πιθανότητα ορισμού των Πνευμονολόγων, ως Προσωπικών Ιατρών (ΠΙ).

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή εδώ:G.GRAMMATEA PFY.pdf

   
 • Thursday 03 Nov 2022
  Προς
  ΕΟΠΥΥ
  Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο
  Υπόψη Προέδρου
  κ. Γεώργιο Ζωγράφο
  Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2022
  Α.Π. 5389

  Θέμα: «Βελτιωτικές προτάσεις για τη διαδικασία χορήγησης του υγρού οξυγόνου και τα κριτήρια χορήγησης του φορητού συμπυκνωτή»

  Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας σας αποστέλλει τις βελτιωτικές προτάσεις για τη διαδικασία χορήγησης του υγρού οξυγόνου καθώς και τα κριτήρια χορήγησης του φορητού συμπυκνωτή.

  Την παρούσα επιστολή μαζί με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), προσυπογράφει και η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας (ΕΠΝΕΛ).

  Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή εδώ: ANOTATO YG. SYMBOYLIO EPE-EPNEL.pdf

   
 • Thursday 03 Nov 2022

  Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελέτης & Εκπαίδευσης στην Πρόληψη & Αντιμετώπιση των Λοιμώξεων σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο Συνέδριο «Πανδημίες, πόλεμοι και οικονομική κρίση: επιπτώσεις στην εξάπλωση και αντιμετώπιση των λοιμώξεων»,το οποίο διοργανώνεται στην Αθήνα, 04 – 06 Νοεμβρίου 2022 , στο Ξενοδοχείο ΝJV Athens Plaza.
   
  Το συνέδριο θα λάβει 21 μόρια, Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD), σύμφωνα με τα κριτήρια της EACCME-UEMS και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
   
  Πιέστε ΕΔΩ για να κάνετε την εγγραφή σας.

  Η εγγραφή στο συνέδριο είναι δωρεάν.

  Πιέστε ΕΔΩ για να δείτε το Επιστημονικό Πρόγραμμα
   
 • Friday 14 Oct 2022

  Ο Ελληνικός Σύλλογος Πνευμονικής Ίνωσης, διοργανώνει την ημερίδα "Πνευμονική Ίνωση, άκουσε το σώμα σου πριν να είναι αργά", το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, Βασ. Σοφίας 127, Αθήνα. Η είσοδος είναι ελέυθερη.

  Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας.

  Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ:PROGRAMMA22.10.jpg

   
 • Friday 14 Oct 2022
  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ)
  Χαρ. Τρικούπη 12,Ηλιούπολη Τ.Κ 16346, ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854
   
  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ)
  Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3304298
   
  Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ)
  Πανεπιστημίου 58, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3306487
   
  Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)
  Τσόχα 15-17, Αθήνα, Τ.Κ. 11521, ΤΗΛ. 2106855949
   
  Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)
  Πατησίων 210, Αθήνα, Τ.Κ. 10446, ΤΗΛ. 2610639539
   

  Αθήνα, 14/10/2022

  Δελτίο Τύπου

  1η συνάντηση της Ομάδας Εργασίας για την απομείωση του clawback

   

  Σήμερα συνεδρίασε η Ομάδα Εργασίας που συστάθηκε από το Υπουργείο Υγείας για τη θέσπιση των θεσμικών μέτρων που θα εφαρμοστούν με σκοπό την εξάλειψη του claw back.

  Η Ομάδα Εργασίας αποτελείται από εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου, του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείου Υγείας.

