Loading...
 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΚΕ

Θέσεις ΕΠΕ - ΕΠΝΕΛ για την Πνευμονολογία στην Π.Φ.Υ.

Το πιο κάτω υπόμνημα, συντάχθηκε και κατατίθεται στα πλαίσια του Σχεδίου Νόμου Μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), από τους επίσημους Πανελλήνιους Φορείς της Πνευμονολογίας, την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα

Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό

       


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Παρασκευή 30 Αύγ 2013

  Αγαπητοί  Συνάδελφοι,

  Η διοργάνωση της 3ης ημερίδας της Ε.Πν.Ελ., στις 5 Οκτωβρίου 2013, συμπίπτει με την εκλογική διαδικασία.

  Όπως προβλέπεται από το καταστατικό της Ε.Πν.Ελ τα μέλη που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο, για το Πειθαρχικό Συμβούλιο και για την Ελεγκτική Επιτροπή, παρακαλούνται να το δηλώσουν εγγράφως μέσω fax (210-7763742) ή να στείλουν mail στην  ηλεκτρονική διεύθυνση της Ε.Πν.Ελ  (info@epnel.gr),  είκοσι τουλάχιστον εργάσιμες ημέρες προ της εκλογικής διαδικασίας ήτοι μέχρι και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06/09/2013.

  Λόγω γενικότερου τεχνικού προβλήματος στο ΝΝΘΑ και στη Γραμματεία της Ε.Πν.ΕΛ, δίδεται παράταση για δήλωση συμμετοχής στις εκλογές έως και την Παρασκευή 13/09/2013.

   

   
 • Παρασκευή 19 Ιούλ 2013

  Αξιότιμα Μέλη,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την διεξαγωγή της 3ης Ημερίδας με θέμα «Η Πνευμονολογία σε κρίση», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013, στο ξενοδοχείο Royal  Olympic, αίθουσα «Olympia». 

  Η παρακολούθηση των εργασιών της Ημερίδας είναι ελεύθερη.

  Με τιμή,

  Το ΔΣ της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας

   

   
 • Πέμπτη 18 Ιούλ 2013
  Η Επιστολή του ΔΣ της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας προς τον Υπουργό Υγείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν,από τη  μειώση των πνευμονολογικών κλινικών στην Ελλάδα.
   
 • Τετάρτη 10 Ιούλ 2013

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Προ μερικών εβδομάδων κοινοποιήθηκε από συνάδελφο, στη Γραμματεία της Ε.Πν.Ελ, έντυπο –το οποίο επισυνάπτεται πιο κάτω- το οποίο αφορούσε στην οργάνωση-διεξαγωγή, από φορείς  Πρωτοβάθμιας Υγείας και Γενικής Ιατρικής, σειράς Ιατρικών Εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσω διαδικτύου σε ποικίλες Ιατρικές θεματικές ενότητες, μεταξύ των οποίων η Πνευμονολογία, η Καρδιολογία, ο Σακχαρώδης Διαβήτης κ.α.

  Σε συνεργασία με τους αντίστοιχους επαγγελματικούς φορείς των άλλων ειδικοτήτων, το θέμα μετεφέρθη στο Ι.Σ.Α. προς συζήτηση και ενημέρωση και η θέση του Ι.Σ.Α.,  με τη σύμφωνη γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας του, αναφέρεται πιο κάτω. 

   
 • Παρασκευή 12 Ιούλ 2013

  "Τον τελευταίο καιρό είμαστε μάρτυρες μιας σταδιακής υποτίμησης αλλά και συρρίκνωσης ενός ιστορικού νοσοκομείου (έτος ίδρυσης 1904, Σοφία Σλήμαν), του Νοσοκομείου «η Σωτηρία», που σήμερα είναι γνωστό ως Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών (ΝΝΘΑ). Από την εποχή υπουργίας Λοβέρδου, που φάνηκαν τα πρώτα σημάδια, έως και σήμερα που η υλοποίηση των σχεδίων παίρνει με επιταχυνόμενο ρυθμό σάρκα και οστά, στο Νοσοκομείο «η Σωτηρία» ήδη καταργήθηκαν τέσσερεις πνευμονολογικές κλινικές και μειώθηκαν αντίστοιχα οι κλίνες που διαθέτει το Νοσοκομείο αυτό." 


   
 • Δευτέρα 03 Ιούν 2013

  Ύστερα από την συνάντηση του Προέδρου του ΙΣΑ και όλων των Προεδρείων των Επαγγελματικών Υγειονομικών Ενώσεων στις 15 Μαΐου 2013, ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολές σε όλες τα Ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ ζητώντας πληροφορίες και σαφές χρονοδιάγραμμα για την διαδικασία αποπληρωμής των ιατρών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 31-12-2011.

   
 • Δευτέρα 10 Ιούν 2013

  Η Επιστημονική Εταιρεία Σπανίων Παθήσεων & Ορφανών Φαρμάκων (Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ.), διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: "Σπάνιες Παθήσεις και Ορφανά Φάρμακα στην Καθημερινή Κλινική Πράξη", το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013, ώρα 10:00 πμ στην Αίγλη Ζαππείου, αίθουσα Prive (1ος όροφος).

   
 • Δευτέρα 11 Μάρ 2013

  Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος η Επιτροπή Νοτιοδυτικής Ελλάδος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, θα πραγματοποιήσει  το 20ο Μετεκπαιδευτικό Συμπόσιο, από 7 έως 9 Ιουνίου 2013, στην Κυλλήνη Ηλείας (Grecotel Olympia).

  Περισσότερες Πληροφορίες και το Πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτ εδώ: www.synedra.gr/Synedria   
 • Δευτέρα 01 Απρ 2013

  H Β’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,η Πνευμονολογική Κλινική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και η Πνευμονολογική-Φυματολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΙΔΙΟΠΑΘΕΙΣ ΔΙΑΜΕΣΕΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΕΣ «Υπό Το Φως Των Νέων Οδηγιών», το Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013, στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Palace, στη Θεσσαλονίκη. 

   
 • Παρασκευή 17 Μάι 2013

  Σε συνέχεια της συνάντησης (15 Μαΐου 2013) του ΙΣΑ με τις επαγγελματικές υγειονομικές ενώσεις για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γεώργιος Πατούλης συναντήθηκε με το Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο, προκειμένου να συζητηθεί το σοβαρότατο αυτό ζήτημα χρονοδιαγράμματος των επικείμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών πλέον των 2 ετών.

   
200 Αντικείμενα. Σελίδα 13/20