Loading...
 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΚΕ

Θέσεις ΕΠΕ - ΕΠΝΕΛ για την Πνευμονολογία στην Π.Φ.Υ.

Το πιο κάτω υπόμνημα, συντάχθηκε και κατατίθεται στα πλαίσια του Σχεδίου Νόμου Μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), από τους επίσημους Πανελλήνιους Φορείς της Πνευμονολογίας, την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα

Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό

       


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Πέμπτη 06 Ιούλ 2017

  Αγαπητοί Συνάδελφοι, 

  Στο διάστημα των τελευταίων ημερών , έγιναν προγραμματισμένες συναντήσεις μελών του Δ.Σ. της Ε.Πν.Ελ., με τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Γεωργακόπουλο και τον Αναπλ. Γεν. Γραμ. Υπ. Υγείας κ. Στ. Βαρδαρό, για θέματα σχετικά με την Συνταγογράφηση και τα Πρωτόκολλα των Αναπνευστικών Παθήθεσων, αλλά και για την αναγκαιότητα ύπαρξης των Πνευμονολόγων στην ΠΦΥ. 

  Στις συναντήσεις που έγιναν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Πν.Ελ, αντάλαξαν απόψεις με τους θεσμικούς παράγοντες του ΕΟΠΥΥ και του Υπ. Υγείας και κατέθεσαν τις προτάσεις της Ε.Πν.Ελ., στα προαναφερθέντα ζητήματα της ειδικότητας.

   
 • Τρίτη 27 Ιούν 2017

  Προς : ΕΟΠΥΥ

  Υπ' όψιν : Προέδρου Δ.Σ. κ. Σ. Μπερσίμη

  Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

  Στις ανακοινώσεις του ΕΟΠΥΥ στις 23/6/2017, αναρτήθηκαν οδηγίες προς τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς, σχετικά με τις ιατρικές επισκέψεις των ασφαλισμένων .

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ: AITHMA ANAKLHSHS.pdf

   
 • Τετάρτη 21 Ιούν 2017

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, για την απώλεια της αγαπητής συναδέλφου Νούση Ευαγγελίας, εκφράζειτα τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της.

   
 • Τετάρτη 07 Ιούν 2017

  Αγαπητέ Κε Συνάδελφε,

  Έχοντας λάβει γνώση της από 26-5-2017 επιστολής, με την  οποία δηλώσατε την παραίτηση σας από το Δ.Σ. της ΕΠΝΕΛ θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα :  

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικάτην επιστολή εδώ: PARAITHSH k. E. KOSMA - APANTHSH EPNEL.pdf

   
 • Τετάρτη 07 Ιούν 2017

  Αγαπητοί συνάδελφοι-μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης ΠνευμονολόγωνΕλλάδας,

  Με αυτή μου την επιστολή και ενόψει της συνεδρίασης της31/5/2017 υποβάλλω την παραίτηση μου από μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας μας. Οιλόγοι της παραίτησης μου, λίγους μήνες μετά την εκλογή του νέου Δ.Σ. είναι δύο,οι εξής: 

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή εδώ: PARAITHSH k. E. KOSMA.pdf

   
 • Τρίτη 06 Ιούν 2017

  Αγαπητοί Συνάδέλφοι,  

  Το επισυναπτόμενο  υπόμνημα, συντάσσεται στα πλαίσια του Σχεδίου Νόμου Μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και έχει ως στόχο την ενημέρωση σας, όσον αφορά τον επιστημονικό ρόλο που οφείλει να διαδραματίζει ο Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, στην κοινότητα και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

  Παρακαλούμε για σχόλια ή παρατηρήσεις επί των θέσεων της Ε.Πν.Ελ.,στο e-mail: info@epnel.gr μέχρι και την Τετάρτη 14/6/2017.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ: PROTASH GIA PFY EPNEL.pdf

   
 • Τρίτη 30 Μάι 2017

  Κατά τη συνάντηση των μελών της ΠΟΣΚΕ, 30/5/2017,συζητήθηκαν τα πιο κάτω θέματα :

  Έγινε ενημέρωση και τέθηκαν οι προβληματισμοί, για το νέο σχεδιαζόμενο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Σε γενικές γραμμές το προτεινόμενο μοντέλο λειτουργίας της ΠΦΥ στη χώρα μας, θεωρείται απ’ όλους τους φορείς μη λειτουργικό και ανεδαφικό, δεδομένου ότι κατά κύριο και βασικό λόγο, αποκλείει από την ΠΦΥ, τον ειδικό Ιατρό, ο οποίος σήμερα αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του Συστήματος.

  Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ, ενημέρωσε ότι το είδος των συμβάσεων, δεν έχει ακόμα διευκρινισθεί, μια και το θέμα τελεί ακόμα υπόδιαπραγμάτευση.

  Έγινε συζήτηση για τον συσχετισμό αναγραφής φαρμάκων σε σύνδεση με ICD-10 και ειδικότητα και επίσης συζητήθηκε διεξοδικά το πρόβλημα «κλήσης προς παροχή εξηγήσεων» για διαφόρους λόγους από τον ΕΟΠΥΥ, σε συναδέλφους.

  Θέση της Ομοσπονδίας είναι η συμμετοχή ενός εκπροσώπου του ΠΙΣ/ελευθ. επαγγελματίαστις επιτροπές εξετάσεων ειδικοτήτων.

  Θέση της Ομοσπονδίας, υπό τις σημερινές δεδομένες συνθήκες της χώρας, είναι ότι στηνΠΦΥ θα πρέπει να συμμετέχουν όλες οι ειδικότητες.

   
 • Παρασκευή 02 Ιούν 2017

  Το ΔΣ της ΕΠΝΕΛ συνεδρίασε σε τακτική συνέλευση την Τετάρτη 31/05/17 και στην ημερήσια διάταξη συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  Ενημέρωση των μελών ΔΣ και προγραμματισμός δράσεων προς την κατεύθυνση ενισχύσεως της θέσης του Πνευμονολόγου-Φυματιολόγου στο νομοσχέδιο της ΠΦΥ. Στην συζήτηση παραβρέθηκεκαι ο Καθηγητής κος Κουλούρης ως εκπρόσωπος  ΕΚΠΑ και Δ/ντής της Α' Πανεπιστημιακής  Πνευμονολογικής Κλινικής ΓΝΝΘΑ. Κατατέθηκαν απόψεις επί του θέματος και από τις δυο πλευρές. 

  Αναφορά σε απολογία μέλους προς τον ΕΟΠΥΥ, για απόδοση εξηγήσεων ως προς την αναγραφή εμπορικής ονομασίας φαρμακευτικού σκευάσματος στα σχόλια της ηλεκτρονικής συνταγής. Κατατέθηκε από τον Πρόεδρο ΕΠΝΕΛ, μετά από συμμετοχή του σε συνέλευση της Ομοσπονδίας (ΠΟΣΚΕ), η τοποθέτηση της ομοσπονδίας για ύπαρξη δεδηλωμένης άποψης και πλήρης νομικής κάλυψης στο θέμα, από τον ΙΣΑ. 

  Ενημέρωση των μελών ΔΣ από τον Πρόεδρο ΕΠΝΕΛ, για την σχεδιαζόμενη και άμεσα εφαρμόσιμη διαδικασία της πλήρους αντιστοίχισης φαρμακευτικών σκευασμάτων με ICD-10 διάγνωση κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, από την ΗΔΙΚΑ. 

  Ακολούθησε συζήτηση λοιπών διαδικαστικών θεμάτων της Ένωσης.

   
 • Πέμπτη 01 Ιούν 2017

  Αγαπητά μέλη ΕΠΝΕΛ,

  Εάν προκύψει κλήση σε απολογία κάποιου μέλους μας από τον ΕΟΠΥΥ για απόδοση εξηγήσεων με θέμα την αναγραφή εμπορικής ονομασίας φαρμακευτικού σκευάσματος στα σχόλια της ηλεκτρονικής συνταγής, παρακαλούμε να λάβει γνώση άμεσα η εταιρεία μας.

  Παραμένουμε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.

   
 • Τετάρτη 31 Μάι 2017

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος, σας κοινοποιούμε το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας (Ε.Πν.Ελ.)

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ

   
219 Αντικείμενα. Σελίδα 5/22
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10