Loading...
 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΚΕ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Στα πλαίσια της διοργάνωσης του Συνεδρίου με τίτλο: "Πνευμονολογία: Πριν τη Νοσηλεία...", που θα διεξαχθεί 1-4 Νοεμβρίου 2018, στην αίθουσα Καλλιρόη, στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα, επισυνάπτουμε το Πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Μπορείτε να δείτε το Πρόγραμμα εδώ: PROGRAMMA.pdf

Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό

       


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Δευτέρα 05 Οκτ 2015

  Κατευθυντήριες οδηγίες για την θεραπεία της Φυματιώσης σε ειδικές κατηγορίες ασθενών όπως TB/HIV σε συνεργασία ΕΠΕ-ΚΕΕΛΠΝΟ

  Τις κατευθυντήριες οδηγίες επιμελήθηκαν οι: Χρυσούλα Μπότση, Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος –HIV, Γραφείο Επιστημονικών Συνεργατών ΚΕΕΛΠΝΟ, Μονάδα Λοιμώξεων Ν. «Α. Συγγρός» Σταματούλα Τσικρικά, Πνευμονολόγος –Φυματιολόγος,

   

  Μπορείτε αναλυτικά να τις διαβάσετε εδώ:GUIDELINES 2 TB-HIV.pdf

   
 • Πέμπτη 01 Οκτ 2015

  Οι Κατευθυντήριες Οδηγίες για τη Θεραπεία της Φυματίωσης στους Ενήλικεςστην Ελλάδα (2014) εκπονήθηκαν από τα μέλη της Ομάδας Εργασίας της Φυματίωσης της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας  και εγκρίθηκαν από το ΔΣ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και την Ομάδα Εργασίας για τη Φυματίωση- ΚΕΕΛΠΝΟ στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της Φυματίωσης στη χώρα μας. 

  Τις Κατευθυντήριες Οδηγίες  επιμελήθηκαν οι: Απόστολος Παπαβασιλείου, Κατερίνα Μανίκα,  Σταματούλα Τσικρικά, Ίρις Καραχάλιου, Ιουλία Μπόσμη, Αιμιλία Τσαρουχά και Μιχάλης Τουμπής.

   

  Μπορείτε αναλυτικά να τις διαβάσετε εδώ: GUIDELINES_Tuberculosis.pdf

   
 • Πέμπτη 16 Ιούλ 2015

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

   Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η ηλεκτρονική ψηφοφορία στην European Respiratory Society (ERS), για τη θέση Αντιπροέδρου.

  Για τη θέση αυτή,  η εκλεκτή συνάδελφος κ. Μίνα Γκάγκα, είναι βασική υποψήφια δεδομένου ότι πέρασε στον β’ γύρο των εκλογών, αφού έλαβε τις περισσότερες ψήφους από τους συνυποψήφιους της στον Α’ γύρο.    

  Θεωρούμε ότι η εκλογή της στην σημαντική αυτή θέση της ERS, θα είναι προς όφελος της Πνευμονολογίας γενικότερα και για το λόγο αυτό σας καλούμε να την υποστηρίξετε.

   
 • Παρασκευή 03 Ιούλ 2015

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

   

  θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ξεκίνησε η ηλεκτρονική ψηφοφορία στην European Respiratory Society (ERS), για τη θέση Αντιπροέδρου

  Υποψήφια για τη θέση αυτή, είναι η εκλεκτή συνάδελφος κ. Μίνα Γκάγκα, της οποίας η  μέχρι σήμερα προσφορά στο χώρο της Πνευμονολογίας στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό είναι σε όλους γνωστή. Πιστεύουμε ότι η εκλογή της στην σημαντική αυτή θέση της ERS, θα είναι προς όφελος της Πνευμονολογίας γενικότερα και για το λόγο αυτό σας καλούμε να την υποστηρίξετε.