  Η ατζέντα των θεμάτων που ξεκίνησαν να συζητούνται από την Ομάδα Εργασίας είναι τα κάτωθι :

  1) Ο κλειστός προϋπολογισμός του 2023 και τα θεσμικά μέτρα που θα μπορούσαν να πετύχουν την απομείωση του claw back έως και την εξάλειψη του,

  2) Ενίσχυση των προϋπολογισμών των ετών 2022 και 2023 με εσωτερική ανακατανομή πόρων από το Υπουργείο Υγείας και ενίσχυση από το Υπουργείο Οικονομικών,

  3) Φίλτρα στη συνταγογράφηση των διαγνωστικών εξετάσεων, εφαρμογή των διαγνωστικών πρωτοκόλλων και των πρωτοκόλλων της Covid,

  4) Real time έλεγχος των εξετάσεων,

  5) Εφαρμογή ποιοτικών κριτηρίων,

  6) Θεσμοθέτηση ιατρικής αμοιβής για τη διενέργεια και τη γνωμάτευση των ιατρικών πράξεων που πραγματοποιούνται από γιατρούς,

  7) Εφαρμογή προληπτικών εξετάσεων του προγράμματος Δοξιάδη, που θα ελαφρύνουν τους προϋπολογισμούς των διαγνωστικών εξετάσεων του τακτικού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ,

  8) Αφαίρεση εξετάσεων από την αποζημίωση του ΕΟΠΥΥ.

  Εκ μέρους του Συντονιστικού Οργάνου ετέθη επιπλέον το πάγιο αίτημα της διαγραφής του τεχνητού χρέους του claw back των προηγούμενων ετών και η αναστολή της προείσπραξης του claw back μέχρι την απόδοση των θεσμικών μέτρων που θα εφαρμοστούν.

  Συμφωνήθηκε να υπάρξει την επόμενη Πέμπτη 20/10/2022 συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για την διαβούλευση των προτάσεων του Συντονιστικού Οργάνου επί των ανωτέρω θεμάτων.

   

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ
     Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ                                                                 Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
   
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ    Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ                                                                          Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ
   
  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
  Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
   
 • Tuesday 11 Oct 2022
  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ)
  Χαρ. Τρικούπη 12,Ηλιούπολη Τ.Κ 16346, ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854
   
  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ)
  Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3304298
   
  Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ)
  Πανεπιστημίου 58, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3306487
   
  Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)
  Τσόχα 15-17, Αθήνα, Τ.Κ. 11521, ΤΗΛ. 2106855949
   
  Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)
  Πατησίων 210, Αθήνα, Τ.Κ. 10446, ΤΗΛ. 2610639539
   

   

   

  Αθήνα, 10/10/2022

  Δελτίο Τύπου

  Δεσμεύσεις του Υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη των προϋπολογισμών των διαγνωστικών εξετάσεων και του clawback

  Την Πέμπτη 06/10/2022  πραγματοποιήθηκε το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ υπό την Προεδρεία του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη και στο οποίο απεύθυνε χαιρετισμό ο Α’ Αντιπρόεδρός του ΙΣΑ κ. Φ. Πατσουράκος.

  Ομιλητής του Συνεδρίου ήταν και ο Υπουργός Υγείας κ. Αθ. Πλεύρης ο οποίος πέραν της ανάλυσης που έκανε για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης που αφορά στον Προσωπικό Ιατρό, έκανε και μνεία για :

  1)   Την χρηματοδότηση του προϋπολογισμού έτους 2022 των διαγνωστικών εξετάσεων και πράξεων με την εξάντληση των δημοσιονομικών περιθωρίων που έχει το Υπουργείο Υγείας,

  2)   Την προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας για την κατάργηση της προείσπραξης του claw back από τις τρέχουσες πληρωμές των παρόχων υγείας, με εφαρμογή ακόμα και μέσα στο 2022 και

  3)   Τη σύσταση της Ομάδας Εργασίας για τη λήψη θεσμικών μέτρων, με στόχο την εξάλειψη του claw back το 2023.

  Είμαστε εν αναμονή της υλοποίησης των δεσμεύσεων του Υπουργείου Υγείας.

   

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ
     Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ                                                                 Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
   
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ    Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ                                                                          Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ
   
  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
  Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

   

   
443 Αντικείμενα. Σελίδα 6/45
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10