   

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Θα πρέπει να υπάρχει ενεργός συνδρομή στην ERS, επιβεβαιωμένη ως τις 23/6/2015 – Όσοι ανανέωσαν την συνδρομή μετά τις 23/6/2015, θα ψηφίσουν στον β’ γύρο.

   

  ΟΔΗΓΙΕΣ : Συνδέεστε στο  my ers :  my.ersnet.org/Login.html και μετά επιλέγετε το elections.

  Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015.

   
 • Παρασκευή 19 Ιούν 2015

  Αξιότιμε Κε Πρόεδρε της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών,

    Προ ολίγου καιρού, στα πλαίσια ημερίδας που πραγματοποίησε η   Ιατρική  Εταιρεία Αθηνών, παρουσιάστηκε από τον καθηγητή κ. Χρ. Λιονή, η εμπειρία της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής (ΚΚΟΙ) του Παν. Κρήτης, στην εφαρμογή των Κατευθυντήριων Οδηγιών που παρουσιάστηκαν από την ίδια Κλινική, στα 13 συνηθέστερα Χρόνια Νοσήματα σε επίπεδο Π.Φ.Υ., τα οποία εκπονήθηκαν στα πλαίσια ενός προγράμματος Ε.Σ.Π.Α. 2008-2012.

  Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της επιστολης εδώ: EPISTOLHPROSIEA.PDF

   
 •  
 • Πέμπτη 26 Μάρ 2015

  Κύριε  Πρόεδρε,

  Aπευθυνόμεθα δια της παρούσης σε εσάς, καθώς το ζήτημα που έχει ανακύψει αναφορικά με την υπογραφή συμβάσεων με τις ελεγκτικές εταιρείες, απαιτεί πλέον άμεση επίλυση, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

   
 • Τρίτη 17 Μάρ 2015

  Πληροφορηθήκαμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ύπαρξη επιστολής της κερδοσκοπικής επιχείρησης MEDISYN με την οποία η εν λόγω εταιρεία, πλην της προσπάθειάς της να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της, που είναι μια νόμιμη ενέργεια, επεκτείνεται και σε προτάσεις που αφορούν θεσμικά θέματα των ιατρών που είναι κόκκινες γραμμές για τον ιατρικό κόσμο. 

   
 • Παρασκευή 13 Μάρ 2015

  Αξιότιμε κ.Υπουργέ,

   

        Πληροφορηθήκαμε την συγκρότηση ομάδας εργασίας για την ΠΦΥ  στην οποία μετέχουν αξιόλογοι επιστήμονες.  Στην ομάδα όμως αυτή διαπιστώσαμε με λύπη μας  ότι δεν συμμετέχει κανείς εκπρόσωπος  των συλλογικών φορέων των ιατρών  όπως ο ΠΙΣ, οι Ιατρικοί Σύλλογοι , η Ομοσπονδία κλινικοεργαστηριακών Ιατρών (ΠΟΣΚΕ), Εργαστηριακών Ιατρών (ΠΟΣΙΠΥ), η ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ ή και άλλοι επαγγελματικοί φορείς.  

  Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της επστολής εδώ:PFY.pdf

   
 • Πέμπτη 05 Μάρ 2015

  Αγαπητοί κύριοι,

   

        Μετά και τις επιστολές του ΠΙΣ, ΙΣΑ αλλά και άλλων φορέων της Ιατρικής κοινότητας έχετε ενημερωθεί για το μείζον θέμα που έχει προκύψει από την αποστολή των βεβαιώσεων αποδοχών και παρακράτησης φόρου του έτους 2014. Τα εν λόγω σημειώματα δεν ανταποκρίνονται στα ορθά και συμψηφίζουν οφειλές του ΕΟΠΥΥ με το αναλογούν Clawback και Rebate ανά πάροχο υγείας. 

  Το πλήρες κείμεμνο της επιστολής που εστάλει στον ΕΟΠΎΥ:I.E.E.pdf

   
223 Αντικείμενα. Σελίδα 11/23